Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

"Να κοντράρουμε και τον Ολυμπιακό"

Η αποκάλυψη του φετινού πρωταθλήματος και της Ξάνθης, Μάρκο Μαρκόφσκι μιλάει για τις επιδόσεις του και για την αναμέτρηση με την ΑΕΚ, ενώ εξηγεί τους λόγους που η ομάδα του πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.


"Να κοντράρουμε και τον Ολυμπιακό"
Ως τώρα αποτελείς μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του Πρωταθλήματος με τα εννιά γκολ που έχεις σημειώσει...

"Εγώ προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να δικαιώσω τους ανθρώπους της Ξάνθης για την επιλογή τους. Προσπαθώ να κάνω αυτό που ξέρω καλά, να σκοράρω και να ευχαριστιέμαι το ποδόσφαιρο. Για αυτή μου την επίδοση των εννέα γκολ έχει παίξει μεγάλο ρόλο η συνεργασία με τους συμπαίκτες μου, που με ψάχνουν και με τροφοδοτούν συνέχεια. Μου έχουν εμπιστοσύνη και ξέρουν ότι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα στο σκοράρισμα".
Η ΑΕΚ φωνάζει για τη διαιτησία. Θεωρείς δίκαιο το 1-1 του ΟΑΚΑ;
"Είναι απόλυτα δίκαιο, διότι η ΑΕΚ δεν είχε κλασικές ευκαιρίες. Μας πίεσε μεν, αλλά δεν έκανε κλασικές φάσεις και μην ξεχνάτε ότι στο 1-1 χάσαμε μεγάλη ευκαιρία να πάρουμε τη νίκη. Θεωρώ δίκαιο το αποτέλεσμα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε μια ισοπαλία μέσα στο ΟΑΚΑ απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα όπως η ΑΕΚ και παραμένουμε για εννιά αγώνες αήττητοι".
Που μπορεί να φτάσει η Ξάνθη;
«Εμείς μαζευτήκαμε το καλοκαίρι με στόχο να κάνουμε μια καλή σεζόν. Είμαστε μια νέα ομάδα και χρειαστήκαμε χρόνο για να δέσουμε και αυτό φάνηκε από το ότι δεν ξεκινήσαμε καλά το Πρωτάθημα. Πλέον όμως παίζουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και το δείχνουν αυτό τα αποτελέσματά μας και το ότι όλες οι ομάδες, ακόμα και οι μεγάλες, μας υπολογίζουν».

Ποιο είναι το μυστικό σας;
«Η ομαδικότητα και η πολύ καλή προετοιμασία, σε συνδυασμό με τον πολύ έμπειρο προπονητή»

Είσαι ένας επιθετικός που έχει βγάλει μάτια στο πρωτάθλημα, δείχνεις ότι μπορείς να σκοράρεις με κάθε τρόπο. Βάζεις γκολ με το κεφάλι, με μακρινό σουτ, με πλασέ, είσαι μέσα στις φάσεις...
«Πάντα πίστευα ότι μπορώ να γίνω ένας επιτυχημένος σέντερ φορ και είμαι πολύ ικανοποιημένος που μου δίνεται η ευκαιρία σε ένα καλό Πρωτάθλημα να δείξω την αξία μου .Να ευχαριστιέμαι αυτό που κάνω και να αποδείξω ότι αξίζω σαν ποδοσφαιριστής. Σαφώς και έχω στόχους και θα ήθελα χρόνο με το χρόνο να φτάνω και πιο ψηλά».

Και η Ξάνθη πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει;
«Δεν θέλουμε να λέμε μεγάλα λόγια, τώρα μπορεί να βρισκόμαστε κοντά στην τέταρτη θέση και στο μυαλό όλων να είναι τα πλέι οφ, ωστόσο εμείς θα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να τελειώσουμε το Πρωτάθλημα στην καλύτερη δυνατή θέση. Φυσικά μας ενδιαφέρει και το Κύπελλο, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Για αυτό και την τρίτη στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.»
Τώρα έχετε μπροστά σας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στα Πηγάδια...
«Περιμένουμε πως και πως ματς με Ολυμπιακό. Δεν έχουμε καταφέρει να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα στην έδρα μας κόντρα στις μεγάλες ομάδες. Χάσαμε από την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό. Επίσης μας αφήνει πικρή γεύση το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκης» στην πρεμιέρα της Super League (έχασε η Ξάνθη με δύο γκολ στο φινάλε). Θέλουμε να αποδείξουμε ότι μπορούμε το θετικό αποτέλεσμα και κόντρα στους πρωταθλητές και να δείξουμε πόσο ανταγωνιστική ομάδα είμαστε».

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: