Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Μουσλίμοβιτς: "Δεν έχω αισθανθεί κάτι ανάλογο"


Σκόραρε και... τρελάθηκε ο Μουσλίμοβιτς Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό του ΠΑΟΚ, ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς μίλησε για τη σχέση του με την ομάδα και το μέλλον του στην Τούμπα. Ο Βόσνιος επιθετικός τόνισε ότι δεν έχει αισθανθεί πουθενά αλλού όπως στον "δικέφαλο" και δήλωσε ότι θέλει να παραμείνει στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικότερα:
-Ζλάταν πώς νιώθεις αυτά τα δύο χρόνια στον ΠΑΟΚ; Πώς νιώθεις από την αγάπη των οπαδών, τόσο για εσένα όσο και για την ομάδα;
"Για μένα είναι κάτι ξεχωριστό, εξαιρετικό να είμαι εδώ, γιατί εισπράττω την αγάπη του κόσμου σε πολύ μεγάλο βαθμό. Είναι τεράστια αυτή η αγάπη και είναι κάτι που δεν μπορώ να εξηγήσω. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω αισθανθεί κάτι ανάλογο για άλλη ομάδα. Πάντα ήμουν επαγγελματίας και προσπαθούσα να κάνω τη δουλειά μου με συνέπεια, όπως έπρεπε, βάσει του συμβολαίου μου. Σαν παίκτης, γενικά, προσπαθώ να δίνω το μάξιμουμ, κάτι που κάνω κι εδώ στον ΠΑΟΚ. Όμως, εδώ βάζω περισσότερο αγάπη κι αυτό το συναίσθημα ορισμένες φορές με παρασύρει. Βάζω πιο πολύ την καρδιά μου, αντί να σκέφτομαι πιο λογικά ως παίκτης. Αυτό που προσπαθώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να είμαι απόλυτα εναρμονισμένος στον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα. Είναι αυτό που λέμε, να είσαι ΠΑΟΚάρα. Και παλιότερα μου άρεσαν τα ασπρόμαυρα, εξαιτίας της αγάπης που είχα και έχω για την Παρτιζάν. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι απλά μία ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι μία θρησκεία. Και, όταν μία φορά "δένεσαι" με τον ΠΑΟΚ, είναι δύσκολο στη συνέχεια να "αποκολληθείς". Η σχέση μου με τον ΠΑΟΚ είναι μία αγάπη με πραγματικό πάθος. Με ξεσηκώνει, με "φτιάχνει" και γι' αυτόν το λόγο προσπαθώ να δώσω πολλά περισσότερα για να πετύχει η ομάδα μου".

-Η πορεία του ΠΑΟΚ είναι πορεία πρωταθλητισμού και εσείς οι παίκτες έχετε μεγάλο μερίδιο επιτυχίας σε αυτή. Την περίμενες έτσι;
"Είναι πράγματι μία πολύ καλή πορεία. Εγώ σκέφτομαι μόνο τον ΠΑΟΚ και την πορεία που κάνουμε από την αρχή του πρωταθλήματος και όχι τις παραμέτρους που σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να μας επηρεάζουν. Δεν είναι σωστό να εξετάζουμε τις εξωτερικές παραμέτρους, είναι βασικό να δίνουμε έμφαση στη δική μας πορεία. Χάσαμε ορισμένα παιχνίδια, αλλά αυτό ανήκει στο παρελθόν. Πρέπει να σκεφθούμε το παρόν και το μέλλον, να δούμε τι θα κάνουμε στα επόμενα παιχνίδια για να αποκτήσουμε πλεονέκτημα. Είμαστε άνθρωποι με θετική σκέψη που συμμετέχουμε σε μία ομάδα που έχει προοπτικές για το μέλλον. Κι αυτό μας ενδιαφέρει περισσότερο. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια με τον ίδιο ζήλο και στο μέλλον. Να κάνουμε τον ΠΑΟΚ ακόμη μεγαλύτερη ομάδα απ' ότι είναι ήδη σήμερα, σε αγωνιστικό επίπεδο, και να διεκδικήσουμε περισσότερο σεβασμό από όλους. Ειδικά, στον β' γύρο είμαστε μόνοι μας, σαν ομάδα εννοώ, με τη βοήθεια της διοίκησης, σε αυτή την προσπάθεια. Δεν λέω ότι χρειαζόμαστε βοήθεια από κάποιους άλλους, δεν μας ενδιαφέρει η βοήθεια, αλλά θέλουμε να έχουμε τον απόλυτο σεβασμό από όλους. Γιατί είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και έχουμε μία δυνατή ομάδα. Και πιστεύω ότι έχουμε τον καλύτερο κόσμο, ίσως και σε όλη την Ευρώπη. Γι' αυτό απαιτούμε μεγαλύτερο σεβασμό από όλους. Έχω την αίσθηση πως έχουμε μεγαλύτερο σεβασμό στην Ευρώπη σαν ΠΑΟΚ απ' ότι μέσα στην Ελλάδα, από τις υπόλοιπες ομάδες. Μάλλον, δεν έχω την αίσθηση, είμαι βέβαιος γι' αυτό που αναφέρω. Κι αυτό είναι πολύ τραγικό. Όταν βγαίνω εκτός Ελλάδας, με την Εθνική της χώρας μου, και βρίσκομαι σε διεθνή αεροδρόμια και άλλα μέρη της Ευρώπης, συναντώ παντού οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Αυτό δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ".

-Θέλεις να συνεχίσεις για πολύ ακόμη στον ΠΑΟΚ;
"Είμαι πολύ καλά στον ΠΑΟΚ, πολύ ευχαριστημένος. Έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, θα ήθελα να συνεχίσω, όμως, εξαρτάται και από το κλαμπ, από τη διοίκηση. Αυτή τη χρονιά είχα πολλούς τραυματισμούς, που ήταν λίγο περίεργοι σε σχέση με αυτούς που αντιμετώπισα παλαιότερα. Με τη βοήθεια, πάντως, όλων των ανθρώπων που δουλεύουν στον ΠΑΟΚ και των συμπαικτών του, κατάφερα και επανήλθα και μπορώ και προσφέρω. Δεν θέλω να είμαι ταραγμένος, αλλά ήρεμος και προσγειωμένος. Με τη βοήθεια των συμπαικτών μου και της οικογένειάς μου θα μπορέσω να προσφέρω πολλά περισσότερα".

-Τι θα ήθελες να υποσχεθείς στους φίλους του ΠΑΟΚ;
"Ό,τι και να πω, θα είναι πολύ λίγο. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Όπου κι αν πάμε, δεν είμαστε ποτέ μόνοι. Αυτή η ομάδα είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ. Γι' αυτούς δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο, παρά μόνο να αγαπούν την ομάδα τους. Αν θέλουμε να γίνουμε μεγαλύτερη ομάδα, πρέπει να συνεχίσουμε ακόμη περισσότερο με τον ίδιο ζήλο. Εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι".

Δεν υπάρχουν σχόλια: