Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Τους κάνει μάγκες…!!

Τους κάνει μάγκες…
Η Λίβερπουλ «μπλοκάρει» απέναντι σε ομάδες που… «χαροπαλεύουν» για να αποφύγουν τον υποβιβασμό! Αυτή τη φορά, ήταν σειρά της Γουίγκαν να φύγει χαρούμενη από το «Άνφιλντ», επικρατώντας με σκορ 2-1 για την 30η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! «Τριάρα» επί της Άστον Βίλα και +4 από την Τότεναμ για την Άρσεναλ, νίκη σωτηρίας, αφιερωμένη στον Μουάμπα για τη Μπόλτον που ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπλάκμπερν με σκορ 2-1!

Ο Τζιμπρίλ Σισέ αποβλήθηκε εκ νέου «καταδικάζοντας» την ΚΠΡ σε ήττα 3-2 από τη Σάντερλαντ στο «Στάδιο του Φωτός», νίκες για Νόριτς και Έβερτον επί των Γουλβς (2-1) και Σουόνσι (2-0) αντίστοιχα! Νωρίτερα, Τότεναμ και Τσέλσι έμειναν στο 0-0.

Αναλυτικά τα παιχνίδια της 30ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ:

Άρσεναλ-Άστον Βίλα 3-0

Η Άρσεναλ έκανε απλά το χρέος της. Απέναντι στην Άστον Βίλα και γνωρίζοντας από πριν την ισοπαλία της Τότεναμ με την Τσέλσι, οι «κανονιέρηδες» επικράτησαν πανεύκολα 3-0 των «χωριατών» στο «Έμιρεϊτς» και αύξησε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά της από τα «σπιρούνια»!
Λίβερπουλ-Γουίγκαν 1-2

Μετά το «στραπάτσο» με την ΚΠΡ μεσοβδόμαδα, ήρθε ακόμη ένα για τη Λίβερπουλ που επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά το γεγονός πως φέτος τα βρίσκει σκούρα απέναντι στις ομάδες της ουράς! Η Γουίγκαν με περίσσιο ποδοσφαιρικό θράσος αλλά και αρκετή τύχη, επικράτησε των «κόκκινων» στο «Άνφιλντ» με σκορ 2-1 για την 30η αγωνιστική!

Σάντερλαντ-ΚΠΡ 3-1

Άμεση ήταν η επιστροφή στις νίκες για τη Σάντερλαντ στο πρωτάθλημα, με τις «μαυρόγατες» να επικρατούν 3-1 της ΚΠΡ, στέλνοντας τους Λονδρέζους και πάλι κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 55ο λεπτό. Βασικός για τους γηπεδούχους ο Κυργιάκος!

Μπόλτον-Μπλάκμπερν 2-1

Με το μυαλό στον Φαμπρίς Μουάμπα και την ανάγκη για νίκη τόσο από βαθμολογικής άποψης, όσο και από ψυχολογικής… στήριξης, η Μπόλτον κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς στην κρίσιμη αναμέτρηση με τη Μπλάκμπερν, επικρατώντας με σκορ 2-1 για να ξεκολλήσει από την επικίνδυνη ζώνη!

Σουόνσι-Έβερτον 0-2

Μεγάλη νίκη που την ανέβασε στην ένατη θέση της Πρέμιερ Λιγκ πήρε η Έβερτον! Τα «ζαχαρωτά» νίκησαν εκτός έδρας τη Σουόνσι με σκορ 2-0 και την έριξαν 10η! Ηγετική εμφάνιση από τον Φιλ Γιαγκέλκα, σκόρερ για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες χρίστηκαν οι Μπέινς με απευθείας εκτέλεση φάουλ και Γέλαβιτς.

Νόριτς-Γούλβς 2-1

Τέσσερα ματς χωρίς νίκη για τη Νόριτς ήταν μάλλον… πολλά! Τα «καναρίνια» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, επικράτησαν 2-1 της Γουλβς στο «Κάροου Ρόουντ», κάνοντας ακόμα πιο δύσκολο το έργο των «λύκων» για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Τσέλσι-Τότεναμ 0-0

Ακόμη κι αν η τύχη αυτή τη φορά της γύρισε την πλάτη στις κλασσικές ευκαιρίες που δημιούργησε στο «Στάμφορντ Μπριτζ», η Τότεναμ βγήκε ουσιαστικά νικήτρια από το τελικό 0-0 στο ντέρμπι του Λονδίνου κόντρα στην Τσέλσι! Στο +5 διατηρήθηκε η διαφορά των «σπιρουνιών» από τους «μπλε» στη μάχη για μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 24/3

Τσέλσι – Τότεναμ 0-0

Άρσεναλ – Άστον Βίλα 3-0
(16’ Γκιμπς, 25’ Γουόλκοτ, 90’ + 3’ Αρτέτα)

Μπόλτον – Μπλάκμπερν 2-1
(28’, 35’ Γουίτερ – 56’ Ενζονζί)

Λίβερπουλ – Γουίγκαν 1-2
(47’ Σουάρες – 30’ πεν. Μαλόνεϊ, 63’ Κάλντουελ)

Νόριτς – Γουλβς 2-1
(26’ Χολτ, 45’ + 1’ Χολτ – 25’ Τζάρβις)

Σάντερλαντ – ΚΠΡ 3-1
(41’ Μπέντνερ, 70’ ΜακΚλιν, 76’ Σεσενιό – 79’ Ταϊβό)

Σουόνσι – Έβερτον 0-2
(59’ Μπέινς, 76’ Γέλαβιτς)

Στόουκ – Μάντσεστερ Σίτι (19:30)

Κυριακή 25/3

Γουέστ Μπρομ – Νιούκαστλ (18:00)

Δευτέρα 26/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ (22:00)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: