Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Πήρε φόρα για σωτηρία!!

Πήρε φόρα για σωτηρία
Μετά από τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Λεβαδειακός πήρε σπουδαίο διπλό στην Τρίπολη από τον Αστέρα και πλέον μπορεί να ελπίζει βάσιμα σε παραμονή στη Σούπερ Λίγκα. Με γκολ του Σουμπίνιο στο 33’ η ομάδα της Βοιωτίας επικράτησε 1-0 σε εξ αναβολής ματς για την 6η αγωνιστική και έβαλε παράλληλα τέλος στο φετινό εντός έδρας αήττητο των Αρκάδων.

Πολύ καλά στημένη η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο μέρος, ενώ αμύνθηκε σωστά και αντιμετώπισε με ψυχραιμία την πίεση των φιλοξενούμενων στο δεύτερο ημίχρονο. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Κόρμπος.

Με την είσοδο των Μπρέσκα και Σολάκη στην επανάληψη «ζωντάνεψαν» οι γηπεδούχοι που έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά για να πάρουν τουλάχιστον το ένα βαθμό.



Κανένας δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω από διάθεση και πάθος από τους 22 ποδοσφαιριστές που παρατάχθηκαν στο γήπεδο της Τρίπολης. Το δριμύ ψύχος σε συνδυασμό με το δυνατό αέρα αλλά και το ψιλό χιόνι που έπεφτε στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών, αποτελώντας παράλληλα τροχοπέδη για ό,τι καλό είχαν σχεδιάσει Τσιώλης και Παράσχος στον πίνακα.

Οι φιλοξενούμενη με κεκτημένη ταχύτητα από τη μεγάλη νίκη επί του Παναθηναϊκού μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν κυρίως από δεξιά, από εκεί δηλαδή που τα ανεβάσματα του Μουλόπουλου δημιουργούσαν πλεονέκτημα, να απειλήσουν. Σταδιακά, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και είχαν κάποιες καλές στιγμές και θα μπορούσαν, μάλιστα, να είναι εκείνοι που θα άνοιγαν το σκορ εάν ο Ουσέρο προλάβαινε για μερικά εκατοστά τη σέντρα του Ράγιος. Ένα λεπτό αργότερα (33’) ο πολύ καλός και σ αυτό το ματς Κόρμπος μπορεί να μην έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ αφού είδε το πλασέ του να καταλήγει στο δοκάρι, αλλά τουλάχιστον πιστώθηκε σε αυτόν η ασίστ που έβγαλε στο Σουμπίνιο που με εντυπωσιακή προσπάθεια σκόραρε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Τρίπολης δεν μπόρεσε να βρει τη φρεσκάδα άλλων αγώνων ούτε από την είσοδο των Μπρέσκα και Σολάκη στο γήπεδο και καθώς ο χρόνος περνούσε, «φλέρταρε» ολοένα και περισσότερο με την πρώτη της εντός έδρας ήττα.

Όσο περνούσε η ώρα, τόσο περισσότερο πίεσαν οι γηπεδούχοι και προσπάθησαν πολύ να σώσουν το αήττητο και να πάρουν τουλάχιστον τον ένα βαθμό και η αλήθεια είναι πως έφτασαν μια ανάσα από το να τα καταφέρουν, όμως λίγα λεπτά πριν το τέλος σε ανεπανάληπτο τετ -α- τετ ο Περόνε έκανε την προβολή, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε σωτήρια και σφράγισε τη νίκη της ομάδας της Βοιωτίας.

Η χαριστική βολή στις ελπίδες των Αρκάδων ήρθε στο 87’ όταν εκπληκτικό χτύπημα φάουλ του Ράγιος πέρασε ελάχιστα άουτ.



ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος (46’ Μπρέσκα), Πιπίνης, Πουλίδο, Αλβάρες (81’ Ναβάρο), Ουσέρο, Χουανίτο, Τσαμπούρης, Χούλι (59’ Σολάκης), Ράγιος, Περόνε.

Στον πάγκο
: Μπαντής, Λαδάκης, Έγκον, Φορμίκα.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Παράσχος): Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Μεντί, Λισγάρας, Τομάς, Κόρμπος, Ζησόπουλος (70’ Μελισσάς), Πόποβιτς, Φαβάλι, Σουμπίνιο (87’ Ναπολεόνι), Βασιλείου (78’ Αλεξίου).

Στον πάγκο: Στρατηλάτης, Κουτσόπουλος, Βιάνα, Κοιλιάρας.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου). Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Δημητριάδης (Μακεδονίας)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: