Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Αναλύοντας την Ανατολή…!!


Λίγο πριν αρχίσουν οι μεγάλες μάχες των play offs, το sport-fm.gr αναλύει τα τέσσερα ζευγάρια της Ανατολής.

Αναλύοντας την Ανατολή…
Aτλάντα Χοκς – Μπρούκλιν Νετς: Οι πρωταθλητές της Ανατολικής περιφέρειας έχουν κερδίσει – δικαιωματικά- τον σεβασμό των αντιπάλων τους αλλά και όσων αμφισβητούσαν τις δυνατότητες τους κάνοντας λόγο για «φούσκα» που κάποια στιγμή θα σκάσει, κάτι που δε συνέβη ποτέ. Αντιθέτως η ομάδα του Μπάντενχολζερ τελείωσε ότι ξεκίνησε με την ίδια επαγγελματική συνέπεια. Με την ψυχολογία στα ύψη και με τον αέρα του πρωταθλητή της κανονικής σεζόν η Ατλάντα θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των πλέι οφ τους Μπρούκλιν Νετς.

Μια ομάδα που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς τη φετινή χρονιά και όχι οποιονδήποτε παικτών, αλλά αυτών που κάνουν τη διαφορά όταν παίζουν. Η απουσία αφενός του Ντερόν Γουίλιαμς και αφετέρου του Μπρουκ Λόπεζ επηρέασαν την αποδοτικότητα της ομάδας η οποία κυριολεκτικά κέρδισε την τελευταία στιγμή την συμμετοχή της στα play offs με την κατάληψη της όγδοης θέσης. Το ευτύχημα είναι πως ο Λόπεζ επέστρεψε δριμύτερος αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στα τελευταία κρίσιμα παιχνίδια. Αναμένεται μια αμφίρροπη σειρά και μια μάχη μεταξύ μιας πειθαρχημένης και αλτρουιστικής ομάδας όπως οι Χοκς κόντρα στους… free-style Νετς.

Σημεία Κλειδιά: Η τρομακτικά αποδοτική περιφερειακή γραμμή της Ατλάντα όπως και το σταθερά καλό ντουέτο της φροντ λάιν των Μίλσαπ-Χόρφορντ. Από την άλλη μεριά, παίκτες με το ταλέντο και την ποιότητα του Γουίλιαμς, του Τζόνσον και του Λόπεζ μπορούν εύκολα να αλλάξουν τη ροή του αγώνα.

Τορόντο Ράπτορς – Ουάσινγκτον Ουίζαρντς: Οι «δεινόσαυροι» φέτος παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένοι προς το καλύτερο, το πολύ καλύτερο μάλλον και οφείλουν μεγάλος μέρος της επιτυχίας τους στην αγωνιστική ανά(σ)ταση του Κάιλ Λάουρι, ο οποίος διήνυσε την καλύτερη του χρονιά έως και τώρα στον μαγικό κόσμο. Άξιοι συμπαραστάτες του ο Ντεμάρ ΝτεΡόζαν, ο βελτιωμένος Βαλαντσιούνας αλλά και ο Τέρενς Ρος. Κρυφά χαρτιά, οι λύσεις από τον πάγκο της ομάδας του Καναδά, ο Λούις Ουίλιαμς, ο Γκρέιβις Βάσκες αλλά και ο Τζέιμς Τζόνσον.

Όσον αφορά τους πρωτευουσιάνους Γουίζαρντς, η φετινή τους εικόνα οδηγεί στο συμπέρασμα πως η ομάδα έχει δέσει ακόμα περισσότερο από πέρυσι, ενώ η αρχική της πεντάδα παρουσιάζεται απόλυτα ισορροπημένη με καθοδηγητή και φυσικό αρχηγό της τον Τζον Γουόλ. Οι «μάγοι» περιμένουν πολλά ωστόσο από τους ψηλούς τους, τον Νενέ ο οποίος στα περσινά πλέι οφ ήταν καταπληκτικός αλλά και τον Μάρτσιν Γκορτάτ που αποτελεί αξιόπιστη λύση στη θέση «5».

Σημεία Κλειδιά: Η back court γραμμή του Τορόντο και η ενέργεια του Βαλαντσιούνας. Στην αντίπερα όχθη οι Γουόλ-Μπιλ συνθέτουν ένα δίδυμο που σκοράρει αρκετά αλλά τη διαφορά μπορεί να κάνει η - καλή - παρουσία των Νενέ-Γκορτάτ. Κρυφό χαρτί είναι ο Πολ Πιρς, ο «μπαρουτοκαπνισμένος» φόργουορντ των Γουίζαρντς, που αναμένεται να δώσει την εμπειρία που χρειάζεται η ομάδα σε τέτοιους αγώνες.

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μπόστον Σέλτικς: Η ομάδα του βασιλιά αποτελεί το μεγάλο φαβορί για τον τελικό της Ανατολικής περιφέρειας. Οι «Καβς» διαθέτουν μεγάλη ποιότητα και βάθος στο ρόστερ τους, με παίκτες όπως ο Τρίσταν Τόμσον, ο Ιμάν Σάμπερτ και ο βετεράνος Σον Μάριον να δίνουν πολλά ερχόμενοι από τον πάγκο. Το στήσιμο της ομάδας ευνοεί τα isolation plays του Λεμπρόν, ενώ Σμιθ, Λαβ και Ίρβινγκ ακροβολίζονται στην περιφέρεια δημιουργώντας εκπληκτικό spacing στο παρκέ και ο Μοζγκόφ έχει την ικανότητα να τελειώνει pick & roll plays.

Στην αντίπερα όχθη, οι «Κέλτες» μόνο ικανοποίηση μπορούν να νιώθουν για την παρουσία της ομάδας στα play offs σε μια rebuilding χρονιά όπως η φετινή. Οι απουσίες – ανταλλαγές των Ρόντο και Γκριν φάνηκε να μην επηρεάζουν την ομάδα και αυτό οφείλεται στον «δαιμόνιο» Αϊζέια Τόμας και την πολύπλευρη συνεισφορά του Έβαν Τέρνερ. Πλάι τους οι Σάλιντζερ, Μπράντλεϊ αλλά και ο ρούκι Μάρκους Σμαρτ συνεισφέρουν σημαντικά στην ομάδα υπό την καθοδήγηση του Μπραντ Στίβενς.

Σημεία Κλειδιά: Το in and out παιχνίδι του Κλίβελαντ καθώς και η δυναμική περιφερειακή γραμμή του την οποία εκμεταλλεύεται στο έπακρο ο Τζέιμς. Για τους «Κέλτες» μεγάλο κεφάλαιο αποτελεί ο Τόμας, ο οποίος εμφανίζεται ιδιαίτερα φορμαρισμένος τελευταία. Στα συν της ομάδας της Μασαχουσέτης και η γραμμή των στρετς ψηλών της, αφού Σάλιντζερ, Ολίνικ και Μπας σουτάρουν με άνεση απο μακρινή και μέση απόσταση αντίστοιχα.

Σικάγο Μπούλς-Μιλγουόκι Μπακς: Καλύτερα νέα για την ομάδα των «ταύρων» δε θα μπορούσαν να υπάρξουν από την επιστροφή του Ντέρικ Ρόουζ, ο οποίος θα δώσει το «παρών» στην προσπάθεια της ομάδας του στα play offs. Ακόμα καλύτερο νέο είναι η αγωνιστική του παρουσία, αφού στα λίγα παιχνίδια που αγωνίστηκε μετά την επιστροφή του, έδειξε να μην έχει χάσει τα «πατήματα» του και να μην έχει επηρεαστεί ψυχολογικά ή σωματικά από τον τελευταίο του τραυματισμό. Με τον φυσικό του αρχηγό παρόντα, το Σικάγο φαντάζει ως το έτερο φαβορί του τελικού της Ανατολής. Μια πλήρης ομάδα, δυνατή σε backcourt και frontcourt, ενώ βρίσκει λύσεις και από τον πάγκο της.

Αντίπαλοι τους τα νεαρά «ελάφια» του Μιλγουόκι με πρόσωπο του νεανικού franchise τους, τον δικό μας, Γιάννη Αντετοκούνμπο, στον οποίο πήρε μόλις μια χρονιά για να συμμετέχει στα play offs του ΝΒΑ. Η ομάδα του Μιλγουόκι τερμάτισε έκτη στην Ανατολική περιφέρεια και η συμμετοχή της στα play offs αποτελεί μεγάλη επιτυχία από μόνη της. Δίπλα στον Γιάννη, οι Μέιο, Κάρτερ Ουίλιαμς, Μίντλετον και Χένσον συμβάλλουν σε άμυνα και επίθεση ενώ ο Τζέισον Κιντ φαίνεται πως βρήκε την ομάδα και τους παίκτες που του ταιριάζει να προπονεί.

Σημεία Κλειδιά: Η άμυνα του Σικάγο και η πληρότητα του σε όλες τις θέσεις. Κρυφό χαρτί για τους Μπουλς είναι η απόδοση του Νικόλα Μίροτιτς όταν θα καλείται από τον πάγκο. Από την ομάδα του Μιλγουόκι ξεχωρίζει η ικανότητα στα ριμπάουντ και τα ψηλά τους κορμιά.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: