Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ένας «πολεμιστής» που φοβάται τα αεροπλάνα!!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γράφει για τον άνθρωπο που στα δύο τελευταία Κόπα Αμέρικα οδηγεί το Περού στο δρόμο των επιτυχιών. Τον Πάολο Γκερέρο.
Οι περισσότεροι τον έμαθαν από τα δέκα χρόνια παρουσίας του στα γερμανικά γήπεδα. Μόλις 18 ετών ήταν όταν πέρασε το κατώφλι της Μπάγερν Μονάχου το 2002. Για δύο χρόνια αγωνίστηκε αποκλειστικά στη δεύτερη ομάδα των Βαυαρών, με την επόμενη διετία να τον βρίσκει μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης ομάδας. Ο Γκερέρο δεν έπεισε στο Μόναχο με αποτέλεσμα το 2006 να πάρει μεταγραφή για το Αμβούργο. Την ίδια σεζόν, ο Περουβιανός «τιμωρεί» την πρώην του ομάδα, αφού την 31η αγωνιστική πετυχαίνει το γκολ της νίκης του Αμβούργου με 1-2 στην Αλιάνζ Αρίνα απέναντι στην Μπάγερν, αφήνοντας τους Βαυαρούς εκτός Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου.




Ο Γκερέρο αγωνίστηκε στο Αμβούργο για έξι χρόνια και αν εξαιρέσει κανείς τη σεζόν 2009-10, είχε γεμάτες χρονιές με τους «δεινόσαυρους». Στο ξεκίνημα της συγκεκριμένης σεζόν, ο Περουβιανός έκανε επέμβαση στο γόνατο και πήγε στην πατρίδα του για να αναρρώσει. Ενώ, όμως, τον Ιανουάριο είχε αποκατασταθεί η ζημιά στο πόδι του και έπρεπε να επιστρέψει στη Γερμανία, ο Γκερέρο έμεινε στο Περού μέχρι τον Μάρτιο. Ο λόγος; Φοβόταν να μπει στο αεροπλάνο. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις (!) φορές προσπάθησε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, όμως έφυγε από το αεροσκάφος λίγο πριν την απογείωση.
Ο ίδιος δήλωσε, τότε, πως είχε πόνους στο στομάχι κάθε φορά που έμπαινε στο αεροπλάνο και γι’ αυτό δεν πραγματοποίησε τις συγκεκριμένες πτήσεις, όμως σύμφωνα με τους συμπατριώτες του, η φοβία του Γκερέρο για τα αεροπλάνα οφείλεται στο γεγονός ότι είχε χάσει τον θείο του σε αεροπορικό δυστύχημα το 1987. Τελικά, το ταξίδι για τη Γερμανία έγινε, όμως ο Λατίνος επιθετικός ήταν εκτός κλίματος. Μόλις στο δεύτερο παιχνίδι μετά την επιστροφή του, κόντρα στο Αννόβερο, είχε διαπληκτισμό με έναν φίλαθλο και του πέταξε ένα μπουκάλι στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί για όλη την υπόλοιπη σεζόν.




Η σεζόν 2011-12 ήταν η τελευταία του στο Αμβούργο, καθώς τον Ιούλιο του 2012 μετακόμισε στη Βραζιλία για λογαριασμό της Κορίνθιανς και φρόντισε από την αρχή της παρουσίας του να... βγάλει τα λεφτά του. Ο Γκερέρο ήταν ο ποδοσφαιριστής που χάρισε στην Κορίνθιανς τον τίτλο της πρωταθλήτριας κόσμου, καθώς σκόραρε το μοναδικό τέρμα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων κόντρα στην Τσέλσι. Αυτό ήταν το δεύτερο διηπειρωτικό στην ιστορία του συλλόγου, γι’αυτό και βραζιλιάνικο περιοδικό τον χαρακτήρισε «πολεμιστή».*




Μετά το φετινό Κόπα Αμέρικα, ο Γκερέρο θα φορέσει τη φανέλα της Φλαμένγκο. Προς το παρόν, όμως, θέλει να οδηγήσει την ομάδα του σε μια επιτυχία στα γήπεδα της Χιλής. Με το χατ-τρικ του κόντρα στη Βολιβία, έδωσε στο Περού την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης, όμως κάτι αντίστοιχο είχε καταφέρει και πριν τέσσερα χρόνια στην Αργεντινή. Είχε σημειώσει χατ-τρικ στο μικρό τελικό κόντρα στη Βενεζουέλα, χαρίζοντας στο Περού (του Σέρχιο Μαρκαριάν τότε) το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση στη Λατινική Αμερική. Φέτος μέχρι που μπορεί να οδηγήσει την εθνική του ομάδα ο «πολεμιστής» που φοβάται τα αεροπλάνα;




*Αυτό είναι το εξώφυλλο του βραζιλιάνικου περιοδικού ‘‘Placar’’, που χαρακτηρίζει «πολεμιστή» τον Πάολο Γκερέρο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: