Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Το… γεφύρι του Τόρες!!

Το… γεφύρι του Τόρες!
Ο Φερνάντο Τόρες στην Τσέλσι δεν σκοράρει με… καμία δύναμη! Την κατηφόρα εύκολα την κατεβαίνεις, την ανηφόρα δύσκολα την ανεβαίνεις. Η ρόδα της ανικανότητας στο σκοράρισμα έχει πάρει τον Ισπανό και τον πάει όπου θέλει εκείνη.
Το παρελθόν άλλων που έχασαν τη ρέντα που είχε ο Ισπανός επιθετικός από τα 19 του χρόνια, όταν ακόμη βρισκόταν στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά και την Λίβερπουλ αργότερα, δείχνει ότι δύσκολα θα ανακάμψει. Ωστόσο, αν τα καταφέρει, κάνει στροφή 360 μοιρών και επανέλθει στα… παλιά θα δείξει ότι είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα, γιατί η αξία του είναι αδιαμφισβήτητη.
Πέρσι με την Λίβερπουλ μέχρι τα μέσα της σεζόν είχε 9 γκολ, ενώ από τη στιγμή που πήγε στην Τσέλσι κάτι… έπαθε. Έβαλε μόλις ένα γκολ μέχρι το τέλος της χρονιάς και αυτό με το… ζόρι. Το 2009-10 είχε σημειώσει 22 γκολ σε 39 συμμετοχές με την Λίβερπουλ και τα προηγούμενα χρόνια είχαν κυλήσει με τον ίδιο τρόπο. Εκτός από φέτος που έχει σε 31 ματς 4 γκολ, 2 στην Πρέμιερ Λιγκ και 2 στο Τσάμπιονς Λιγκ…
Το sday.gr παραθέτει χαρακτηριστικά παραδείγματα παικτών που κατά πολλούς «τελείωσαν» ποδοσφαιρικά πριν την ώρα τους, ίσως «πληρώνοντας» το πρόωρο και ξαφνικό ξεπέταγμά τους.
Ο Μάικλ Όουεν είχε κάνει εντύπωση από τα 18 του χρόνια, όταν είχε συμμετάσχει στο Μουντιάλ του 1998 με την εθνική Αγγλίας. Από τότε που πήγε, όμως, στη Ρεάλ Μαδρίτης (το καλοκαίρι του 2004) –και αυτό είναι άλλη… κουβέντα- άλλαξε. Έχασε τον εαυτό του. Σε 41 παιχνίδια πέτυχε 14 γκολ, αλλά αποφάσισε να αποχωρήσει, καθώς έβλεπε ότι ήταν δεύτερη επιλογή.
Επέστρεψε στην Αγγλία για την Νιούκαστλ αλλά όλα δεν ήταν όπως πριν και ίσως οι πολλοί τραυματισμοί που είχε κατά καιρούς να τον επηρέασαν. Πάντως από τα 26 του θεώρησαν αρκετοί ότι δεν είχε άλλα να προσφέρει στο ποδόσφαιρο, ενώ σταδιακά έχασε και τη θέση του στην εθνική Αγγλίας. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποφάσισε να του δώσει άλλη μία ευκαιρία παίρνοντάς τον στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι του 2009, αλλά ούτε εκεί «ανέστησε» την καριέρα του.
Ο Ρονάλντο είχε χαρακτηρισθεί φαινόμενο πριν ακόμη κλείσει τα 20 του χρόνια. Τα πολλά γκολ και ο τρόπος που τα έβαζε ήταν η αιτία να κερδίσει τον θαυμασμό όλου του κόσμου του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, κάποιοι τραυματισμοί που τον βρήκαν σταμάτησαν την εξέλιξή του από τα 23 του χρόνια, ενώ από το Μουντιάλ του 2006 (30 ετών), στο οποίο συμμετείχε με την εθνική Βραζιλίας, πολλοί πίστεψαν ότι δεν είχε άλλα να δώσει στο άθλημα. Και, όντως, δεν είχε ανάλογη συνέχεια.
Ο Ροναλντίνιο είχε δυο-τρία εντυπωσιακά χρόνια στην Μπαρτσελόνα από το 2005-06, κυρίως, αλλά όταν αυτή είδε να πέφτει η απόδοσή του τον έδωσε στη Μίλαν το 2008 στα 28 του. Εκεί δεν κατάφερε να επιστρέψει στα… ασύλληπτα στάνταρ που είχε πιάσει στους «μπλαουγκράνα» από το 2003 που είχε αποκτηθεί από την Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο, παρέμεινε στην εθνική Βραζιλίας, αλλά έχασε τον θαυμασμό που είχε δείξει πολύς κόσμος που πίστευε ότι θα μπορούσε ανάλογη συνέχεια και θα απολάμβανε τις στιγμές μαγείας που μόνο εκείνος ήξερε να προσφέρει.
Ο Κακά έγινε από τα 21 του χρόνια βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Μίλαν. Ήταν ο άνθρωπος που την οδήγησε στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ στην Αθήνα το 2007. Το 2009 μεταγράφηκε στη Ρεάλ Μαδρίτης, συνυπάρχοντας στην ιταλική ομάδα για έναν χρόνο με τον Ροναλντίνιο. Έπαιξε καλά την πρώτη σεζόν, αλλά έχοντας και τραυματισμούς ο ρόλος του περιορίστηκε από τον Ζοσέ Μουρίνιο και πλέον είναι εναλλακτική επιλογή του Πορτογάλου στα 29 του χρόνια.
πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: