Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Αναπνέει…!!

Αναπνέει…
Παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός προέρχονταν από τρεις διαδοχικές ήττες σε ντέρμπι, παρά το γεγονός πως αγωνίζονταν σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Super League, παρά τα όσα καταστροφικά συμβαίνουν στα διοικητικά της ομάδας, οι παίκτες αντέδρασαν.

Με πανέμορφο γκολ του Κλέιτον στο 18’ και αρκετές κλασσικές ευκαιρίες πήραν το τρίποντο στο Γεντί Κουλέ απέναντι στον ΟΦΗ.

Αξιοσημείωτη μία 7λεπτη διακοπή στο παιχνίδι, λόγω καπνογόνων που άναψαν οι γηπεδούχοι ενώ οι Κρητικοί πίεζαν...



Ο ΟΦΗ ξεκίνησε με διάταξη 4-3-3, ενώ ο Παναθηναϊκός με το χωρίς φορ 4-6-0, που έπαιζε στον πρώτο γύρο. Οι πολλοί παίκτες στο κέντρο του «τριφυλλιού» έδωσαν την κατοχή στην ομάδα του Φερέιρα, όμως ο Πορτογάλος εκτέθηκε από την εμφάνιση του Νίνη, αφού ο διεθνής μέσος έδωσε απίστευτη φρεσκάδα και διαύγεια στο παιχνίδι της ομάδας του και φάνηκε πως ήταν λάθος του 65χρονου προπονητή του που τόσο καιρό έμενε στον πάγκο.

Ο ΟΦΗ ξεκίνησε δυνατά ως γηπεδούχος αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο και τον κράτησε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο Νίνης με τον Κλέιτον βρίσκονταν με κλειστά μάτια και μοίραζαν το παιχνίδι πάρα πολύ αρμονικά στα πλάγια. Εάν ήταν και πιο προσεκτικός ό Ζέκα ή οι «πράσινοι» δεν έβρισκαν σε τόσο καλή μέρα τον Ταυλαρίδη, το πρώτο μέρος δεν θα ήταν μόνο στο 1-0 υπέρ του «τριφυλλιού».

Αφού εκτός από το υπέροχο γκολ του Κλέιτον στο 18’ που απέφυγε εξαιρετικά όποιον βρήκε μπροστά του (συμπεριλαμβανομένου και του τερματοφύλακα Σαχσανίδη), οι «πράσινοι» σε άλλες τρεις περιπτώσεις θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλο γκολ. Με την μπάλα είτε να χτυπάει σε σώματα και να καταλήγει ελάχιστα άουτ όπως στο 29’ με το απευθείας φάουλ του Νίνη, είτε να την διώχνει με υπερένταση ο Σαχσανίδης όπως στο σουτ του Κλέιτον στο 38’, είτε οι «πράσινοι» να βρίσκουν μπροστά τους τον ογκόλιθο Ταυλαρίδη σε τουλάχιστον 3 περιπτώσεις.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός μπήκε όπως το τελείωσε. Φουριόζος. Αλλά ο Σαχσανίδης είδε την μπάλα στο 48’ να φεύγει ελάχιστα εκατοστά έξω από το δοκάρι του στο πλασέ του Κουίνσι ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα (52’) έδιωξε με τα πόδια την μπάλα στο τετ-α-τετ του Κλέιτον. Ακολούθως ο ΟΦΗ ισορρόπησε το ματς και έχασε μάλιστα ευκαιρία, με σουτ του Μάντζιου στο 59’.

Στην συνέχεια οι Κρητικοί πίεσαν αφού η έμπνευση του Φερέιρα να βγάλει τον καλύτερο παίκτη του, τον Νίνη, δεν του βγήκε σε καλό. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και ο Πορτογάλος προπονητής του Παναθηναϊκού βοήθησε σε αυτό, αφού μετά τον Νίνη, απέσυρε και τον Κλέιτον, τον δεύτερο καλύτερο ποδοσφαιριστή του στο γήπεδο.

Πάνω που πίεζαν οι γηπεδούχοι όμως, οι οπαδοί του ΟΦΗ άρχισαν να ανάβουν καπνογόνα και το παιχνίδι σταμάτησε για 7 λεπτά. Λίγο αυτό, λίγο η κόπωση των Κρητικών λόγω του παιχνιδιού του Κυπέλλου της Τετάρτης, έφεραν το σφύριγμα της λήξης χωρίς ιδιαίτερα άγχη για τους «πράσινους» που πήραν δίκαια την νίκη με 1-0.



ΟΦΗ(Αναστόπουλος): Σαχσανίδης, Βερόν, Γαλανόπουλος(55’Λόπεζ), Ταυλαρίδης, Μάντζιος, Βάντο, Κάλαιτζιτς(89’ Καμπάνταης), Γεωργίου, Παπουλής, Μπούρμπος, Σίσιτς(68’Λόπεθ)

Στον πάγκο: Ξενοδόχοφ, Ζορμπάς, Πίτσος, Σόουζα

Παναθηναϊκός(Φερέιρα): Καρνέζης, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Βιτόλο, Νίνης(64’Λαγός), Χριστοδουλόπουλος(97'Μαυρίας), Κουίνσι, Ζέκα, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Κλέιτον(73΄Καραγκούνης)

Στον πάγκο: Καπίνο, Καντέ, Τοτσέ, Πετρόπουλος

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: