Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Πρώτο βήμα για το Παρίσι


Ο Τεόντοσιτς αφήνει τη μπάλα στο καλάθι της Πρόκομ Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Πρόκομ, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 83-79 και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στο φάιναλ φορ του Παρισιού. Οι Πολωνοί ήταν εξαιρετικοί και μάλιστα είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν 25" πριν από το τέλος, αλλά ο Τεόντοσιτς έκλεψε τη μπάλα από τον Λόγκαν.

Η Πρόκομ μπήκε εντυπωσιακά στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και προηγήθηκε με 11-0 στο 4'. Οι Γουντς, Μπάρελ και Λόγκαν έκαναν ό,τι ήθελαν στην άμυνα του Ολυμπιακού, την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" κολλούσαν στην επίθεση κι έκαναν αρκετά λάθη. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη κατάφεραν να μαζέψουν τη διαφορά έως το τέλος της πρώτης περιόδου που τελείωσε με 19-18 υπέρ των Πολωνών.

Το πρώτο προβάδισμα του Ολυμπιακού ήταν στο 11' με 23-21 χάρη σε τρίποντο του Λίνας Κλέιζα, πλην όμως η Πρόκομ πήρε ξανά το προβάδισμα. Με άμυνα ζώνης, αλλά και αργό ρυθμό οι Πολωνοί έλεγχαν το παιχνίδι και διατηρούσαν ένα μικρό προβάδισμα. Με σερί 4-0 στο τελευταίο λεπτό η παρέα του Κίντελ Γουντς έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 39-35.

Στην τρίτη περίοδο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Οι Πολωνοί ξεκίνησαν με σερί 4-0 και προηγήθηκαν με 43-35, αλλά αυτή ήταν η τελευταία τους καλή στιγμή στο δεκάλεπτο. Ο Γιαννάκης πέρασε στο παρκέ τον Νίκολα Βούισιτς κι αυτός βοήθησε στο έπακρον στην επιθετική λειτουργία των "ερυθρόλευκων".

Οι Κλέιζα και Τεόντοσιτς το πήραν προσωπικά και ένα λεπτό πριν από το φινάλε η διαφορά πήγε για πρώτη φορά στους εννιά πόντους (60-51). Ο Γουντς με τρίποντο μείωσε στους έξι (60-54) που ήταν και το σκορ για την τρίτη περίοδο. Στο τέλος της τρίτης περιόδου ο Κλέιζα είχε φτάσει τους 22 πόντους σε 25 λεπτά, ενώ ο Γουντς είχε 17.

Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός ήταν καλός, αλλά η Πρόκομ έβρισκε τρόπους να μην χάνει την επαφή της με το σκορ. Ο Κλέιζα συνέχιζε να "πυροβολεί", όπως και ο Μίλος Τεόντοσιτς. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα οι "ερυθρόλευκοι" συντηρούσαν μία διαφορά γύρω στους οκτώ πόντους. Ο Γιούινγκ το πήρε προσωπικά και έκανε αρκετά σουτ δίχως λόγο και αιτία κι έτσι οι Πολωνοί δεν έγιναν απειλητικοί.

Με τη διαφορά στους εννιά πόντους (80-71) ο Ολυμπιακός έδειξε να "καθαρίζει" ένα δίλεπτο πριν από το τέλος, αλλά τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Η Πρόκομ έτρεξε ένα σερί 7-0 και ένα λεπτό πριν το φινάλε οι Πολωνοί μείωσαν σε 80-78. Ένα κλέψιμο του Τεόντοσιτς στον Λόγκαν έδωσε την ευκαιρία στον Σέρβο να κάνει με βολές το 82-78. Ο Γιούινγκ έχασε μία βολή στη συνέχεια και κάπως έτσι οι Πειραιώτες έκαναν το πρώτο βήμα για την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ του Παρισιού.

Πάντως, αποδείχθηκε πως η σειρά δεν θα είναι και τόσο εύκολη για τον Ολυμπιακό, καθώς η Πρόκομ βγάζει μπόλικη ενέργεια στο παρκέ και οι πολλοί Αμερικάνοι στη μέρα τους μπορούν να κάνουν μεγάλες ζημιές.

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 35-39, 60-54, 83-79
Οι διαιτητές: Αρτεάγκα (Ισπανία), Γκονζάλεθ (Ισπανία), Ράντοβιτς (Κροατία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3 (1), Πεν 5 (1), Τσίλντρες 13, Βούισιτς 2, Μπουρούσης 6, Χαλπέριν, Κλέιζα 26 (4), Μαυροκεφαλίδης 4, Μπέβερλι 1, Τεόντοσιτς 21 (3), Σχορτσιανίτης 2.
ΠΡΟΚΟΜ ΤΡΕΦΛ (Τόμας Πατσέσας): Χάρινγκτον, Λόγκαν 11 (3), Γιάγκλα, Λαπετα, Στζότκα 1, Βάρντα 12, Γουντς 23 (1), Μπάρελ 14 (1), Γιούινγκ 13 (2), Χρίτσανιουκ 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια: