Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Υπάρχει υπομονή αλλά για πόσο στο Νιούκαστλ;

Χωρίς νίκη σε επτά ματς μέχρι τώρα στον πάγκο της Νιούκαστλ, συν τον ατιμωτικό αποκλεισμό από τη Σεφιλντ Γουένσντει στο Λιγκ Καπ και ο Στιβ ΜακΛάρεν ήδη βιώνει απίστευτη πίεση! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Εάν πάντως υπάρχει κάτι που να δίνει ελπίδα στους οπαδούς των magpies δεν είναι άλλο από το ότι τόσο στη Μίντλεσμπρο όσο και στο Ενσέντε όπου εργάστηκε στη Τβέντε, ο Μακλάρεν άρχισε το ίδιο άσχημα! Τελικά και στο Riverside αλλα και στην Ολλανδια κατέκτησε τίτλους ενώ με τη Μιντλεσμπρο έφτασε και μέχρι τον τελικό του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ!
Η Νιούκαστλ που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό εισιτηρίων διαρκείας μετά τη πρώτη τριάδα στην Αγγλία είναι ένας κοιμώμενος γίγαντας. Το 1995-96 ακούμπησε το πρώτο της πρωτάθλημα από τη δεκαετία του 1920 ωστόσο παρά τη διαφορά 12 πόντων απλό τη δεύτερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Μάρτιο, κατέρρευσε εκκωφαντικά και έμεινε δεύτερη! Η εκπληκτική ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Κεβιν Κίγκαν δεν κατόρθωσε να σπάσει την κακοδαιμονία και να χαρίσει έναν οποιοδήποτε τίτλο ύστερα από το Κύπελλο Εκθέσεων το 1969, όπως και ο διάδοχος του στον πάγκο Κενι Νταλγκλίς που πήγε την ομάδα στη δεύτερη θέση ξανά το 1997 και σε έναν τελικό Κυπέλλου το 1998! Έπειτα από έναν ακόμη τελικό Κυπέλλου με τον Ρούντι Γκούλιτ προπονητή πια το 1999 και δυο εξόδους στο Τσάμπιονς Λιγκ υπό την εποπτεία του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον η Νιούκαστλ πέρασε πολλά προβλήματα που δεν βρήκαν λύση από τότε!
Πάντως δικαιολογίες δεν υπάρχουν εύκολα αφού πάλαι το καλοκαίρι ξοδεύτηκαν χρήματα για μεταγραφές κάτι που συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια! Συνολικά το καθαρό κόστος που εκταμιεύτηκε το καλοκαίρι ακούμπησε τα 43 εκατομμύρια λίρες ένα ποσό που μόνο η Μάντσεστερ Σίτι ξεπέρασε από τις ομάδες της Πρεμιέρ Λιγκ! Η Νιούκαστλ γενικά στις τρεις τελευταίες μεταγραφικές περιόδους ξόδεψε σχεδόν 90 εκατομμύρια λίρες χωρίς να έχει αποκτήσει έναν φορ που θα της έλυνε το πρόβλημα του εύκολου γκολ! Και έτσι εξηγείται εύκολα το γιατί  μέσα στο 2015 σε σύνολο 75 πόντων που θα μπορούσε μάξιμουμ να έχει πάρει στο πρωτάθλημα, έχει κατακτήσει μονάχα τους 15 με μόλις τρία ματς να είναι νικηφόρα!
Σίγουρα ο Μακλάρεν δεν πίστευε ποσό δύσκολα θα ήταν τα πράγματα όταν πριν 15 εβδομάδες αναλάμβανε τη θέση και υποσχόταν ένα τρόπαιο και μια θέση στην οκτάδα! Το ένα ρεαλιστικό τρόπαιο ήδη χάθηκε με τον αποκλεισμό απο το Λιγκ Καπ και η παραμονής στην κατηγορία μοιάζει ως το μόνο πραγματικό σενάριο... Προς το παρόν υπάρχει υπομονή προς το πρόσωπο
του άλλα σύντομα θα χρειαστεί αποτελέσματα!
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: