Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

H σιδηρά κυρία της ΕΠΟ!!

Ο λόγος για την Δέσποινα (Ντέπυ) Κοξένογλου, την διευθύντρια της ΚΕΔ και των διεθνών σχέσεων της ομοσπονδίας.

H σιδηρά κυρία της ΕΠΟ!
Του Σάββα Λιβάνιου

H Ντέπυ Κοξένογλου διευθύνει δύο σημαντικούς και ευαίσθητους τομείς του ελληνικού ποδοσφαίρου γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν ζει στη σκιά του συζύγου της, του Κύρου Βασσάρα. Στην ουσία είναι πιο ισχυρή απ’ αυτόν μέσα στο Πάρκο Γουδή, όπου βρίσκεται η έδρα της ΕΠΟ.

Τη σφραγίδα στο... διαβατήριο για να μπουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο η Ντέπυ και η αδελφή της Κάτια Κοξένογλου (εργάζεται στην ΠΑΕ Ατρόμητος), την έβαλε ο θείος τους, Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, δημοσιογράφος και δικηγόρος. Το όνομα της Ντέπυς ακούστηκε για πρώτη φορά στα χρόνια της σκληρής «Παράγκας» όταν ήταν στέλεχος της επιτροπής διεθνών σχέσεων της ΕΠΟ. Μεταξύ άλλων ήταν η εκλεκτή της τότε διοίκησης για να συνοδεύει τους ξένους διαιτητές που σφύριζαν διεθνείς αγώνες στην χώρα μας.

Καπάτσα και φιλόδοξη

Άνθρωποι που την έχουν ζήσει πάνω από μία δεκαετία ισχυρίζονται ότι η Καμινιώτισα είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη και έχει μία μοναδική ικανότητα στο να πετυχαίνει τον στόχο της. Και σε αυτό, το μεγάλο προσόν της είναι ότι έχει υπομονή και δεν κάνει σπασμωδικές κινήσεις που ενδέχεται να τις τσαλακώσουν τα σχέδια. Παράγοντες της ΕΠΟ την χαρακτηρίζουν «καπάτσα» και «έξυπνη», ενώ δύσκολα μπορεί να τις αλλάξει κάποιος άποψη για ένα θέμα. Κι αυτό διότι η ίδια γνωρίζει για το ποδόσφαιρο, όσα δεν γνωρίζουν αρκετά μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας.

Η κ. Κοξένογλου ενδιαφέρεται για την καριέρα της και δεν είναι τυχαίο ότι ανέβηκε τα σκαλοπάτια της ιεραρχίας ένα ένα. Κι αν δεν αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα στο Πάρκο Γουδή, ενδέχεται να της δοθεί η Νο1 υπαλληλική θέση στην ΕΠΟ, αυτή της Γενικής Διευθύντριας. Τις γνώσεις, την εμπειρία και φυσικά τις απαραίτητες γνωριμίες της έχει για να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα της. Και όλα αυτά χωρίς τις πλάτες του συζύγου της.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι στους διαδρόμους των γραφείων της ομοσπονδίας ψιθυρίζεται πως ο Βασσάρας επέστρεψε στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, λόγω των ικανοτήτων του, αλλά και λόγω της δύναμης που έχει αποκτήσει η Ντέπυ. Από την ΚΕΔ τον άνδρα της τον «τελειώσει» ο Γιώργος Σαρρής και όταν τον επανέφερε ο Γιώργος Γκιρτζίκης υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από συμβούλους. Ομως δεν μπορούσαν να μπλοκάρουν την επιστροφή Βασσάρα, προφανώς γιατί η διευθύντρια της ΚΕΔ είναι πιο ισχυρή απ’ αυτούς.

Πρόσωπο εμπιστοσύνης

Η Ντέπυ Κοξένογλου είναι πρόσωπο που εμπιστεύονται όσοι έχουν λόγο στις σημαντικές αποφάσεις της ΕΠΟ. Και δεν είναι τυχαίο ότι στις 21 Μαΐου συνόδευσε στην Ευελπίδων τον Χιου Ντάλας όταν πήγε να καταθέσει στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη για την «εγκληματική οργάνωση». Η κατάθεση του Σκωτσέζου για κάποιους ήταν σημαντική, αλλά τελικά είπε τυπικά πράγματα στον Ανδρεάδη.

Ο Χιου Ντάλας πέρυσι πήρε 170.000 ευρώ από την ΕΠΟ χωρίς να προσφέρει τίποτα στην ελληνική διαιτησία, ενώ ο Κύρος Βασσάρας παίρνει σχεδόν τα μισά από την Ρουμανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Η σύζυγος του ως διευθύντρια στην ΕΠΟ έχει μεγαλύτερη αμοιβή (τα μεγαλοστελέχη της ομοσπονδίας λαμβάνουν 6-8.000 ευρώ μικτά το μήνα).

Οι παράγοντες της διαιτησίας μπορεί να είναι και διπλοθεσίτες και γι’ αυτό ο Βασσάρας εκτός από την ΕΠΟ μπορεί να εργάζεται ταυτόχρονα και στην ΠΟ Ρουμανίας.

Γάμος έκπληξη

Η γνωριμία Βασσάρα - Ντέπυς έγινε στην ΕΠΟ όταν ο Κύρος ως διεθνής διαιτητής έπρεπε να επικοινωνεί με τις διεθνείς σχέσεις της ομοσπονδίας. Ο έρωτας τους ήταν κεραυνοβόλος, ο Θεσσαλονικιός ρέφερι χώρισε με την πρώτη του γυναίκα και το καλοκαίρι του 2008 γη κ. Κοξένογλου γεννήσε τον διάδοχο του (Αντώνης).

Και ένα χρόνο μετά, τον Ιούνιο του 2009, και λίγες ημέρες προτού ο Βασσάρας αναλάβει την ελληνική διαιτησία ως διευθυντής ανάπτυξης, πήρε από το χέρι την αγαπημένη του Ντέπυ και την αποκατέστησε ενώπιον Θεού και ανθρώπων. Και αμέσως μετά ακολούθησε η βάφτιση του γιου τους. Το διπλό μυστήριο έγινε στην εκκλησία του Αγίου Νεκταρίου, στην Ανω Βούλα.

Οι καλεσμένοι είδαν με έκπληξη πάντως τον Κύρο και την Ντέπυ να ενώνονται με τα ιερά δεσμά του γάμου, καθώς στη πρόσκληση που τους δόθηκε αναγραφόταν μόνο το μυστήριο της βάφτισης. Κουμπάροι στο γάμο ήταν ο πρώην παίκτης του Ατρόμητου Γιώργος Κορακάκης και η γυναίκα του Κάτια Κοξένογλου, αδελφή της Ντέπυς. Και κουμπάρος στη βάπτιση του υιού Βασσάρα, ήταν ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί και επί σειρά ετών υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της ΕΠΟ Θεόδωρο Θεοδωρίδης.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην Live Sport της Κυριακής 27/09/2015*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: