Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Επικό πρωτάθλημα!!

Τι και αν έχανε 2-0 στη σειρά;Τι κι αν είχε μειονέκτημα έδρας; Τι κι αν βρέθηκε στο -17 σήμερα;Η Σάσαρι του Λόγκαν νίκησε 75-73 στο σπίτι της Ρέτζιο Εμίλια και αναδείχθηκε για πρώτη φορά πρωταθλήτρια!

Επικό πρωτάθλημα!
Δεν είναι απλά το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορία της, είναι και… μάγκικο!

Η Σάσαρι του πρώην πράσινου, Λόγκαν επικράτησε στο έβδομο παιχνίδι της Ρέτζιο Εμίλια με σκορ 75-73 και μέσα στο «σπίτι» του… εχθρού κατέκτησε τον τίτλο στην Ιταλία μετά από μια συγκλονιστική σειρά (4-3).

Η ομάδα της Σαρδηνίας βρέθηκε να χάνει με 17 πόντους στο τέλος της πρώτης περιόδου (21-4), ωστόσο δεν... μάσησε κι αφού συνήλθε άρχισε να ροκανίζει τη διαφορά και να πλησιάζει τους γηπεδούχους που... μάλλον ξεκίνησαν πρόωρα τη γιορτή.

Το ημίχρονο έκλεισε στο -6 για την παρέα του Λόγκαν που πλέον είχε μπει για τα καλά στον... χορό. Ακόμα κι όταν η Ρέτζιο Εμίλια ξέφυγε εκ νέου με 8 (55-48), τίποτα και κανείς δεν μπορούσε να πει πως είχε κριθεί ο πρωταθλητής. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 67-61, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν σερί 10-0 και για πρώτη φορά πέρασαν μπροστά στο σκορ (67-71) με λίγα λεπτά να απομένουν.

Το ματς πήγε στην... κόψη του ξυραφιού. Ο Ντάισον στα 15'' πριν το τέλος εκτέλεσε εύστοχα δύο βολές, με την Ρέτζιο Εμίλια να τα κάνει «μαντάρα» στην τελευταία επίθεση αν και την είχε... διπλή. Στην πρώτη βγήκε κακή πάσα και σώθηκε τελευταία στιγμή η κατοχή, ενώ στα 4,5'' που έμεναν για τη λήξη, το σουτ της απελπισίας δεν βρήκε καν στόχο και το σκορ δεν άλλαξε, με την εντυπωσιακή Σάσαρι να κατακτά το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της αντιπάλου, κάνοντας μια επική ανατροπή, τόσο απόψε (επιστρέφοντας απ' το -17), όσο και γενικά, δεδομένου ότι έχανε 2-0 στη σειρά.

Κορυφαίος των νέων πρωταθλητών ο Ντάισον με 17 πόντους κι 6 ασίστ, 18 σημείωσε ο Σάντερς, 13 ο Λόγκαν, ενώ από 8 είχαν οι Μπρουκς και Λαουάλ (όχι του… Παναθηναϊκού).

Για τους ηττημένους και απλώς… φιναλίστ, στους 17 σταμάτησε ο Πολονάρα, ενώ 14 είχε και ο Ντιένερ, μαζί όμως και το σουτ της απελπισίας στο τέλος… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: