Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Άρης Βαλένθια 64-71

Δυσκολεύει η πρόκριση στο Final-4 του Eurocup για τον Άρη, ο οποίος γνώρισε την ήττα στο καυτό Αλεξάνδρειο, από τη Βαλένθια με 64-71, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τους «8» της διοργάνωσης.Φανερά επηρεασμένοι από τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα οι «κιτρινομαυροι». Στον πάγκο έμεινε ο Ρίτσαρντσον, που δεν ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του, ενώ οι Κακιούζης Μάιλς και Μπετς, αγωνίστηκαν μεν, αλλά φάνηκε ότι δεν ήταν απόλυτα έτοιμοι.

Πλέον, οι παίκτες του Ντέβιντ Μπλατ, θα ταξιδέψουν στη Βαλένθια την επόμενη εβδομάδα, όπου την Τετάρτη (31/03), θα κληθούν να καλύψουν τη διαφορά της ήττας τους, προκειμένου να δώσουν αυτοί το παρών στο Final-4 της Βιτόρια.

Δεν έφταναν οι Κλαρκ και Χατζηβρέττας
Σε προσωπική μονομαχία μεταξύ του Ματ Νίλσεν και του Κίκι Κλαρκ, εξελίχθηκαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ο άλλοτε σέντερ του ΠΑΟΚ, ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων της Βαλένθια και πέτυχε τους έξι πρώτους πόντους της ομάδας του.

Στην αντίπερα όχθη, ο Αμερικανός, σημείωσε πέντε από τους έξι πόντους του Άρη, «απαντώντας», με αυτόν τον τρόπο στον Αυστραλό.

Στη συνέχεια, ανέλαβε δράση ο Νίκος Χατζηβρέττας, ο οποίος με τρίποντο έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους Θεσσαλονίκεις με 9-8 στο 6’.

Οι Ισπανοί, πήραν εκ νέου προβάδισμα με 9-12, για να μειώσει και πάλι ο Χατζηβρέττας σε 11-12.

Περίπου δύο λεπτά πριν τη λήξη της περίοδου, ο Ματ Ουόλς, δέχθηκε τεχνική ποινή, δίνοντας την ευκαιρία στη Βαλένθια να ξεφύγει με 11-18, χάρις σε μία βολή του Μαρτίνεθ και ένα τρίποντο του Ντε Κολό.

Ο Χατζηβρέττας, ολοκλήρωσε το προσωπικό του σερί με δύο βολές για το 13-18, ενώ ο Κελάτι, με νέο τρίποντο «έγραψε» το 13-21, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου.

Κράτησε την επαφή του με το σκορ Δύο βολές του Μάιλς, που έβαλαν τέλος στην τρίλεπτη επιθετική ανομβρία του Άρη και τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι του Ντικούδη, έφεραν τη διαφορά στο καλάθι (19-21) στο 13’. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι με ένα 5-0, που ολοκληρώθηκε με το τρίποντο του Μαρίνοβιτς, ξέφυγαν με επτά πόντους (19-26).

Με σκόρερ τους Μπάρλο και Μπετς, οι «κιτρινόμαυροι» πλησίασαν και πάλι στους δύο (29-31), ενώ ο Κλαρκ μείωσε έπειτα από αρκετή ώρα στον πόντο (31-32) στο 19’.

Ένα καλάθι και φάουλ του Μαρίνοβιτς, έφερε και πάλι τη διαφορά στο +6 (31-37), για να μειώσει στους τρεις ο Ουόλς με τρίποντο σε 34-37, με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια. Αυτοί ήταν και οι πρώτοι πόντοι του Αμερικανού στο παιχνίδι, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή οι Ισπανοί έπαιξαν καλή άμυνα πάνω του και δεν του άφησαν ελεύθερους χώρους.

Εγκλωβισμένος ο Ουόλς, άστοχος ο Άρης

Άσχημα, άρχισε το β’ ημίχρονο για τον Άρη, αφού με ένα 5-0 η Βαλένθια, προηγήθηκε με 42-34. Ο Μπάρλος, έδωσε τέλος στο σερί της, με τρίποντο, στο οποίο απάντησε αμέσως ο Ντε Κολό, που έκανε το 37-45, στο 23’, ενώ ο Λίστσουκ, τρία λεπτά αργότερα, έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα εννέα πόντων, «γράφοντας» με τρίποντο το 41-50.

Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ, ήταν πολύ άστοχοι, ο Ουόλς εξακολουθούσε να μην μπορεί να βρει το δρόμο για το καλάθι κι έτσι, το μόνο που κατάφερε ο Άρης μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, ήταν να μειώσει σε 48-53.

Με καλάθι του Χατζηβρέττα, που έκανε το 50-53, άρχισε η τελευταία περίοδος, αλλά με ένα 7-0 οι Ισπανοί έφεραν για πρώτη φορά τη διαφορά στο +10 (50-60). Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι έχασαν ξανά πολλές ευκαιρίες να μειώσουν, αλλά η αστοχία τους, η οποία αποτυπώνεται στα περίπου έξι λεπτά που έμειναν άποντοι, δεν τους το επέτρεψε.

Το πάλεψε ο Ντικούδης

Ο Ντικούδης, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος του Άρη, με δύο τρίποντα, μείωσε σε 58-62, αλλά ο Μαρίνοβιτς, «έσβησε» ουσιαστικά τις όποιες ελπίδες της ελληνικής ομάδας για κάτι καλό, καθώς με τρίποντο, αφού όμως είχε υποπέσει αρχικά σε επιθετικό φάουλ, έκανε το 58-65.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 34-37, 48-53, 64-71

Άρης (Ντέιβιντ Μπλατ): Κλαρκ 14 (1), Μπετς 8, Χατζηβρέττας 11 (1), Ντικούδης 12 (2), Πάουνιτς, Κακιούζης, Μπάρλος 9 (2), Μάιλς 2, Ουολς 8 (1)

Βαλένθια (Νέβεν Σπάχια): Πέροβιτς 4, Κλαβέρ 2, Σιμεόν, Λίστσουκ 7 (1), Μαρίνοβιτς 18 (4), Μαρτίνεθ 3, Πιετρούς 3, Ντε Κολό 12 (2), Κελάτι 8 (2), Νίλσεν 14

Δεν υπάρχουν σχόλια: