Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Με αντιπαοκτσήδικη γλώσσα μίλησε ο Αρνεσεν!!

Δεν είσαι δημοσιογράφος αν αμολύσεις ένα κείμενο μ' όσα είπε ο Άρνεσεν στην παρουσία του, όπου και επίσημα έγινε γνωστό πως αυτός θα έχει όλο το πακέτο ευθύνης στον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ.
Ο Δανός είναι ο υπεύθυνος στον ΠΑΟΚ των αποδυτηρίων, όχι ό, τι έχει σχέση με επικοινωνία και δημόσιες σχέσεις της ΠΑΕ, διαφημίσεις και χορηγίες, ΕΠΟ, διαιτησία, σούπερ ληγκ, επαφές με UEFA κα FIFA.
Δουλειά του Άρνεσεν η επίβλεψη της αγωνιστικής διαχείρισης της ομάδας από τον υφιστάμενό του προπονητή Ιγκόρ Τούντορ, ο τομέας των μεταγραφών, ποιους παίκτες παίρνει ο ΠΑΟΚ, ποιους παραχωρεί, και η φροντίδα στα τμήματα υποδομών, στις ομάδες των μικρών ηλικιών.
Τι, λοιπόν, είπε ο Άρνεσεν στην πρώτη δημόσια εμφάνισή του. Εδώ σε θέλω. Κι έλεγα ότι το να αραδιάσεις ένα κατεβατό, με το νι και με το σίγμα, όλα όσα είπε ο «εργολάβος», όπως τον λέει ο αποδυτηριάκιας, αυτό δεν είναι δημοσιογραφία. Αυτή είναι δουλειά κλητήρα. Κι ενός στενογράφου. Κι ένας άσχετος με τη δημοσιογραφία κάνει τέτοιο «ρεπορτάζ» αρκεί να απομαγνητοφωνήσει τις δηλώσεις του Άρνεσεν.
Άσε, λοιπόν, τι είπε ο Άρνεσεν. Εσύ, σαν ΜΜΕ, που δεν είσαι εφημερίδα της κυβερνήσεως, να μου πεις την ουσία. Να βγάλεις απόσταγμα. Συμπέρασμα. Επειδή ο Δανός δεν μίλησε ελληνικά. Για να είμαι πιο ακριβής, επειδή δεν μίλησε παοκτσήδικα. Εις ποίαν γλώσα μίλησε ο Δανός; Εις την ποδοσφαιρικήν!
Δεν βγήκε ποτέ από το στόμα του Άρνεσεν η πολυπόθητη κουβέντα «Πάμε για πρωτάθλημα!». «Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα». Ο άνθρωπος δεν προσελήφθη για να το παίξει τζάμπα μακεδονομάχος τς συμφοράς. Που δεν θα παλεύει με τον εχθρό από βορρά αλλά με τους εσωτερικούς αντιπάλους από Νότο.
Στόχος, είπε ο Άρνεσεν, είναι να χτίσουμε τον ΠΑΟΚ και η ομάδα να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Αντιλαϊκός ο κύριος, όμως σωστός! Και είπε και το άλλο το μεγαλειώδες που δεν θυμάμαι να το έχω ξανακούσει από άνθρωπο του ΠΑΟΚ, αλλά κι άλλης ελληνικής ΠΑΕ. Μίλησε για «συμπεριφορά ομάδας». Τι σημαίνει αυτό;
Για όνομα! Μη ξαναπαρουσιαστεί ο ΠΑΟΚ σα μικτή καφενείου. Σαν ομάδα μπυραρίας. Νυχτοφυλάκων. «Συμπεριφορά ομάδας» είναι ένας ΠΑΟΚ υγιής και ρωμαλέος, ακόμα κι αν βρίσκεται εκτός αγωνιστικών πλάνων. Ποτέ ξανά ΠΑΟΚ, όπως τον λυπόμασταν και στα τρία χρόνια του Ιβάν Σαββίδη.

ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΝΤΟΡ ήθελε ο Πάμπλο Γκαρσία, γράφει ο apodytiriakias.gr

Είπαν στον Φρανκ Άρνεσεν να «δει» την περίπτωση του Πάμπλο Γκαρσία. Να «χρησιμοποιήσει» τον Ουρουγουανό, διότι είναι δικό μας παιδί, διότι τον λατρεύει η εξέδρα, τέλος πάντων διότι αυτή είναι η επιθυμία του Ιβάν.
Ο Άρνεσεν δεν γνωρίζει τον Γκαρσία. Δεν είπαν στον Δανό ότι σώνει και καλά είσαι «υποχρεωμένος» να δώσεις ένα πόστο στον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας. Συναντήθηκε ο Βορειοευρωπαίος με τον Νοτιοαμερικανό. Άνθρωποι με διαφορετική κουλτούρα αλλά και συμπεριφορά. Κρύο αίμα ο Δανός, μπαρούτι μέσα στην καρδιά ο Ουρουγουανός.
Μετά τα προκαταρκτικά, ο Άρνεσεν φιλικά και επαγγελματικά ρωτάει τον Παύλο: «Τι θα ήθελες να κάνεις στον ΠΑΟΚ;».
-Να γίνω ο προπονητής!, απαντάει ο Γκαρσία.
Ο Δανός αιφνιδιάστηκε. Ο Ουρουγουανός έγινε περισσότερο σαφής. «Ψάχνεις για προπονητή. Δεν χρειάζεται! Μπορείς να με εμπιστευτείς...».
Τι κάνει ο Άρνεσεν; Το αναμενόμενο. Είπε στον Γκαρσία ότι είναι πολύ καλό που πιστεύει στον εαυτό του, ότι τον χρειάζεται για συνεργάτη, να τα λένε συχνά, ότι αφού έχει αποφασίσει να γίνει προπονητής είναι πιο έξυπνο να ξεκινήσει από χαμηλά. Για να μην καεί. Για να μην απογοητευθεί αν στις υψηλές πτήσεις του έρθουν στραβά τα πράγματα.
Δεν τον έπεισε τον Πάμπλο Γκαρσία, που απλά συμβιβάστηκε να γίνει... βοηθός προπονητή στην ομάδα των κάτω των 17 χρονών.

*Πηγή: sportdog.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: