Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πρώτες μάχες για Αρη και Πανελλήνιο

http://www.contra.gr/images/m/KALAITZIS_KLARK1_m.jpgΗ μεγάλη μάχη των προημιτελικών του EuroCup αρχίζει την Τετάρτη για τον Αρη και τον Πανελλήνιο. Αμφότεροι επιθυμούν νίκες με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά κόντρα σε Βαλένθια και Γκραν Κανάρια αντίστοιχα με στόχο την απλοποίηση της δουλειάς ενόψει των ρεβάνς.

Αρης-Βαλένθια (18:30)

Στο κατάμεστο Αλεξάνδρειο ο Αρης υποδέχεται τη Βαλένθια με τα προβλήματα τραυματισμών των Κακιούζη, Ρίτσαρτσον και Μάιλς να απασχολούν έντονα τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Ρίτσαρτσον, για τον οποίο υπήρχαν και τα περισσότερα ερωτηματικά, έκανε ατομικό πρόγραμμα την Τρίτη και κατά πάσα πιθανότητα θα τεθεί στη διάθεση του προπονητή του.

Η Βαλένθια του Νέβεν Σπάχια έχει υψηλές βλέψεις στη διοργάνωση και το κατάλληλο ρόστερ για να τις υπηρετήσει. Με παίκτες όπως ο Πέροβιτς, ο Πιετρούς, ο Κλαβέρ και ο Κελάτι, οι Λεβαντίνοι φαντάζουν ιδιαίτερα απειλητικοί.

Πανελλήνιος-Γκραν Κανάρια (18:30)

Στο κλειστό του Περιστερίου, ο Πανελλήνιος υποδέχεται μία ομάδα την οποία γνωρίζει πολύ καλά. Στην πρεμιέρα της πρώτης φάσης οι Ολυμπιονίκες είχαν αντιμετωπίσει ξανά την Γκραν Κανάρια την οποία και συνέτριψαν με το εμφατικό 89-60. Προφανώς για τον Ηλία Ζούρο και τους παίκτες του εκείνο το παιχνίδι αποτελεί οδηγό.

Οι Ισπανοί από την πλευρά τους δεν διαθέτουν ονόματα που τρομάζουν ωστόσο συγκροτούν δεμένο σύνολο με δυνατή έδρα. Αν ο Πανελλήνιος επιθυμεί να έχει τύχη ενόψει της ρεβάνς, θα πρέπει να πάρει μία όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά έτσι ώστε να πιστέψει ακόμη περισσότερο στην πρόκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: