Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Στο ΣΕΦ δεν έχει τέτοια…!!

Στο ΣΕΦ δεν έχει τέτοια…
Ούτε τέτοιες λανθασμένες επιλογές, ούτε τέτοιες χαμένες ευκαιρίες για την νίκη σαν αυτές που είχε ο Ολυμπιακός στην «Παλαέστρα» στα τελευταία λεπτά του αγώνα με την Σιένα με αποτέλεσμα να ηττηθεί 81-80, στο δεύτερο μεταξύ τους ματς για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» Πρίντεζης ήταν μοιραίος στην τελευταία φάση του αγώνα και έτσι οι Πειραιώτες φέρνουν την σειρά στο ΣΕΦ (Τετάρτη) με το σκορ στο 1-1 και το προβάδισμα πρόκρισης στα χέρια τους.

Η ομάδα του Ίβκοβιτς αν και είχε απέναντί της μία Σιένα πολύ πιο αποφασισμένη και αποτελεσματική από εκείνη του πρώτου αγώνα, γύρισε ακόμα και από το -15 και στην τελευταία περίοδο έφτασε μία ανάσα από το να «κλέψει» το παιχνίδι. Ο Πρίντεζης με 6΄΄ για το τέλος και το σκορ στο 81-80 έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και έτσι οι Ιταλοί πανηγύρισαν την νίκη, έστω και με τον τρόπο που αυτή ήρθε.

Πλέον, με την σειρά να έρχεται για τα δύο επόμενα παιχνίδια στο ΣΕΦ (σ.σ όπου ο Ολυμπιακός έχει χάσει μόνο από την ΤΣΣΚΑ) ο Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι. Για να έρθει η πρόκριση οι παίκτες του Ίβκοβιτς θα πρέπει, όπως κάνουν μέχρι τώρα στο «σπίτι» τους, να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που θα έχουν για να τελειώσουν την Σιένα.

Τα 16 επιθετικά ριμπάουντ έναντι 2 των Ιταλών, δεν ήταν αρκετά για να δώσουν στον Ολυμπιακό μία νίκη που πήγε να πάρει ουσιαστικά με τρόπο… καρμπόν με αυτόν της Τρίτης.


Το ματς:

Ένας Πέρο να τον… τρέμεις!

Με ψηλό σχήμα άρχισε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς το παιχνίδι. Έριξε στο παρκέ Άντιτς, Ντόρσεϊ και Κέσελ ενώ αμυντικά στο μαρκάρισμα του ΜακΚάλεμπ πήγε ο Μάντζαρης. Ο Ολυμπιακός πήρε όλους τους πόντους του από τον Σκοπιανό σέντερ στο ξεκίνημα και το σκορ γρήγορα πήγε στο 7-2 υπέρ του.

Ένας εκπληκτικός Άντιτς έκανε την ζημιά στην Σιένα. Έντεκα δικοί του πόντοι διαμόρφωσαν το 11-6 στα μισά της περιόδου ενώ το δεύτερο φάουλ του Άντερσεν ήταν ένα καλό νέο για τους «ερυθρόλευκους». Οι Ιταλοί προσπάθησαν να περάσουν την μπάλα κοντά στο καλάθι και όντως αυτό της απέφερε πόντους αλλά η ομάδα του Ίβκοβιτς με καλές επιλογές και καλά ποσοστά έμενε μπροστά στο σκορ.

Ο ΜακΚάλεμπ «ξύπνησε» στα τελευταία δύο λεπτά. Διάβασε άμυνες, ανέβηκε μέχρι πάνω και πέτυχε πόντους για την Σιένα βοηθώντας την να φτάσει 22-18 στο τέλος της περιόδου.

Επιλογές και… τιμωρία

Ο Λο που είχε πάρει θέση στο παρκέ αντί του Σπανούλη έδειξε τον λόγο για τον οποίο έκανε την ζημιά στο πρώτο ματς στους Ιταλούς. Μοίρασε καλά την μπάλα και πέτυχε πόντους, με αποτέλεσμα να λειτουργήσει ο Ολυμπιακός στην επίθεση καλύτερα απ ότι με τον Σπανούλη πάνω στον οποίο είχε προσαρμόσει την άμυνά του ο Πιανιτζιάνι.

Αμυντικά όμως για τον Ολυμπιακό δεν ήταν τόσο καλά τα πράγματα. Ο Λαβρίνοβιτς «χτύπαγε» τον αργό Παπαδόπουλο στα πόδια επιθετικά και έτσι η Σιένα έφτασε στο 33-24, 7΄πριν το ημίχρονο. Οι διάδρομοι προς το καλάθι του Ολυμπιακού ήταν… ανοιχτοί και οι παίκτες της Σιένα το εκμεταλλεύτηκαν. Με αρκετές βολές άρχισαν να «χτίζουν» διαφορά. Ο Ίβκοβιτς αποφάσισε να παίξει ζώνη αλλά τιμωρήθηκε…σε πρώτη φάση από τον Λαβρίνοβιτς που με 12 πόντους έκανε πολύ μεγάλη ζημιά στους «ερυθρόλευκους».

Όσο ο Ίβκοβιτς επέμενε να κρατάει στο παρκέ τον Παπαδόπουλο, η Σιένα επωφελούνταν, τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Οι Ιταλοί ξέφυγαν και με τον Άντερσεν να ξαναπερνά στο ματς και να σκοράρει, έφτασαν στο 46-32 και στο 48-35 στο ημίχρονο.

Ο Κέσελ τον κράτησε ζωντανό

Ο Ίβκοβιτς άλλαξε κατά πολύ την 5άδα του στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Άντιτς, πλαισιωμένος από τον Χάινς, επέστρεψε στο παρκέ και το σχήμα του Ολυμπιακού «χαμήλωσε». Η Σιένα «μπλόκαρε» επιθετικά εξαιτίας της βελτίωσης της άμυνας των «ερυθρολεύκων» και ο Κέσελ έδωσε πόντους στην ομάδα του φτάνοντας γρήγορα το σκορ στο 48-41. Ο ΜακΚάλεμπ έτρεξε την ομάδα του και με τέσσερις δικούς του πόντους ανέβασε ξανά την διαφορά. Ο Σπανούλης πέτυχε τους πρώτους πόντους του στα μισά της 3ης περιόδου αλλά επιθετικά ήταν φανερό ότι την ελληνική ομάδα την κρατούσαν στο παιχνίδι άλλοι παίκτες. Ένας από αυτούς ήταν σε αυτά τα λεπτά ο Κέσελ που έφθειρε με φάουλ τους αντιπάλους του και έδινε και λύσεις από τις βολές.

Στην αντίπερα όχθη ο ΜακΚάλεμπ είχε πάρει φόρα. Επιθετικά το σκοράρισμα το είχε μετατρέψει σε προσωπική υπόθεση (έφτασε τους 18 πόντους) διατηρώντας την Σιένα πάνω από τους δέκα πόντους διαφορά. Η ζώνη του Πιανιτζάνι είχε αποτέλεσμα, ειδικά από την στιγμή που ο Σλούκας δεν είχε καθόλου καθαρό μυαλό και έκανε λάθη και το τέλος της περιόδου, λογικά, βρήκε την Σιένα να προηγείται με 67-53.

Γύρισε αλλά δεν το… τελείωσε!

Ένα εντελώς διαφορετικό σχήμα στην τελευταία περίοδο του αγώνα επέλεξε ο Ίβκοβιτς για τον Ολυμπιακό. Λο και Ντόρσεϊ είχαν σαφή διάθεση να πάρουν επιθέσεις και να μειώσουν την διαφορά. 7΄πριν το τέλος αυτή πήγε στους εννιά ωστόσο στην άμυνα οι «ερυθρόλευκοι» δέχονταν εύκολα καλάθια και αχρήστευαν ότι δοκίμαζαν στο άλλο μισό του γηπέδου.

Ο Ντόρσεϊ που είχε μείνει για αρκετή ώρα στον πάγκο λόγω των τριών φάουλ, μπήκε με αρκετή ενέργεια… Πρόσφερε άμυνες και ένα κρίσιμο γκολ-φάουλ που έριξε την διαφορά στους έξι, στα μισά της περιόδου και στο 73-69, 4΄ πριν το φινάλε με πολύ σημαντικό καλάθι του Πρίντεζη. Το απίστευτο καλάθι και φάουλ του Χάινς αμέσως μετά έκανε το 75-73 1.30΄πριν το τέλος. Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Λο έβαλε ένα απίστευτο καλάθι και πήρε και το φάουλ και έφτασε στον πόντο την διαφορά, μισό λεπτό πριν την λήξη.

Οι δύο βολές του ΜακΚάλεμπ έκαναν το 79-76 και στην συνέχεια το ματς πήγε στις… βολές! Εκεί το σκορ πήγε στο 81-80 και ο Πρίντεζης στα 6΄΄ που απέμεναν έκανε λάθος επιλογή, η μπάλα χάθηκε και το ματς μαζί της…

Παρακολουθήσατε σε real time από το www.sport-fm.gr



Τα δεκάλεπτα: 22-18, 48-35, 67-53, 81-80

Σιένα(Πιανιτζιάνι): ΜακΚάλεμπ 21 (2 τρ), Ζήσης 4, Άντερσεν 12, Ρακόσεβιτς 13, Καραρέτο, Θόρντον 2, Λαβρίνοβιτς 18, Ρες 2, Στόουνροκ 2, Μος 7

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Άντιτς 11 (1 τρ), Σπανούλης 7, Ντόρσεϊ 7, Κέσελ 9, Παπαδόπουλος 4, Γκετσεβίτσιους, Πρίντεζης 15 (2 τρ), Παπανικολάου 7, Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 11 (5 ασίστ)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: