Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Χαμός στην τετράδα!!

Χαμός στην τετράδα!
«Πόλεμος» στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ! Η 30η αγωνιστική του κορυφαίου πρωταθλήματος ενδέχεται να φέρει αλλαγές – εκ νέου – τόσο στην κορυφή, όσο και στις υπόλοιπες θέσεις! Το αγωνιστικό τριήμερο ξεκινάει με ντέρμπι στο Λονδίνο, περιλαμβάνει «μάχες» σε μέση και ουρά, αλλά και… επίδειξη ψυχραιμίας στο ρετιρέ!!

Η Τσέλσι υποδέχεται την Τότεναμ σε μια προσπάθεια να μειώσει τη διαφορά της από τα «σπιρούνια» και την 4η θέση στους δύο βαθμούς, τη στιγμή που η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ θέλει νίκη για να ελπίζει σε επανάκτηση του τρίτου σκαλοπατιού! Η Μάντσεστερ Σίτι κοντράρεται με τη Στόουκ και έστω και για μιάμιση μέρα μπορεί να πάρει ξανά άρωμα κορυφής, αφού η Γιουνάιτεντ φιλοξενεί τη Φούλαμ, το βράδυ της Δευτέρας, όπου καλείται να διατηρήσει τα ηνία!

Στο «Ρίμποκ», η Μπόλτον αντιμετωπίζει τη Μπλάκμπερν στο πρώτο ματς των «γουόντερερς» μετά το καρδιακό επεισόδιο του Φαμπρίς Μουάμπα.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 30ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Τσέλσι - Τότεναμ

Λονδρέζικο ντέρμπι με… φόντο το σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ ανοίγει την αυλαία της 30ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Η Τσέλσι φιλοξενεί την Τότεναμ με τις δύο ομάδες να ψάχνουν τις επιστροφή στις επιτυχίες, σε ένα ματς που ειδικά για τους γηπεδούχους έχει χαρακτήρα «τελικού»! Εξαιρετική παράδοση διατηρούν οι γηπεδούχοι καθώς η τελευταία νίκη των «Spurs» στο «Στάμφορντ Μπριτζ» σημειώθηκε το 1990.

Οι «μπλε» δεν τα κατάφεραν στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι μεσοβδόμαδα. Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο, παρά το γεγονός πως προηγήθηκε στο 60ο λεπτό με τον Κέιχιλ, δεν κατάφερε να πάρει κάτι από το συγκεκριμένο ματς, με το τελικό 2-1 για τους «πολίτες» να αποτελεί την πρώτη ήττα του Ιταλού προπονητή από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του συλλόγου. Πλέον η απόσταση από την τετράδα και την σημερινή της αντίπαλο βρίσκεται στους πέντε βαθμούς, με την Τσέλσι να ετοιμάζεται σήμερα για ένα ματς-τελικό!

Η Τότεναμ από την άλλη μπορεί αυτήν τη φορά να μην έχασε, ωστόσο το 1-1 με τη Στόουκ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» μάλλον με… ήττα έμοιαζε! Το συγκρότημα του Χάρι Ρέντναπ υποχώρησε από την 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, βλέποντας πλέον την «πλάτη» της Άρσεναλ και μια ενδεχόμενη νέα ήττα σήμερα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», ίσως αποβεί… καταστροφική! Ένα θετικό αποτέλεσμα, ώστε να διατηρήσουν την διαφορά τουλάχιστον στο +5, θα ψάξουν οι φιλοξενούμενοι.

Άρσεναλ - Άστον Βίλα

Οι «κανονιέρηδες», με τον Τόμας Βερμάελεν να σκοράρει ξανά και να χαρίζει δεύτερο σερί ματς το «τρίποντο» στην ομάδα του, πέρασαν νικηφόρα από το «Γκούντισον Παρκ» και την αναμέτρηση με την Έβερτον. Το τελικό 1-0 μάλιστα σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Τότεναμ κόντρα στη Στόουκ, έδωσε τη δυνατότητα στην ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να… προσπεράσει στη βαθμολογία τα «σπιρούνια» και να βρεθεί μόνη στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, η οποία συνεπάγεται και την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Άστον Βίλα από την πλευρά της δεν αγωνίστηκε την περασμένη αγωνιστική, καθώς το περιστατικό με τον Φαμπρίς Μουάμπα, είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα με τη Μπόλτον. Οι «χωριάτες» παραμένουν σε απόσταση 10 βαθμών από την γραμμή του υποβιβασμού και μετά τη νίκη επί της Φούλαμ μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να κινδυνέψουν.

Νόριτς - Γουλβς

Οι γηπεδούχοι διανύουν μία από τις χειρότερες περιόδους την τρέχουσα σεζόν, καθώς μετά το αποκλεισμό από τη Λέστερ στο Κύπελλο, μετρούν τέσσερα ματς χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα με μόλις μία ισοπαλία σε αυτό το διάστημα. Οι νεοφώτιστοι του Πολ Λάμπερτ δείχνουν να έχουν… ξεφουσκώσει τον τελευταίο καιρό και σίγουρα δεν θα αντιμετωπίσουν αδιάφορα το παιχνίδι.

Από την πλευρά τους οι «λύκοι» πάνε από το κακό στο χειρότερο, έχοντας υποστεί τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να έχουν μείνει μαζί με τη Γουίγκαν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μάλιστα σε αυτό το διάστημα δεν έχουν πετύχει ούτε γκολ, ενώ το… κοντέρ κόντρα σε Φούλαμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σταμάτησε στα πέντε γκολ!

Μπόλτον - Μπλάκμπερν

Απ’ τη μια, κανείς δεν θα κατηγορήσει τη Μπόλτον, αν οι ποδοσφαιριστές της δεν καταφέρουν να συγκεντρωθούν στο 100% στο ματς και σκέφτονται τον Φαμπρίς Μουάμπα που νοσηλεύεται ακόμη στο «London Chest Hospital» και αναρρώνει σταδιακά από το καρδιακό επεισόδιο. Η βαθμολογική θέση, όμως, της ομάδας και η παρουσία στην επικίνδυνη ζώνη δεν αφήνει και πολλά περιθώρια. Καθίσταται επιτακτική ανάγκη να αγωνιστούν όλοι και να αφιερώσουν τη νίκη στον Μουάμπα παρά να μένουν στο παρελθόν και στα δυσάρεστα!

Η Μπλάκμπερν θα ψάξει στο «Ρίμποκ» την τρίτη διαδοχική νίκη στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά έπειτα από περίπου τέσσερα χρόνια! Ξεκίνησε από την έδρα τη; Γουλβς, συνέχισε στο «Ίγουντ Παρκ» μεσοβδόμαδα με τη Σάντερλαντ και τώρα ήρθε το ταξίδι στο Μπόλτον.

Η προϊστορία ευνοεί τους «ρόβερς» που την περσινή σεζόν στο ίδιο ματς είχαν ηττηθεί από τους «γουόντερερς» με σκορ 2-1, ωστόσο, αυτό ήταν το πρώτο αρνητικό αποτέλεσμα της Μπλάκμπερν στις τελευταίες 12 επισκέψεις της στο «Ρίμποκ»!

Λίβερπουλ - Γουίγκαν

Οι «λάτικς» που έχουν καταφέρει στο πρόσφατο παρελθόν να πάρουν τον αέρα των «κόκκινων» παραμένοντας αήττητοι στα τέσσερα τελευταία ματς και έχοντας υποστεί μόλις δύο ήττες στις τελευταίες οχτώ συναντήσεις, εύχονται να γίνουν ακόμη μια από τις ομάδες των χαμηλών στρωμάτων της Πρέμιερ Λιγκ που κόβουν βαθμούς από τον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ!

Το σύνολο του Κένι Νταλγκλίς έχει «πετάξει» 10 βαθμούς στα οχτώ μέχρι στιγμής ματς με ομάδες που καταλαμβάνουν τις τελευταίες πέντε θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ έχει μαζέψει μόλις οχτώ βαθμούς στα 10 παιχνίδια πρωταθλήματος από την έλευση του νέου έτους! Η κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας φαίνεται ότι θα αποτελέσει… όνειρο θερινής νυκτός, ωστόσο, υπάρχει ακόμη το Κύπελλο Αγγλίας, το οποίο οι «κόκκινοι» θέλουν να κατακτήσουν μετά την επιτυχία στο Λιγκ Καπ!

Η Γουίγκαν καταφέρνει στα τελευταίας παιχνίδια να παρουσιαστεί πειστική και ικανή να αποφύγει τον υποβιβασμό, ωστόσο, δεν τη βοηθούν τα αποτελέσματα. Ο Ρομπέτο Μαρτίνεζ παραμένει αισιόδοξος, πράγμα που θα «φουντώσει» και θα επιβεβαιωθεί σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος στο «Άνφιλντ»!

Σάντερλαντ - ΚΠΡ

Οι Ρέιντζερς μπορεί μέχρι στιγμής να μην έχουν καταφέρει όσα θα ήθελαν, μπορεί να έχουν μαζέψει μονάχα τους 11 από τους 42 βαθμούς που έχουν διεκδικήσει μακριά από το «Λόφτους Ρόουντ», μπορεί στο υπόλοιπο της σεζόν να ταξιδέψουν δύο φορές στο Μάντσεστερ και μια στο Λονδίνο για το ματς με την Τσέλσι, όμως έχουν πλέον εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους!

Το έδειξαν, άλλωστε, στην αναμέτρηση με τη Λίβεπουλ, κάνοντας το επικό «come back» στο τελευταίο 15λεπτο για να ανατρέψουν το εις βάρος τους 2-0 εκείνης της στιγμής και να πάρουν το «τρίποντο» με το τελικό 3-2! Ο κίνδυνος δεν έχει αποφευχθεί, αλλά με τη Σάντερλαντ να κάνει «κοιλιά» και να έχει και το παιχνίδι Κυπέλλου με την Έβερτον την προσεχή Τρίτη, ο Μαρκ Χιούζ ξέρει ότι τώρα πρέπει να αδράξει η ομάδα του την ευκαιρία!

Ο Μάρτιν Ο’Νιλ τα έχει καταφέρει περίφημα από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία στις «μαυρόγατες», αφού το σύνολο των 26 βαθμών είναι αρκετά καλό και βοήθησε τους σημερινούς γηπεδούχους να αναρριχηθούν στη βαθμολογία. Το γεγονός όμως πως μετρούν μια νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια και με φόντο τα ημιτελικά του Κυπέλλου για πρώτη φορά έπειτα από οχτώ χρόνια, η «μάχη» με την ΚΠΡ μοιάζει εξαιρετικά κρίσιμη.

Σουόνσι - Έβερτον

Η ομάδα του Πολ Λάμπερτ έχει εντυπωσιάσει, έχει διαψεύσει παντελώς όσους την ήθελαν στην αρχή της χρονιάς να είναι από τα πρώτα φαβορί υποβιβασμού, έχει κινδυνεύσει στον ελάχιστο βαθμό και πλέον, έχει φτάσει πολύ κοντά σε αυτό που ήθελε! Δύο εβδομάδες μετά την εκπληκτική νίκη επί της Μάντσεστερ Σίτι, οι νεοφώτιστοι με την κατάκτηση των τριών βαθμών στο ματς με την Έβερτον συμπληρώνουν «σαραντάρα» και… συνεχίζουν ακάθεκτοι!

Απέναντι στη Σουόνσι, η σκληροτράχηλη Έβερτον που την προσεχή Τρίτη έχει υποχρεώσεις και για το Κύπελλο Αγγλίας, αφού αντιμετωπίζει τη Σάντερλαντ με φόντο το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του «Γουέμπλεϊ», όπου ήδη περιμένει η Λίβερπουλ! Ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν αποκλείεται να ξεκουράσει ορισμένους βασικούς ποδοσφαιριστές που χρησιμοποίησε και μεσοβδόμαδα στην ήττα (1-0) από την Άρσεναλ, ενώ μάλιστα, για τα «ζαχαρωτά» θα είναι το έκτο ματς σε διάστημα 21 ημερών αυτό το μήνα, έχοντας ακόμη άλλα τρία παιχνίδια!

Στόουκ - Μάντσεστερ Σίτι

Η νίκη επί της Τσέλσι αποτελεί οδηγό και ο στόχος είναι ένας. Κανένα «στραβοπάτημα» έως το τέλος της σεζόν. Η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενείται από την Στόουκ και θα προσπαθήσει να πάρει το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» και να κάνει ακόμη ένα βήμα στο μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Η επιστροφή του Κάρλος Τέβες και η συνδρομή του στη νίκη επί της Τσέλσι έχουν επαναφέρει την ψυχολογία στο στρατόπεδο των «πολιτών» σε υψηλά επίπεδα. Επόμενος στόχος, η νίκη κόντρα στην Στόουκ, η οποία είναι αήττητη κόντρα στη Σίτι, στο «Μπριτάνια», από το 2006 και μετά.

Το έργο των παικτών του Ρομπέρτο Μαντσίνι μόνο εύκολο δεν είναι, αφού στα τελευταία 8 παιχνίδια μακριά από το Μάντσεστερ έχουν κερδίσει μόλις τα 2, ενώ και η μέχρι στιγμής πορεία των «πότερς» δείχνει ότι η ομάδα του Τόνι Πιούλις χτυπά όλα τα παιχνίδια. Οι περσινοί φιναλίστ του Κυπέλλου Αγγλίας έχουν κάνει ρεκόρ συγκομιδής βαθμών στην ιστορία τους στην Πρέμιερ Λιγκ και έχουν κερδίσει τα τελευταία 2 παιχνίδια στην έδρα τους και –μάλιστα- χωρίς να δεχθούν γκολ.

Γουέστ Μπρομ - Νιούκαστλ

«Διπλό» που μπορεί να τη φέρει μέσα στην πεντάδα και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη θέλει να κάνει η Νιούκαστλ κόντρα στη Γουέστ Μπρομ, με τους παίκτες του Άλαν Πάρντιου να βρίσκουν σιγά-σιγά τον παλιό καλό τους εαυτό και αυτούς του Ρόι Χότζον να εξασφαλίζουν την παραμονή τους στην κατηγορία με νίκη, την Κυριακή.

Ο τεχνικός των «baggies» έχει ζητήσει τους 39-40 βαθμούς, όσο πιο γρήγορα γίνεται, αφού με αυτούς θεωρεί ότι η ομάδα του θα παραμείνει την κατηγορία και μαθηματικά, αφού ουσιαστικά δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

Η Μπρόμιτς δεν έχει ηττηθεί τα τελευταία 3 χρόνια στην έδρα της από τη Νιούκαστλ και με οδηγό το «διπλό» του πρώτου γύρου θέλουν να πετύχουν το απόλυτο κόντρα στις «καρακάξες» τη φετινή σεζόν. Με οδηγό τις τελευταίες 2 νίκες στα ισάριθμα εντός έδρας ματς του πρωταθλήματος οι γηπεδούχοι.

Από την πλευρά της, η Νιούκαστλ με νίκη και ήττα της Τσέλσι την περνά στη βαθμολογία και αλλάζει τις ισορροπίες στη «μάχη» για την έξοδο στην Ευρώπη, με τον Άλαν Πάρντιου να ελπίζει έστω και σε ένα μικρό σερί, μετά τη νίκη κόντρα στη Νόριτς, η οποία ήταν η πρώτη μετά από 4 ματς.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ

Όλη τη σεζόν «μούτρα» και τώρα που τα «χαμόγελα» επέστρεψαν φτάνουν …έως τα αυτιά. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παραμένει στην κορυφή της Πρέμιερ και συνεχίζει το εύκολό της, θεωρητικά, υποδεχόμενη τη Φούλαμ, η οποία προέρχεται από το «σοκ» της ήττας της από την Στόουκ.

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον χρειάστηκε να μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ και ναι περάσουν τα 2/3 της σεζόν για να βρεθεί στην πρώτη θέση μόνη της, αλλά τώρα που την …κατέκτησε δεν την αφήνει εύκολα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν το απόλυτο μέχρι το ντέρμπι του Μάντσεστερ, με τη συμπολίτισσα Σίτι, και μπορούν να το κάνουν, αφού μετά τον αγώνα με τη Γουλβς υποδέχονται τη Φούλαμ, η οποία …δεν τρομάζει.

Οι παίκτες του Μάρτιν Γιολ προέρχονται από εξαιρετικές εμφανίσεις, ωστόσο είδαν τη Σουόνσι να τους νικά με 3-0 στην έδρα τους και πηγαίνουν στο «Ολντ Τράφορντ», με κόντρα την παράδοση. Η Γιουνάιτεντ μετρά 8 συνεχόμενες νίκες κόντρα στους «κότατζερς» και έχει σκοράρει συνολικά 22 γκολ, ενώ η Φούλαμ έχει αποφύγει την ήττα στην έδρα της αντιπάλου της μόνο μία φορά τα τελευταία 49 χρόνια!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 24/3 (17:00)

Τσέλσι – Τότεναμ (14:45)
Άρσεναλ – Άστον Βίλα
Μπόλτον – Μπλάκμπερν
Λίβερπουλ – Γουίγκαν
Νόριτς – Γουλβς
Σάντερλαντ – ΚΠΡ
Σουόνσι – Έβερτον
Στόουκ – Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 25/3

Γουέστ Μπρομ – Νιούκαστλ (18:00)

Δευτέρα 26/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: