Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Πλατινί: «Δεν κατηγορούμαι για τίποτα, βλάπτεται η εικόνα μου»

Ο Μισέλ Πλατινί τονίζει ότι δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο στην υπόθεση των χρημάτων που έλαβε από τον Σεπ Μπλάτερ και δηλώνει ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι για να ξεκαθαρίσει την υπόθεση.

Πλατινί: «Δεν κατηγορούμαι για τίποτα, βλάπτεται η εικόνα μου»
Με μία επιστολή προς όλα τα μέλη της UEFA ο Μισέλ Πλατινί απαντάει στα όσα του καταλογίζουν περί χρηματισμού από τον Ζεπ Μπλάτερ για να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA στις αρχαιρεσίες του 2011.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας επισημαίνει ότι το ποσό το οποίο έλαβε αφορά υπηρεσίες που προσέφερε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία οι οποίες είναι πέρα για πέρα νόμιμες.

«Σήμερα έγραψα προς την Επιτροπή Ηθικής της FIFA για να εξηγήσω και σε αυτή και να ζητήσω να με καλέσουν σε ακρόαση για να τους παρέχω όσες επιπρόσθετες πληροφορίες χρειάζονται για την υπόθεση», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Μισέλ Πλατινί και συνεχίζει:

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την περίοδο 1998 μέχρι και το 2002 εργαζόμουν για λογαριασμό της FIFA για ένα μεγάλος εύρος ζητημάτων που είχαν σχέση με το ποδόσφαιρο. Ήταν μια δουλειά φουλ απασχόλησης και οι αρμοδιότητές μου ήταν γνωστές σε όλους. Οι αποδοχές μου είχαν συμφωνηθεί και μετά από κάποιες πληρωμές ενός μέρους του συνολικού ποσού, το τελικό ποσό των δύο εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων μου καταβλήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2011. Το εισόδημα αυτό που είχα είναι πλήρως δηλωμένο από εμένα στις Αρχές, όπως ορίζει ο ελβετικός νόμος»...

Ο πρόεδρος της UEFA επισημαίνει ότι όλα τα άλλα είναι απλώς φήμες και μάλιστα εκφράζει την έντονη ανησυχία του ότι η υπόθεση αυτή μπορεί να επηρεάσει τη εικόνα αυτού και αλλά και της ομοσπονδίας. «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για να διαβεβαιώσω ότι οι παρεξηγήσεις θα εξαφανιστούν όσο το δυνατό το συντομότερο», αναφέρει.

Η επιστολή του Μισέλ Πλατινί προς όλα τα μέλη της UEFA:


inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: