Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Νταλγκλίς, κάνε ζάφτι τον Σουάρες, διαφορετικά…!!

Νταλγκλίς, κάνε ζάφτι τον Σουάρες, διαφορετικά…
Περίπτωση (με τη γενική έννοια) ο Λουίς Σουάρες δεν έγινε στη Λίβερπουλ. Ήταν από μικρό παιδί.

Μεγαλωμένος στις φτωχογειτονιές του Σάλτο, έμαθε μπάλα στους δρόμους του Μοντεβίδεο, όπου δεν υπερισχύει ο καλός, αλλά ο… δυνατός, ή αυτός που έχει τη μεγαλύτερη παρέα. Ο Σουάρες τα είχε όλα. Επτά αγόρια ήταν στην οικογένεια και όλοι είχαν… ματώσει τα πόδια τους. Έμελλε να βγει και ο πιο ταλαντούχος. Πάντα στις συζητήσεις δεν είχε τρόπους. Συνετέλεσε σε αυτό –ενδεχομένως- κι ότι στο σχολείο πατούσε σπάνια. Δεν το τελείωσε ποτέ. Ότι έμαθε το έμαθε στο δρόμο. 
 
Να τελειώσει το σχολείο, τώρα στα… γεράματα δεν γίνεται. Για τη Λίβερπουλ είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί. Διότι για την ώρα… χάνεται, ή τουλάχιστον δεν φαίνεται να βγαίνει. Τι πρόλαβε να κάνει στην επανεμφάνισή του κόντρα στην Τότεναμ; Πολλά θα πει κάποιος. Ούτε ένα λεπτό δεν είχε στο ματς, όταν ανάγκασε τον Ασού Εκοτό να παραχωρήσει κόρνερ. Είχε μια ασίστ στον Κάρολ, που την σπατάλησε, μερικούς καλούς συνδυασμούς με τον Τζέραρντ, και μια κεφαλιά εξ’ επαφής, που κατέληξε στα χέρια του Φρίντελ.  
 
Είχε κι άλλα, όμως, Μια κλωτσιά (αχρείαστη, σχεδόν εκτός φάσης) πάνω στον Πάρκερ. Μια κίτρινη κάρτα κι ένα άσχημο μπινελίκι στον διαιτητή της αναμέτρησης. Δεν έδειξε να κατάλαβε τίποτε συνεπώς από την τιμωρία οκτώ αγωνιστικών, εξαιτίας της ρατσιστικής επίθεσης στον Πατρίς Εβρά. Το κακό με τον 25χρονο επιθετικό δεν είναι ότι θα τιμωρηθεί ξανά. Είναι πως δεν καταναλώνει την ενέργειά του με σωστό τρόπο. Γι’ αυτό και από τις 76 (!) προσπάθειές του για γκολ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ, έχει σκοράρει μόλις τις πέντε. Ήτοι 6,6%, χειρότερο ποσοστό κι από τον Αντι Κάρολ!
 
Ο Τόρες σκόραρε συνεχώς στη Λίβερπουλ, επειδή είχε τον Τζέραρντ να του κάνει τη μισή δουλειά. Τώρα που είναι… μόνος του στην Τσέλσι, δίχτυα δεν βρίσκει. Ο αρχηγός της Λίβερπουλ όμως, έχει βρεθεί μόλις 248 λεπτά μαζί με τον Σουάρες τη φετινή σεζόν. Ωστόσο, ο Ουρουγουανός έχει το χάρισμα να δημιουργεί μόνος του ένα γκολ. Όταν φτάνει όμως να το πετύχει, τα κάνει «θάλασσα». Γι’ αυτό και το στυλ παιχνιδιού του αποτελεί απόλυτη συγκέντρωση.
 
Ο Μάρτιν Γιολ είχε βρει το κουμπί του στον Αγιαξ. Όταν τον Νοέμβριο του 2010, ο Σουάρες δάγκωσε τον ώμο του Μπακάλ, ο Ολλανδός κόουτς το αντιμετώπισε με χιούμορ. «Μάλλον ήταν πεινασμένος», είπε. Στη συνέχεια τον έκανε αρχηγό! Ο Σουάρες πήρε ευθύνες, αισθάνθηκε σημαντικός και έφτασε να έχει 81 γκολ σε 110 ματς στην Ερεντιβίζιε με τον Αίαντα. Είναι απαραίτητο λοιπόν, να σκαρφιστεί κάτι και ο Κένι Νταλγκλις για να κάνει ζάφτι τον Σουάρες. Διαφορετικά η Λίβερπουλ θα συνεχίσει να χωλαίνει στην επίθεση, έχοντας 28 γκολ. Όσα και η Μπόλτον που είναι 18η…

πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: