Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Οι δανειστές ανησυχούν σφόδρα!!

Έντονη ανησυχία στο Βερολίνο αναφέρουν τα ρεπορτάζ. Εντονη ανησυχία για το αποτέλεσμα των εκλογών. Με την υπόμνηση ότι «η Ελλάδα πρέπει να τιμήσει τις υπογραφές της». Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.
Οι δανειστές ανησυχούν σφόδρα
Τι τη νοιάζει, όμως, τη Γερμανία το εκλογικό αποτέλεσμα; Αν τρελαθούνε οι Ελληνες και δεν δώσουνε αυτοδυναμία σε Νέα Δημοκρατία - ΠΑΣΟΚ, αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες. Αυτοί θα βγούνε έξω από το ευρώ και θα πεινάσουνε, όπως λέει ο Βενιζέλος. Η φτωχή Ελλάδα θα γίνει φτωχότερη.
Η ισχυρή Γερμανία, τι κίνδυνο μπορεί να διατρέχει; Κι όμως. Οι δανειστές είναι που ανησυχούν σφόδρα. Μην τυχόν και χάσουνε τα λεφτά τους. Οπως επίσης ανησυχεί η καθεστηκυία πολιτική τάξη στην Ελλάδα. «Να προσέξει ο ελληνικός λαός τι θα ψηφίσει» επεσήμανε αυτό το θρασίμι ο Ανδρουλάκης (φωτό). «Το 1936 που είχαν μπει δέκα κόμματα στη Βουλή έγινε η δικτατορία της 4ης Αυγούστου από τον Ιωάννη Μεταξά». Μάλιστα, κύριοι.
Μας έχουνε δει αλευρωμένους και μας έχουνε περάσει για μυλωνάδες. Αν δεν ψηφίσει ο λαός τα δύο μεγάλα κόμματα και στείλει στη Βουλή τα μικρά, θα γίνει δικτατορία. Ο σπιθαμιαίος ο Μίμης Ανδρουλάκης το λέει αυτό. Ο πρώην μαρξιστής, πρώην αριστερός και νυν κολαούζος του Βενιζέλου. Περιφέρεται κάθε μέρα από τηλεοπτική σε ραδιοφωνική εκπομπή για να αβαντάρει τον αρχηγό του. Μπας και κλέψει καμιά ψήφο, όπως κλέβανε οι παπατζήδες τους αφελείς στην οδό Αθηνάς.
Εν έτει 2012, εν μέσω χρεοκοπίας, μιλάνε με τη γλώσσα της δεκαετίας του '80 και αναφέρονται σε παραδείγματα πριν από 75 χρόνια. Μόνο ο Λαλιώτης λείπει με την «Αυριανή», να δημοσιεύσει τη φωτογραφία του Μητσοτάκη με τη στολή των Ες-Ες για να συμπληρωθεί το σκηνικό. Κι επειδή πλέον δεν υπάρχουν ούτε επιχειρήματα ούτε υποσχέσεις, το έχουν ρίξει στην τρομοκρατία. Οπως οι γκάνγκστερ στις ταινίες, όταν κάνουνε χολντ απ:
«Τα λεφτά σου ή τη ζωή σου». Για τον ίδιο εκβιασμό πρόκειται: ή ψηφίζεις εμάς, που θα σου παίρνουμε τα λεφτά με τις μειώσεις μισθών-συντάξεων και τους φόρους, ή θα χρεοκοπήσεις. Δώσε μας την ψήφο σου και τα λεφτά σου για να σωθείς. Αν κι αυτός ο Ανδρουλάκης, όπως λέγαμε τις προάλλες, έχει διατυπώσει την άποψη ότι αν γίνει ο Βενιζέλος πρωθυπουργός, θα δημιουργήσει 500.000 νέες θέσεις εργασίες, καλά αμειβόμενες! Τόσο ξετσίπωτοι μιλάμε ότι είναι. Τσιμπουκογλάν του αρχηγού τους. Κι η Διαμαντοπούλου δίκην Μαντάμ Σουσού να λέει ότι «ο Βαγγέλης τώρα με τις διαπραγματεύσεις για το PSI έγινε ωριμότερος και σοφότερος».
Ετσι ή αλλιώς δηλαδή, μια ωριμότητα και μια σοφία την είχε. Και την ίδια ώρα που ο Ευάγγελος πανηγύριζε για το κούρεμα κάπου 13.000 ιδιώτες μικροαποταμιευτές, που είχαν ομόλογα 2,5 δισ. στην κατοχή τους, κλαίνε με μαύρο δάκρυ. Σε κάποιον που είχε ομόλογα 50.000 του δίνουνε δύο χιλιάρικα τώρα κι άλλα 20 το 2040! Αν μέχρι τότε θα υπάρχει ελληνικό κράτος και θα έχει λεφτά να πληρώσει. Αυτή ήταν η ανταμοιβή όσων εμπιστεύτηκαν το ελληνικό Δημόσιο. Κι η θρασύτατη απάντηση: «Αν δεν είχε γίνει το κούρεμα, θα είχανε χάσει όλοι οι Ελληνες τα λεφτά τους». Αυτά.
Το πρόστιμο και οι τέσσερις αγωνιστικές αποκλεισμός «πέφτουνε» στην έφεση του Παναθηναϊκού. Οι -3 βαθμοί φέτος και οι -2 του χρόνου δεν πέφτουνε με τίποτα.
Observer
Το ΛΑΟΣ ζητά σεβασμό για την Εκκλησία
ΕΥΤΥΧΩΣ, όμως, που αυτές τις κρίσιμες για το Εθνος στιγμές υπάρχουν και κάποιοι πολιτικοί που φυλάνε Θερμοπύλες. Που πάνω απ' όλους και απ' όλα βάζουν τα ιερά και τα όσια του έθνους: πατρίς, θρησκεία, οικογένεια. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης δηλαδή. Ο μοναδικός που ύψωσε τη φωνή του σχετικά με το θέμα της ημερομηνίας των εκλογών στις 29 Απριλίου.
«Επιτέλους. Να σεβαστούμε τη θρησκεία. Να σεβαστούμε την Εκκλησία. Δεν μπορούμε να έχουμε προεκλογική περίοδο τη Μεγάλη Εβδομάδα». Πράγματι. Οι χριστιανοί ορθόδοξοι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ τη Μεγάλη Εβδομάδα θα πάνε στην εκκλησία ν' ακούσουν τα δώδεκα Ευαγγέλια και το τροπάριο της Κασσιανής. Τη Μεγάλη Παρασκευή στην περιφορά του Επιταφίου. Είναι δυνατόν να τρέχουνε στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του βαψομαλλιά Βαΐτση Αποστολάτου και του Γιώργου Ανατολάκη (φωτό); Ταυτόχρονα το κόμμα των εθνικοφρόνων του ΛΑΟΣ δέχτηκε ακόμα ένα χτύπημα κάτω από τη ζώνη.
Η Δικαιοσύνη ζήτησε την άρση της ασυλίας του βουλευτή Κοραντή, για απόπειρα απάτης κατά του Δημοσίου και απόπειρα απάτης κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όταν υπηρετούσε την πατρίδα ως προϊστάμενος της ΚΥΠ. Ας είναι όμως. Η Δικαιοσύνη θα λάμψει. Με τη μεταγραφή του Μαντούβαλου άλλωστε που έκαναν στο ΛΑΟΣ έχουνε τον καλύτερο δικηγόρο. Κι όταν μάλιστα έχει καθαρίσει από την υπόθεση με το παραδικαστικό κι είναι αθώος και με τη βούλα.
Η απόφαση της Super League ερμηνεύτηκε ως ρουσφέτι
ΠΟΛΛΗ φασαρία για το τίποτα. Σχετικά με την αλλαγή των δεδομένων, όταν μια ομάδα δεν παίρνει άδεια συμμετοχής. Αντί δηλαδή να υποβιβάζεται στη Football League, δεν θα έχει δικαίωμα να κάνει μεταγραφές και ανανεώσεις συμβολαίων για ένα χρόνο. Η απόφαση ερμηνεύθηκε ως ρουσφέτι. Ή ως αφετηρία για να βγουν ποδοσφαιριστές, αφού οι ομάδες θα υποχρεώνονται να χρησιμοποιούν νεαρούς Ελληνες από τις ακαδημίες. Εχουμε και λέμε, λοιπόν.
Καταρχήν το να γλιτώνει μια ομάδα τον άμεσο υποβιβασμό είναι κάτι σημαντικό. Ας πούμε αυτήν τη σεζόν ο ΟΦΗ ή ο Πανιώνιος. Ολες αυτές οι ομάδες όμως, από τους 25 επαγγελματίες που διαθέτουν οι 20 έχουν μονοετή συμβόλαια. Θα μείνουν δηλαδή για την επόμενη σεζόν με πέντε επαγγελματίες και είκοσι νέους. Πώς θα μπορέσουν να σταθούν στην κατηγορία;
Αντί, λοιπόν, να υποβιβαστούν άμεσα όταν δεν θα πάρουν την άδεια συμμετοχής, θα υποβιβαστούν αγωνιστικά την επόμενη σεζόν. Οι κερδισμένοι σ' αυτή την αλλαγή είναι οι άλλες μικρομεσαίες ομάδες της Super League, που την επόμενη σεζόν θα έχουν έναν αντίπαλο λιγότερο. Οποιος δεν θα έχει πάρει άδεια και θα παίζει με πιτσιρικάδες, θα έχει εξασφαλίσει τον υποβιβασμό.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν δεν βγει βουλευτής ο Βούρος, ποιος θα τρέχει για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: