Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Τι σημαίνει η επανεμφάνιση Βγενόπουλου για τον ΠΑΟ

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος φωνάζει "παρών" με διάφορους τρόπους το τελευταίο διάστημα στον Παναθηναϊκό. Γράφει ο Κώστας Χαλέμος.

Τι σημαίνει η επανεμφάνιση Βγενόπουλου για τον ΠΑΟ
Υπήρξε ο μόνος από τους μετόχους, που ανταποκρίθηκε στην κραυγή αγωνίας του Δημήτρη Γόντικα για το οικονομικό κραχ της ΠΑΕ και στις 20 Ιανουαρίου κάθισε μαζί του στο ίδιο τραπέζι να συζητήσει το πρόβλημα. Δυο μέρες αργότερα έκανε την πρώτη, μετά τις 6 Νοεμβρίου, εμφάνισή του στο Ολυμπιακό Στάδιο για να παρακολουθήσει τον αγώνα με τον Ατρόμητο και αποχωρώντας, όταν ρωτήθηκε αν έχει διάθεση να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό, απάντησε: «Δεν βλέπετε ότι βοηθάμε…».
Η αλήθεια είναι ότι τον τρόπο ακόμη δεν τον έχουμε δει. Πιθανότατα ούτε κι εκείνος να τον έχει βρει, αλλά με τις κινήσεις του –με πιο πρόσφατη τη χθεσινή ανακοίνωση– δείχνει πως δεν τον αφήνει αδιάφορο το οικονομικό κατάντημα του Παναθηναϊκού. Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια να βρει συμπαίκτες-επενδυτές για την ΠΑΕ, ενώ παράλληλα έβαλε σε εφαρμογή το παλιό του σχέδιο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ με τιμή μετοχής 0,33 ευρώ.
Στην παρουσίαση του σχεδίου σωτηρίας για την ΠΑΕ, που είχε κάνει πριν από 5 μήνες στο «Πεντελικό» ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος είχε παραδεχθεί πως πλέον δεν είναι τόσο δυνατός οικονομικά όσο ήταν το 2008. Δεν αποκλείεται ωστόσο σύντομα να ξαναβρεθεί σε θέση οικονομικής ισχύος. Πρέπει να θεωρείται δεδομένη η απόφαση της διάσωσης και της σοβαρής ενίσχυσης όλων των ελληνικών τραπεζών με τα μέτρα που αποφασίζονται σήμερα από τους πολιτικούς αρχηγούς. Η Marfin είναι μεταξύ των τραπεζών που θα ενισχυθούν κεφαλαιακά και θα πατήσει ουσιαστικά στα πόδια της, μετά τα προβλήματα τα οποία δημιούργησε το κούρεμα των ομολόγων σε όλες τις τράπεζες. Το γεγονός αυτό ενισχύει και τον Ανδρέα Βγενόπουλο και συνολικά τον μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο που διοικεί.
Εκεί που έχουν οδηγηθεί τα πράγματα, με τους Σαουδάραβες επενδυτές ακόμη να…έρχονται, τον αθλητικό νόμο που θα επιτρέπει την ανάμειξή ξένων υπηκόων σε ελληνικές ΠΑΕ ακόμη στο συρτάρι της Βουλής και τους υπόλοιπους μετόχους αποστασιοποιημένους από το δράμα της εταιρείας, ο Βγενόπουλος παρά τις ανακολουθίες του πρόσφατου παρελθόντος, φαίνεται τούτη τη στιγμή να είναι η μοναδική ελπίδα για τον Παναθηναϊκό.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: