Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Αχ, Κώστα Κώστα!!

Αχ, Κώστα Κώστα
Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για τον Ολυμπιακό επί τουρκικού εδάφους είναι ο Κώστας Σλούκας! Ο άλλος… «ερυθρόλευκος» Κώστας, ο Παπανικολάου, έκανε πράγματα και θαύματα κόντρα στην Εφές Αναντολού σε όλο το ματς αλλά τελικά οι βολές του πρώτου έδωσαν την νίκη-θρίλερ με σκορ 67-65 στον Ολυμπιακό. Έτσι, οι Πειραιώτες θέλουν το ροζ φύλλο απέναντι στην Γαλατασαράι στο ΣΕΦ για να τσεκάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

Η τουρκική ομάδα παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω μέχρι και με 11 πόντους στην τελευταία περίοδο, κατάφερε με ένα 13-2 επιμέρους σκορ στα τελευταία λεπτά να φτάσει να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (65-65). Ο Σλούκας πήγε στις βολές, ευστόχησε αποδεικνύοντας ξανά – όπως και κόντρα στην Γαλατά – ότι έχει «κρύο αίμα» και έκανε το 67-65 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Εκπληκτική εμφάνιση από Πρίντεζη και Παπανικολάου που είχαν από 16 πόντους, με εξαιρετικές επιλογές και πολύ σημαντική συμβολή στην άμυνα, την ώρα που ο Σπανούλης έτρωσε το… ξύλο της αρκούδας από τους παίκτες του Σαρίτσα που είχε δώσει εντολή να περιοριστεί όσο περισσότερο γίνεται ο αρχηγός του Ολυμπιακού.

Πολύτιμη για μία ακόμα φορά η συνεισφορά του Ντόρσεϊ που όσο ήταν στο παρκέ έκλεινε την «ερυθρόλευκη» ρακέτα στην άμυνα και έδινε λύσεις και στο σκοράρισμα.

Το ματς:

Τέλειο ξεκίνημα

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ όπως ακριβώς θα έπρεπε. Λογικός στην επίθεση, με τους Άντιτς και Ντόρσεϊ στις θέσεις «4» και «5» να κάνουν εξαιρετική δουλειά και ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην άμυνα. Η Εφές βραχυκύκλωσε και το 16-9 με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη δεν άφησε να φανούν τα 8 λάθη που έκανε η ομάδα του Ίβκοβιτς.

Από την δική της πλευρά, η τουρκική ομάδα πάλευε άναρχα… με άστοχα σουτ τριών πόντων και χωρίς βοήθεια από τον πάγκο της, κάτι που δεν είχε αποτέλεσμα.

Η πολυφωνία και ο Μπάρατς

Στην δεύτερη περίοδο, ο Λαφαγιέτ ήταν αυτός που από την πλευρά της Εφές Αναντολού έβρισκε τρόπο να σκοράρει και να κρατάει την ομάδα του σε μία σχετική επαφή με το σκορ. Ο Σαρίτσα επέμενε στην άμυνα με προσαρμογή πάνω στον Σπανούλη αλλά οι παίκτες του Ίβκοβιτς έβρισκαν τρόπο να εκμεταλλευτούν τους συμπαίκτες τους και η επιθετική πολυφωνία αυτή έδινε λύση.

Η Εφές από ένα σημείο και μετά και βλέποντας ότι τα σουτ… δεν της έμπαιναν, έκανε το λογικό. Ακούμπησε την μπάλα στον ψηλό της, τον Μπάρατς, που έκανε την δουλειά του, έδωσε σκοράρισμα και βοήθησε στο να γίνει το 34-32. Η βολή του Σπανούλη και το ριμπάουντ μετά την χαμένη δεύτερη, του Πρίντεζη που σκόραρε έκανε το 37-32 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

«Ζημιά» ο Λαφαγιέτ

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ήταν και πάλι καλός. Η παρουσία του Μάντζαρη αμυντικά βγήκε στον Ίβκοβιτς και όσο ο Τουντσερί έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο ο Παπανικολάου έβρισκε την ευκαιρία να βγαίνει στον αιφνιδιασμό. Με δύο τέτοιους το σκορ έγινε 41-32 και ο Σαρίτσα πήρε εσπευσμένα τάιμ άουτ.

Στα 5΄που η Εφές έμεινε χωρίς καλάθι στην Τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός έχασε πολλές ευκαιρίες να στείλει την διαφορά πάνω από τους δέκα. Ο Λαφαγιέτ ξαναπέρασε στο παρκέ και με πέντε προσωπικούς πόντους, έκανε το σκορ 43-39, δείχνοντας ότι αυτός είναι ο νούμερο ένα κίνδυνος για τους Πειραιώτες.

Με την βοήθεια του Μπάρατς, η τουρκική ομάδα μάζεψε πολύ την διαφορά και έτσι διαμορφώθηκε το 48-42 στο τέλος της περιόδου.

«Ερυθρόλευκο» το θρίλερ

Η Εφές… επέστρεψε. Ο Ακιόλ πήρε την κατάσταση στην πλάτη του και με 5 δικούς του πόντους έκανε το 48-47 με το «καλημέρα» στην τελευταία περίοδο. Εκεί ανέλαβε ο Πρίντεζης και με δικές του ενέργειες και ένα πολύτιμο κλέψιμο και κάρφωμα του Ντόρσεϊ, έφτασε την διαφορά στο +5 (54-49).

Ο Σαρίτσα επέμενε να προσαρμόζει την άμυνά του στο μαρκάρισμα του Σπανούλη… Αυτό εκμεταλλεύτηκαν Πρίντεζης και Παπανικολάου που με μεγάλο ματς και πηγαίνοντας στο ένας εναντίον ενός, έδιναν πολύτιμους πόντους. Το 60-51 στο οποίο πήγε ξανά η διαφορά με τον Πρίντεζη να σκοράρει ξανά για τρεις, έδινε στον Ολυμπιακό σημαντικό προβάδισμα για την νίκη.

Ο Λαφαγιέτ ήταν η απάντηση στον Παπανικολάου στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά τα ατομικά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στην Εφές να πλησιάσει και με εκπληκτικό τρίποντο του Βούγιασιτς στα 16΄΄ να φέρει το ματς στην ισοπαλία, 65-65, ολοκληρώνοντας ένα 13-2 επιμέρους σκορ.

Ο Σλούκας έβαλε τις βολές και ο Λαφαγιέτ αστόχησε στο τελευταίο σουτ και πήρε την νίκη με σκορ 67-65.

Τα δεκάλεπτα: 9-16, 32-37, 42-48, 65-67

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: