Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

O "μετρ" της τακτικής τώρα ψάχνει για ποιότητα...

Τη διάθεσή του να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ εκφράζει όλο και πιο έντονα τον τελευταίο καιρό ο Φερνάντο Σάντος αν δεν μπορέσει ο "δικέφαλος του βορρά" να του εξασφαλίσει ποιοτικές προσθήκες το καλοκαίρι.

Ο "μετρ" της προπονητικής συνειδητοποιεί ότι κάθε είδους τακτική γκρεμίζεται μπροστά στην ατομική ποιότητα των αντιπάλων.

Την Κυριακή στον αγώνα, ο ΠΑΟΚ ήλεγχε το παιχνίδι, πίεζε, αλλά από ουσία σχεδόν μηδέν. Απέναντι σε μία ΑΕΚ τραγική, η ομάδα του Σάντος κατάφερε να σκορπίσει τις δεκάδες προϋποθέσεις ευκαιριών που του δόθηκαν.

Ναι, η απουσία του Βιεϊρίνια,του μοναδικού ίσως ποιοτικού ποδοσφαιριστή, φάνηκε και με το παραπάνω, αλλά νομίζω πως δεν πρέπει να σταθούμε εκεί.

Από την μία υπήρχε ένας Τσιμπούρ που ναι μεν δεν ήρθε πολλές φορές σε επαφή με τη μπάλα, αλλά όταν αυτό συνέβη εξέθετε την αμυντική συμπεριφορα του ΠΑΟΚ. Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ είχε στη κορυφή της επίθεσής του ένα παιδί με πολλά αθλητικά προσόντα αλλά με σαφή έλλειψη του ενστίκτου του γκολ.Η φάση του 49΄, όπου σε κενό τέρμα αντί να πλασάρει με το εσωτερικό η το κουντεπιέ, βάζει το εξωτερικό και διώχνει τη μπάλα, είναι ενδεικτική του παραπάνω.

Η ποιότητα που θέλει ο Σάντος δεν υπάρχει μεσοεπιθετικά και αυτό είναι σίγουρα ο λόγος που ο Πορτογάλος δεν δείχνει διατεθειμένος να κυνηγάει όνειρα. Άλλωστε, είναι πολύ μεγάλος σε ηλικία για κάτι τέτοιο.

http://kafeneiaka.blogspot.com/2010/03/o_23.html

1 σχόλιο:

Strapatso team είπε...

Καλά ρε Γελαστέ ειναι δυνατόν να παίρνεις ενα γραπτό ανώνυμο από ενα blog και να το περνάς σαν αποψη για τον ΠΑΟΚ...
Δηλαδή μια αντίστοιχη αποψη για τον ΑΡΗ του Κούπερ θα την εβαζες..
Τελικά η ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ειναι αρρώστεια του DNA σας...