Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Mικροεπεισόδια, σχολεία χωρίς διμοιρίτες και μαθητές που... αγνόησαν τους επισήμους

Κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, με δεκάδες αστυνομικούς να περιφρουρούν το κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση στο Σύνταγμα ενώπιον του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη, οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα.
Mικροεπεισόδια, σχολεία χωρίς διμοιρίτες και μαθητές που... αγνόησαν τους επισήμους
Πολλά σχολεία έκαναν παρέλαση χωρίς διμοιρίτες ενώ οι περισσότεροι μαθητές δεν κοίταξαν την εξέδρα των επισήμων.
Μικρής έκτασης επεισόδια έλαβαν χώρα επί της οδού Βουκουρεστίου, λίγο πριν την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στο Σύνταγμα, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Ομάδα συγκεντρωμένων, μεταξύ των οποίων και εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, ύστερα από αντεγκλίσεις με δυνάμεις της αστυνομίας, που ήταν παρατεταγμένες κάθετα στην οδό Βουκουρεστίου, συγκρούστηκαν μαζί τους και απωθήθηκαν χωρίς να υπάρξει κλιμάκωση της έντασης.
Ένταση σημειώθηκε και όταν συγγενείς των μαθητών που θα παρελάσουν επιχείρησαν να πλησιάσουν την πλατεία Συντάγματος και απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

H αστυνομία προχώρησε συνολικά σε είκοσι εννέα προσαγωγές.
Στην Πανεπιστημίου, στο ύψος της Βουκουρεστίου από τις δύο πλευρές του δρόμου σηκώθηκαν κάποια πανό με ανάλογα συνθήματα, καθώς και μια μεγάλη ελληνική σημαία που πάνω της αναγράφεται με κόκκινα γράμματα: «Δεν πωλείται».

Γιώργος Μπαμπινιώτης: Η Παιδεία στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

«Καμαρώσαμε τους μαθητές να αποτίουν φόρο τιμής στους ήρωες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος, μετά το τέλος της μαθητικής παρέλασης, συνεχάρη τη μαθητιώσα νεολαία. Συμπλήρωσε ότι, «δεν πρέπει να ξεχνάμε τον ρόλο της παιδείας στην επανάσταση του 21, τον ελληνικό διαφωτισμό με τους λογίους, τους απλούς δασκάλους και τους ιερωμένους», ενώ υπογράμμισε ότι «η οποιαδήποτε υπέρβαση της σημερινής οικονομικής κρίσης, πρέπει οπωσδήποτε να περιλαμβάνει την παιδεία».

 Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη τόνισε ότι «η ιστορική μνήμη, αφυπνίζει, εμπνέει και ξεσηκώνει. Η Ελλάδα έρχεται από μακριά και μπορεί να πάει μακριά. Δεν πρέπει όμως να αφήσουμε την κρίση να μας εμποδίσει».

Σε ερώτηση για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, απάντησε: «πρέπει να κρατήσουμε την εθνική μας μνήμη και να τη διαφυλάξουμε».

«Εκφράζουμε τη χαρά που είδαμε τη νεολαία να παρελαύνει σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και συμπλήρωσε: "Θέλουμε να επισημάνουμε και εμείς τα λόγια του υπουργού Παδείας Γ. Μπαμπινιώτη, για την παιδεία που είναι απαραίτητη και τη χρειάζομαστε ακόμα περισσότερο σήμερα".


Eπί ποδός 7.000 αστυνομικοί
Από το πρωί βρίσκονταν σε συναγερμό συνολικά 7.000 αστυνομικοί στην Αττική, με εκατοντάδες από αυτούς να έχουν αναπτυχθεί γύρω από την Πλατεία Συντάγματος και τους δρόμους που οδηγούν σε αυτήν, ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια ή αποδοκιμασίες.

Κάγκελα ορθώθηκαν σε πολλά σημεία γύρω από την Βουλή και τον χώρο όπου παραδοσιακά βρίσκονται οι επίσημοι για την παρέλαση.

Οι γονείς που θέλησαν να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν είχαν τη δυνατότητα να το πράξουν αρκετά μακριά από τον χώρο των επισήμων, είτε στη Λεωφόρο Αμαλίας, είτε στην Πανεπιστημίου. 

Ανοικτοί είναι αυτή την ώρα οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα, Ευαγγελισμό και Ακρόπολη, οι οποίοι παρέμεναν κλειστοί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου.
πηγή: newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: