Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο πόστο!


Το θέμα του προπονητή, στον Παναθηναϊκό, το οποίο βασάνισε για αρκετό καιρό τους ανθρώπους της ομάδας, οδεύει προς την ολοκλήρωσή του, με τον… εκλεκτό να έχει βρεθεί στο πρόσωπο του Σάσα Τζόρτζεβιτς.
Γράφει o Χρήστος Τσάλτας
Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο πόστο
Ενός ανθρώπου που έχει καταθέσει διαπιστευτήρια και έχει δείξει δείγματα γραφής.

Πρόκειται για μια λύση, η οποία, στην παρούσα φάση, αλλά και με βάση το προφίλ του προπονητή που επιθυμούσαν στο «τριφύλλι», είναι η καλύτερη δυνατή. Πρόκειται άλλωστε, για έναν κόουτς που έχει δείξει δείγματα στο πρόσφατο World Cup της Ισπανίας, με την εθνική ομάδα της Σερβίας, ενώ είναι δοκιμασμένος στα δύσκολα, με μεγάλη επιτυχία.
Παράλληλα, είναι νέος και έχει την… δίψα για να φτάσει ψηλά. Είναι της -πασίγνωστης- σερβικής σχολής, που έχει κάνει πράγματα και θαύματα στο ευρωπαϊκό -και όχι μόνο- μπάσκετ, παράγοντας σταθερά προπονητές πρώτης γραμμής. Ο Τζόρτζεβιτς, επιπλέον, είναι νέας κοπής προπονητής, που έχει φρέσκες ιδέες για το άθλημα, γεγονός το οποίο μέτρησε διπλά στην απόφαση. Παράλληλα, έχει δείξει κατά το -πρόσφατο- παρελθόν πως σε θέματα πειθαρχίας είναι αμείλικτος, με την περίπτωση του Βλάντιμιρ Μίτσοβ, που έφυγε από την προετοιμασία της εθνικής να μιλάει από μόνη της.
Όλα αυτά συνηγορούν πως η επιλογή του προπονητή ήταν η καλύτερη δυνατή, αρκεί, όμως, να τον αφήσουν να δουλέψει όπως εκείνος θέλει και να «χτίσει» την ομάδα με τα δικά του… θέλω. Σύμφωνοι, εθνική ομάδα και σύλλογος είναι δύο έννοιες οι οποίες δεν συνάδουν, καθώς είναι διαφορετικά τα δεδομένα, αλλά και οι απαιτήσεις. Ο Τζόρτζεβιτς, όμως, τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής, έχει δείξει πως μπορεί να ανταποκριθεί και στις δύο περιπτώσεις.
Η μοναδική… ένσταση που μπορεί να υπάρξει, από την άλλη πλευρά, είναι πως έχει να δουλέψει σε πάγκο συλλόγου από τη σεζόν 2011-12 και την Μπενετόν Τρεβίζο, η οποία πλέον δεν υπάρχει στον χάρτη. Αυτό που έχει σημασία, όμως, είναι πως ο «Σάλε» ήταν ό,τι καλύτερο υπήρχε στην αγορά αυτή τη στιγμή και στον Παναθηναϊκό κινήθηκαν όπως έπρεπε για να τον πείσουν να έρθει στην ομάδα. Η πρώτη… νίκη ήρθε για το «τριφύλλι».
ΥΓ. Επειδή η επανάληψη είναι μητέρα της μαθήσεως, πρέπει να δοθεί χρόνος και εμπιστοσύνη στον Τζόρτζεβιτς, ώστε να δουλέψει όπως εκείνος θέλει. Ταμείο πρέπει να γίνει στο τέλος της σεζόν.
ΥΓ.1 Πολύ σημαντικό και το γεγονός πως στην εθνική Σερβίας οι παίκτες έπαιζαν ΚΑΙ για τον προπονητή. Εάν καταφέρει να το περάσει αυτό στους παίκτες του ο «Sale» τότε τα πράγματα θα κυλήσουν πολύ καλά…
ΥΓ.2 Με το θέμα προπονητή να κλείνει, θα «κλείσουν» και οι πρώτες μεταγραφές για τη νέα σεζόν. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, που οι μεγάλος αντίπαλος των «πράσινων» (Ολυμπιακός) έχει χάσει τρεις από τους πιο καθοριστικούς παίκτες του ρόστερ της σεζόν που ολοκληρώθηκε (Ντάνστον, Ντάρντεν, Σλούκα). Τι σημαίνει αυτό; Πολλά και τίποτα…

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: