Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τον «ταπείνωσε»!

Τον «ταπείνωσε»
Μια από τις μεγαλύτερες νίκες του στη φετινή ηΑ1 μπάσκετ σημείωσε το Σάββατο ο Ίκαρος. Οι Καλλιθεάτες σάρωσαν με 82-64 τον ΠΑΟΚ στο κλειστό της Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής, αφήνοντας τον «Δικέφαλο» στην έβδομη θέση να περιμένει τον αντίπαλό του στα πλέι οφ, ανεβαίνοντας βαθμολογικά.

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου πήραν από το πρώτο δεκάλεπτο μια διψήφια διαφορά, ο ΠΑΟΚ μείωσε μέχρι το -6 με ένα σερί στην αρχή του τρίτου δεκαλέπτου, όμως ένα σερί 12-0 των γηπεδούχων τους έδωσε ένα +18 και «καθάρισε» την αναμέτρηση.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Βασίλιεβιτς με 16 και οι Μπέινς, Λιούμπιτσιτς με 11 πόντους. Από την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, ξεχώρισε ο Παππάς με 12 πόντους.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο σοβαρά και πιο δυνατά την αναμέτρηση και πήραν από την αρχή προβάδισμα, που στην αρχή έφτανε το +1 με +3 και, στη συνέχεια, το +4 με +6, έχοντας επιθετική πολυφωνία, την ώρα που ο «Δικέφαλος» τα περίμενε όλα από τους πιο έμπειρους παίκτες του. Η διαφορά ανέβαινε σταθερά για τους παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου που έφτασαν στο +10 και στο +12 με τους Μπεκ και Αγαδάκο. Ο Μπεκ με τρίποντο διαμόρφωσε το +15 για τους Καλλιθεάτες στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Στην αρχή του δεύτερου δεκάλεπτου, η διαφορά έφτασε το +19 με τον Κουμπούρα. Στη συνέχεια, η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +15 και +18 για τον Ίκαρο, που έβρισκε τις λύσεις κόντρα στην προβληματική άμυνα του Σούλη Μαρκόπουλου. Στη συνέχεια, έπεσε στους 11 πόντους με τον Παππά και τον Καλαμπάκα, όμως οι Τσιάρας και Βασίλιεβιτς την έφεραν ξανά στα επίπεδα του +13 με +14. Οι προσπάθειες του Παππά δεν έφεραν αποτέλεσμα και ο Λιούμπιτσιτς «έκλεισε το ημίχρονο στο +13.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ένα σερί 7-0 των «ασπρόμαυρων» μείωσε την απόσταση που τους χώριζε από τους γηπεδούχους στο -6, χάρη στους Πετγουέι, Παππά και Γιαννακίδη. Όμως, εκεί ο «Δικέφαλος» «κόλλησε» ξανά επιθετικά από την άμυνα των γηπεδούχων και αυτοί έκαναν ένα σερί 12-0 με τη σειρά τους, φτάνοντας στο +18. Τελικά, ο Καλαμπάκας έφερε το +16 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ένα σερί 6-0 των γηπεδούχων έφερε τη διαφορά στο +20, με πρωτεργάτη τον Κουμπούρα. Τα πολλά λάθη του «Δικεφάλου» και τα πολλά «στοπ» που δέχτηκαν οι παίκτες του συνετέλεσαν σε αυτή τη διαφορά. Ο Μπέινς την έφερε στο +21 και στο +22, με τον Αμερικανό να τη διατηρεί σταθερά σε αυτά τα επίπεδα και αυτή να ανεβοκατεβαίνει στο +18 με +20, μέχρι ο Παππάς να διαμορφώσει το τελικό +18 για τους γηπεδούχους.


Τα δεκάλεπτα: 26-11, 44-31, 59-43, 82-64

ΙΚΑΡΟΣ: Σκορδίλης 8, Κουμπούρας 10, Καραμπούλας 2, Τσιάρας 9, Βασίλιεβιτς 16, Αγαδάκος 6, Μπέινς 11, Μπεκ 5, Λιούμπιτσιτς 11, Λαρεντζάκης 4

ΠΑΟΚ: Μπογιοβιτς 2, Στίγκερς 5, Αλεξιτς 5, Ντούβνιακ 7, Ντικούδης 9, Πετγουέι 2, Παππάς 12, Γιαννακίδης 4, Καλλές 7, Καλαμπάκας 11

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: