Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Όπου λαλούν πολλά κοκόρια…!!

Τα χρόνια της Αναγέννησης του ποδοσφαιρικού Άρη συνέβησαν σταδιακά σημαντικά γεγονότα στο συγκεκριμένο τμήμα αλλά και στο Σύλλογο. Γράφει ο ΑλανιΑΡΗΣ.


Όπου λαλούν πολλά κοκόρια…
Ο Άρης έγινε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που οι οπαδοί της έχουν το προνόμιο επιλογής Διοίκησης και την υποχρέωση να αποτελούν έναν από τους χρηματοδότες της ομάδας.
Απότοκος αυτής της επιλογής, ο Άρης έγινε η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που απέκτησε (λανθασμένα φυσικά) οργανωμένη και δομημένη αντιπολίτευση. Αντιπολίτευση που διαθέτει μάλιστα δικά της ΜΜΕ, μια εφημερίδα και έναν ραδιοφωνικό σταθμό.
Ο ΑΡΗΣ έγινε επίσης η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που απέκτησε το δικό της επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό, τον ΑΡΗΣ FM, έναν ραδιοφωνικό σταθμό που μοιραία, καθώς χρηματοδοτείται από τον επίσημο ΑΡΗ (έστω και μέσω χορηγίας), φαντάζει ως μέσο της εκάστοτε Διοίκησης.
Ο ΑΡΗΣ ήταν και είναι η πρώτη και μοναδική στην Ελλάδα ομάδα που το οργανωμένο οπαδικό της κίνημα ξεπερνούσε σε ειδικό βάρος αυτό του ίδιου του ποδοσφαιρικού τμήματος, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία.
Και καθώς «καλοθελητές» υπάρχουν πολλοί, αναφέρομαι στις επιτυχίες και διακρίσεις του ΑΡΗ την τελευταία 20ετία. Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΡΗ τράβηξαν την ομάδα από την αφάνεια και όχι το αντίστροφο, ενώ σημείο αναφοράς του ΑΡΗ διεθνώς είναι περισσότερο το οπαδικό συναίσθημα και το θέαμα στο Κλ. Βικελίδης, στο Μάντσεστερ και τη Μαδρίτη, παρά οι επιτυχίες της ομάδας.
Ο ΑΡΗΣ λοιπόν απέκτησε πολλά τα τελευταία χρόνια. Απέκτησε δημοκρατία, απέκτησε κυβερνήσεις, απέκτησε αντιπολιτεύσεις, απέκτησε συμβούλια, πολλά συμβούλια. Απέκτησε εξελεγκτικές επιτροπές, απέκτησε θεσμούς, καταστατικά, νόμους και παρανόμους. Απέκτησε πλουραλισμό και πολυφωνία στα ΜΜΕ, απέκτησε εφημερίδα να ασχολείται αποκλειστικά με αυτόν, απέκτησε Γενικές Συνελεύσεις, απέκτησε αγωγές, απέκτησε ασφαλιστικά μέτρα, απέκτησε επαφές με το εξωτερικό, απέκτησε εγωιστές, πάρα πολλούς εγωιστές, απέκτησε και τι δεν απέκτησε…
Ξέχασε όμως κάτι. Το ποδόσφαιρο. Ξέχασε ότι διακρίνεται όχι αυτός που κάνει έκτακτες και τακτικές γενικές συνελεύσεις και εκλέγει διοικήσεις αλλά αυτός που καταρτίζει το πιο αξιόμαχο και ορθολογικό ρόστερ. Ξέχασε ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι μια πολυεθνική όπου αναζητείται ο πιο πετυχημένος μάνατζερ, αλλά μια ποδοσφαιρική ομάδα που το περιβάλλον μυρίζει περισσότερο ποδαρίλα και ιδρωτίλα παρά κολόνια. Ξέχασε ότι το Ελληνικό ποδόσφαιρο δεν το διοικεί ο Ρουμενίγκε ή ο Supporters Direct αλλά ο ψηλός Σισέ που διαδέχθηκε τον Γκαγκάτση.
Ξέχασε ότι ο εχθρός δεν είναι το 24% ή η «ηγετική ομάδα του Super 3» ή ο ποντικός ή ο Κοντικός, αλλά όλοι αυτοί που τον οδήγησαν δυο φορές με συνοπτικές διαδικασίες στη Β’ Εθνική και τον πέταξαν εκτός Ευρώπης φέτος. Ξέχασε επίσης ότι υπάρχει ένας συμπολίτης-τσουτσέκι του συστήματος που αφορμή ψάχνει κάθε φορά για να σου κάνει την ανεπανόρθωτη ζημιά. Ξέχασε επίσης ότι όταν βρεθεί σε αδυναμία, δεν θα βρει ΚΑΝΕΝΑΝ να τείνει χείρα βοηθείας και θα πάει άκλαυτος. Ξέχασε επίσης ότι κανένας υπουργός και κανένας βουλευτής δεν θα ανοίξει τράπεζα Σαββατοκύριακο.
Ξέχασε επίσης ότι κανένας γιος παράγοντα του Ολυμπιακού στην ΟΥΕΦΑ δεν θα μεσολαβήσει για να αδειοδοτηθεί. Ξέχασε επίσης ότι δεν ταΐζει δημοσιογράφους ώστε να απολαμβάνει αβάντα και στήριξη. Ξέχασε επίσης ότι έχει μέτωπα ανοιχτά πολλά, ότι μίλησε για γιωτάδες και καλά έκανε, ότι μίλησε για βουβάλια και καλά έκανε, ότι χλεύασε και έφτυσε τον Μπέο και καλά έκανε. Αλλά όλα αυτά θέλουν και κάτι που αρχίζει από α, μετά έχει ρ, μετά έχει χ, μετά έχει ι και τελειώνει σε δια.
Αυτό συνεπώς που δεν έκανε καλά ο ΑΡΗΣ είναι ότι δεν φύλαξε τα νώτα του. Αυτό που επίσης δεν έκανε καλά είναι ότι ξέχασε ότι πάνω και πριν και περισσότερο από όλα ο ΑΡΗΣ είναι ποδοσφαιρική ομάδα που έχει αποδυτήρια όπως όλων των ομάδων. Και εκεί λειτουργούν ποδοσφαιρικοί νόμοι και όχι επιχειρηματικοί ή «συνεδριακοί». Επίσης δεν έκανε καλά που επέτρεψε να ηχούν φωνές που σπάνε την οικογένεια σε κομμάτια. Δεν μπορείς ρε ΑΡΗ να τα βάλεις με τους γιωτάδες όταν δεν μπορείς να συμμαζέψεις τα του οίκου σου, πώς να το κάνουμε.
Χαμπάρι θα σε πάρουν και θα σε δουλεύουν ψιλό-γαζί, όχι μόνο οι γιωτάδες, αλλά και οι σιδηρόπουλου και οι τάτοι και το κάθε… τσουτσέκι.
Πολλά κοκόρια λάλησαν και λαλούν στον ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια. Αλλά ο λαός κάτι λέει. Όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει… Κάτι δεν πάει καλά φίλοι μου και δεν είναι ο Σολτάνι που λειτουργεί ως- αντε μην πω- ή ο Τσέζαρεκ που την κοπάνησε…
Θα το ξαναπιάσουμε…

πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: