Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ακόμη στο χέρι της!!

Ακόμη στο χέρι της
Από το τίποτα, καλή και η ισοπαλία. Η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αφού αν και βρέθηκε να χάνει από την Στόουκ, έφυγε με το 1-1 από το «Μπριτάνια» και έπιασε –προσωρινά- τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ στην κορυφή της Πρέμιερ. Προβλημάτισαν οι «πολίτες», εξαιρετικά και τα δύο γκολ του ματς.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι γνώρισε από πρώτο χέρι την …κόλαση του «Μπριτάνια», αφού σε κανένα σημείο του αγώνα δεν κατάφερε να ελέγξει το ρυθμό και «τα βρήκε σκούρα» κόντρα στη μαχητική Στόουκ.

Οι «πότερς» προηγήθηκαν με τη «βολίδα» του Πίτερ Κράουτς, αλλά ο Γιάγια Τουρέ απάντησε με το …ίδιο νόμισμα και κράτησε τη Σίτι στο παιχνίδι του τίτλου, αφού ακόμη και με νίκη της Γιουνάιτεντ τη Δευτέρα, η διαφορά παραμένει στους 3 βαθμούς, με το ντέρμπι των δύο ομάδων του Μάντσεστερ, στο «Ίτιχαντ», να πλησιάζει.

Σε κακή ημέρα οι «αστέρες» των «πολιτών», διαβασμένοι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι αποδιοργάνωσαν το κέντρο των αντιπάλων.

Α’ Ημίχρονο

Η Στόουκ αποφάσισε να θυμίσει στους φίλους της τις παλιές καλές εποχές του «Μπριτάνια», όταν οι περισσότερες μεγάλες ομάδες της Πρέμιερ «γονάτιζαν» εκεί. Με όπλο την εξαιρετική λειτουργία της στη μεσαία γραμμή, η ομάδα του Τόνι Πιούλις δεν άφησε σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους τη Σίτι να κυκλοφορήσει την μπάλα και για τα πρώτα 30 λεπτά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Οι «πότερς» έβγαιναν από τα άκρα στην επίθεση, χωρίς όμως να μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω.

Οι «πολίτες» ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το ημίωρο και απείλησαν με τον Έντιν Τζέκο, ο οποίος –όμως- δεν κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά. Τον Βόσνιο επιθετικό μιμήθηκε ο Μάριο Μπαλοτέλι, ο οποίος στο 43΄μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο και δεν απείλησε σοβαρά τον Μπέγκοβιτς.

Β’ Ημίχρονο

Η Σίτι δεν μπόρεσε να αλλάξει το πρόσωπό της και «υπνωτίστηκε» από το αργό τέμπο της Στόουκ. Οι «πότερς» έβγαιναν όποτε ήταν δυνατό στην επίθεση και η χαριστική βολή ήρθε στο 58’ Και όταν λέμε βολή, το εννοούμε απόλυτα. Ο Πίτερ Κράουτς υποδέχθηκε την μπάλα από το βολέ του Ασμίρ Μπέγκοβιτς, έκανε το κοντρόλ, όπλισε και εκτέλεσε. Ο Τζο Χαρτ δεν ήταν σε θέση να κάνει απολύτως τίποτα, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και το «Μπριτάνια» πήρε φωτιά.

Ο Μαντσίνι τα είχε …χαμένα, ο κινητήριος μοχλός της Σίτι, Νταβίντ Σίλβα έδωσε τη θέση του στον Άνταμ Τζόνσον, και οι «πολίτες» δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα το αξιόλογο, εκτός από το να έχουν την κατοχή της μπάλας και να την κυκλοφορούν έξω από την περιοχή των γηπεδούχων. Και κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Γιάγια Τουρέ. Ο μέσος της Σίτι θυμήθηκε τι έκανε ο Κράουτς, όπλισε το δικό του …πολυβόλο και εξαπέλυσε τη βολίδα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 1-1, στο 76’.

Το παιχνίδι συνέχισε σε αργό ρυθμό, αφού τα χαφ των «πότερς» δεν επέτρεψαν σε Τουρέ, Τζόνσον και Μίλνερ, ο οποίος πέρασε στο ματς, να δώσουν ταχύτητα. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν με σουτ έξω από την περιοχή να απειλήσουν, με τους τερματοφύλακες να κρατούν το τελικό 1-1. Η Σίτι ισοβαθμεί με τη Γιουνάιτεντ, η οποία αγωνίζεται τη Δευτέρα και κρατά ακόμη τον τίτλο στα χέρια της, εάν –όμως- κάνει το απόλυτο έως το τέλος της περιόδου.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στόουκ: Μπέγκοβιτς, Χουθ, Σόκρος, Γουίλκινσον, Γουέλαν, Γουίλσον, Γουίτμπρεντ, Εθέρινγκτον (Παλάσιος 81’), Γουόλτερς, Κράουτς (Τζόουνς 90’), Ζερόμ (Πέναντ 51’)

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Ζαμπαλέτα (Μίλνερ 84’), Κλισί, Τουρέ Κ, Μπάρι (Τέβες 74’), Νασρί, Σίλβα (Τζόνσον 62’), Τουρέ Γ, Τζέκο, Μπαλοτέλι

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 24/3

Τσέλσι – Τότεναμ 0-0

Άρσεναλ – Άστον Βίλα 3-0
(16’ Γκιμπς, 25’ Γουόλκοτ, 90’ + 3’ Αρτέτα)

Μπόλτον – Μπλάκμπερν 2-1
(28’, 35’ Γουίτερ – 56’ Ενζονζί)

Λίβερπουλ – Γουίγκαν 1-2
(47’ Σουάρες – 30’ πεν. Μαλόνεϊ, 63’ Κάλντουελ)

Νόριτς – Γουλβς 2-1
(26’ Χολτ, 45’ + 1’ Χολτ – 25’ Τζάρβις)

Σάντερλαντ – ΚΠΡ 3-1
(41’ Μπέντνερ, 70’ ΜακΚλιν, 76’ Σεσενιό – 79’ Ταϊβό)

Σουόνσι – Έβερτον 0-2
(59’ Μπέινς, 76’ Γέλαβιτς)

Στόουκ – Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(58' Κράουτς - 76' Γιάγια Τουρέ)

Κυριακή 25/3

Γουέστ Μπρομ – Νιούκαστλ (18:00)

Δευτέρα 26/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: