Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Τοπαλίδης: «Πρώτα Μουντιάλ, μετά βλέπουμε για ανανέωση…»

Η πορεία της εθνικής Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νοτίου Αφρικής

καθορίζει το μέλλον του Ότο Ρεχαγκελ στον πάγκο της «γαλανολευκης», ακόμα και με εκπτώσεις στο συμβόλαιο, όπως ξεκαθάρισε ο βοηθός του Γερμανού τεχνικού, Γιάννης Τοπαλίδης.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για το μέλλον του Ότο Ρεχάγκελ στην Εθνική: «Όσον αφορά τις συζητήσεις που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, ήταν φιλικές όπως πάντα. Ο κόουτς έχει καταλάβει ότι υπάρχει θετική πρόθεση από τον κ. Πιλάβιο να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας, όμως μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο μπορούμε να συζητήσουμε αυτό το ζήτημα. Μπορεί να μην πάει καλά στο Μουντιάλ, μπορείς εσείς να μη θέλετε να συνεχίσουμε, μπορεί εμείς να μη θέλουμε να συνεχίσουμε, μπορεί να μην πάμε καλά στη διοργάνωση, μπορεί να παίξουν πολλά πράγματα ρόλο. Ποτέ δεν έγινε συζητήσεις για την ανανέωση ή να συζητήσουμε οικονομικά θέματα. Τη σχετική συζήτηση την σταμάτησε ο κόουτς που είπε να πάμε πρώτα στο Μουντιάλ και μετά θα δούμε τι θα γίνει».

Για το αν ο Ρεχάγκελ είναι διατεθειμένος να δεχθεί μείωση αποδοχών: «Ξέρουμε σε τι εποχές ζούμε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Πρέπει να αποδέχεσαι αυτές τις προτάσεις και να μην ζητάς παράλογα πράγματα. Και εμείς σε αυτή την κοινωνία ζούμε και καταλαβαίνουμε πως ζει ο περισσότερος κόσμος. Παίζει ρόλο η πορεία στο Μουντιάλ και όχι το οικονομικό θέμα. Δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση. Κάποιος - ίσως από την Ομοσπονδία - ενημέρωσε λάθος τον δημοσιογράφο ή τους δημοσιογράφους».

Για το πώς είδε ο Ρεχάγκελ την ήττα από τη Σενεγάλη στον Βόλο: «Δεν ήμασταν ικανοποιημένο από το αποτέλεσμα του αγώνα, επειδή δεν παίξαμε καλά. Ο κ. Ρεχάγκελ είπε ότι ‘είμαι χαρούμενος που ήρθε την κατάλληλη στιγμή η “σφαλιάρα”’ Το γεγονός ότι δεν πήγαμε καλά στο συγκεκριμένο ματς μας ανησύχησε, αλλά πρέπει να σκεφτούμε ότι οι παίκτες έχουν υποχρεώσεις με τους συλλόγους τους. Καμία φορά ακούμε Νιγηρία, Σενεγάλη ή Κορέα, αλλά πρόκειται για πρώτης κλάσεως ομάδες. Σε όσες συζητήσεις έχουν γίνει ο κ. Ρεχάγκελ έχει τονίσει ότι το σημαντικότερο ματς είναι το πρώτο με την Κορέα. Η τακτική τους συμπεριφορά είναι για σεμινάριο».

Για τις επιλογές των παικτών της αποστολής της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο: «Έχουμε να διαλέξουμε 23 ποδοσφαιριστές, αλλά υπάρχει μία περίπτωση να πάρουμε 1-2 παίκτες παραπάνω. Ωστόσο, πιο πιθανό είναι να πάμε με 23 παίκτες στην προετοιμασία. Σε μεγάλο βαθμό έχουμε στο μυαλό μας που σκεφτόμαστε να πάρουμε στο Μουντιάλ. Υπάρχουν μία-δύο θέσεις που σκεφτόμαστε ακόμα. Παίκτες που δεν έχετε δει στην Εθνική, δεν αποκλείεται, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα στο μυαλό του Ρεχάγκελ, αλλά είναι δύσκολο να υπάρξει τέτοιους είδους έκπληξη».

Για την κατάσταση του Γιάννη Αμανατίδη: «Είναι σε καλό δρόμο, αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να παίξει. Επικοινωνήσαμε μαζί του και μας ενημέρωσε για την πορεία της αποθεραπείας του στο γόνατο».

Για το ποια θεωρεί καλύτερη «φουρνιά» παικτών στην Εθνική: «Ποτέ δεν μπορείς να κάνεις τέτοιου είδους συγκρίσεις, όταν μία ομάδα πήρε το Κύπελλο Ευρώπης το 2004. Εκείνη η ομάδα ήταν η καλύτερη, αφού πήρε το τρόπαιο. Όσον αφορά τους αντιπάλους μας στο Μουντιάλ, σίγουρα είναι καλές ομάδες, αλλά και εμείς έχουμε τις πιθανότητές μας να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης».

Επιμέλεια : Κατερίνα Μπιτίτσιου

Δεν υπάρχουν σχόλια: