Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Φορτούνης με… κλειστά μάτια!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Φορτούνη και τα… κόλπα του!

Φορτούνης με… κλειστά μάτια!
• Είναι οφθαλμοφανές ότι αυτή την στιγμή το πιο μεγάλο επιθετικό όπλο του Ολυμπιακού είναι η συνεργασία του Φορτούνη με τον Ντουρμάζ.

• Να υπενθυμίσω ότι το σκορ με τον Πανιώνιο άνοιξε ο Φορτούνης από μπαλιά του Ντουρμάζ, ότι το σκορ στην Ξάνθη άνοιξε ο Ντουρμάζ από πάσα του Φορτούνη κι ότι με τον ΠΑΣ το 2-0 έγινε από το Φορτούνη από σέντρα του Ντουρμάζ!

• Είναι σαφές ότι οι δυό τους βρίσκονται με κλειστά μάτια. Κάτι που είχε φανεί κι από την προετοιμασία. Όταν π.χ. στο φιλικό 3-1 του Ολυμπιακού επί της Φέγενορντ μέσα στο Ρότερνταμ το 1-0 του Χάρα είχε προέλθει από συνεργασία Φορτούνη-Ντουρμάζ, το 2-0 του Πάρντο πάλι από συνεργασία Ντουρμάζ-Φορτούνη και το 3-0 το είχε βάλει ο Φορτούνης από πάσα του Ντουρμάζ!

• Ενόψει Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, υπάρχει η…λεπτομέρεια ότι δεν έχει δηλωθεί ο Ντουρμάζ. Κι έτσι χάνει ο Φορτούνης τον κατ΄ εξοχήν παίκτη, με τον οποίο έχει μάθει να συνεργάζεται άψογα. Άρα, πρέπει σιγά σιγά να βρει άλλα «στηρίγματα» στο παιχνίδι του.

• Μπαίνοντας μάλιστα ως αλλαγή στο 65’ του αγώνα με την Μπάγερν ο Έλληνας άσος ήταν σαφές ότι δεν είχε τις ίδιες καλές συνεργασίες με Ιντέγε και Ερνάνι, κάτι λογικό άλλωστε αφού δεν έκανε προετοιμασία μαζί τους. Όμως είναι τόσο καλός παίκτης και ήδη παιχνίδι με το παιχνίδι ο Φορτούνης αρχίζει κι αποκτάει χημεία και με άλλους επιθετικογενείς παίκτες.

• Για παράδειγμα, δύο γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια ήταν καρμπόν σε συνεργασία με τον Ιντέγε! Στην Ξάνθη, ο Νιγηριανός ελίχθηκε από αριστερά στη φάση του 3-1 κι «έσπασε» την μπάλα στη μικρή περιοχή, όπου σαν τρέϊλερ ο Φορτούνης σκόραρε. Και με τον ΠΑΣ, πάλι ο Νιγηριανός έφυγε από τα αριστερά και γύρισε την μπάλα προς τη μικρή περιοχή, όπου πάλι πετάχτηκε ωραία ο Φορτούνης και δεν έβαλε ο ίδιος το γκολ μόνο και μόνο επειδή «πρόλαβε» κι έβαλε αυτογκόλ ο Τζημόπουλος!

• Γενικά ο Φορτούνης είναι παίκτης με απίστευτη τεχνική κατάρτιση, μπορεί να περάσει τους αντιπάλους του σαν αέρας, ντριμπλάροντας ενίοτε και με κινήσεις του…σώματός του, αλλά συνεργάζεται καλά με τους συμπαίκτες του κι αυτό είναι εξίσου σημαντικό.

• Θα περίμενα πιο ωραία πράγματα στις συνεργασίες του με τον Πάρντο, αφού από τα φιλικά είχαμε πάρει κάποια γεύση, π.χ. από το γκολ του Κολομβιάνου επί της Φέγενορντ από την ασίστ του Φορτούνη, ενώ και με το Λεβαδειακό στο ΟΑΚΑ τον είχε βγάλει μπροστά στον αντίπαλο γκολκίπερ, αλλά εκεί το είχε χάσει το γκολ.

• Αλλά θα πρέπει να ανεβάσει παραπάνω στροφές κι ο Πάρντο. Με τον Πάρντο που είχαμε δει στα φιλικά της Ολλανδίας, τον Ιντέγε ήδη να «μπαίνει» στο κλίμα και τον Φορτούνη να είναι σε κατάσταση εκρηκτική, ο Ολυμπιακός μπορεί να είναι απειλητικός επιθετικά και σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: