Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

"Είναι περίπλοκο να κερδίζεις"

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε στη συνέντευξη Τύπου χαρακτήρισε σημαντική τη νίκη επί του Λεβαδειακού, μετά το 0-0 με τη Δόξα, ενώ όσον αφορά στον Ντιόγκο σημείωσε πως "στάθηκε καλά, αλλά σίγουρα θα πρέπει να εγκλιματιστεί περισσότερο".

"Είναι περίπλοκο να κερδίζεις"
Αναλυτικά:
«Το παιχνίδι ήταν αρκετά περίπλοκο και δύσκολο, αλλά είχαμε την τύχη να σκοράρουμε δύο γκολ στο τέλος του δευτέρου ημιχρόνου όταν δεν δημιουργούσαμε και τόσες ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο ευτυχήσαμε να κάνουμε το 2-1 πολύ γρήγορα 3-1 και έτσι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το παιχνίδι με περισσότερη ηρεμία.
Υποφέραμε από τις γρήγορες αντεπιθέσεις του Λεβαδειακού που έχει γρήγορους παίκτες και μας δημιούργησαν πρόβλημα. Για μας ήταν πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι γιατί θέλαμε να επιστρέψουμε στις νίκες μετά τη Δόξα Δράμας και γι’ αυτό θα παρατηρήσατε κάποια νευρικότητα από τους παίκτες μας μέχρι να μπει το πρώτο γκολ, από την πολύ μεγάλη ανάγκη που είχαν για τη νίκη σήμερα. Αλλά το να κερδίζεις ένα παιχνίδι είναι περίπλοκο και το ότι τα καταφέραμε σήμερα και πήραμε τη νίκη μας ικανοποιεί».
Για το τι χρειάζεται να γίνει για να ξαναπαίξει ο Ολυμπιακός το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο του πρώτου γύρου, είπε:
«Σίγουρα αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε περισσότερο. Είναι ξεκάθαρο ότι στα παιχνίδια από τη νέα χρονιά δεν παρουσιάζουμε την ίδια λάμψη στο ποδόσφαιρο που παίζουμε όπως συνέβαινε το 2011, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι η περίοδος είναι μεγάλη και θα υπάρχουν σημεία που θα είμαστε καλύτεροι και άλλα που θα είμαστε χειρότεροι. Είναι ευχής έργο να νικάμε όταν δεν είμαστε στην καλή μας περίοδο, γιατί έχουμε κάνει και πολύ καλές εμφανίσεις σε ματς που δεν καταφέραμε να τα κερδίσουμε. Σήμερα είχαμε την κατοχή της μπάλας, τις ευκαιρίες, τόσες όσες χρειαζόμασταν για να πάρουμε τους 3 βαθμούς της νίκης, και θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και την προσπάθεια που έκανε ο αντίπαλός μας».
Για το δύσκολο διάστημα που ακολουθεί και για το πώς μπορεί να είναι έτοιμη η ομάδα για να ανταπεξέλθει σε ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη τόνισε:
«Σίγουρα δε θα είναι εύκολο και για αυτό θα μας ερχόταν πολύ ωραίο να είχαμε ένα ντέρμπι στο πρόγραμμά μας. Έχουμε ένα ματς στην Ξάνθη που δε θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι είμαστε μια ομάδα που όταν αντιμετωπίζει δύσκολο πρόγραμμα και πιέζεται, τότε ανταποκρίνεται καλύτερα».
Τέλος, για το πώς είδε τον Ντιόγκο στο παιχνίδι υπογράμμισε:
«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι σήμερα για τον Ντιόγκο γιατί στην πρώτη του συμμετοχή στην αποστολή ήταν και βασικός. Παρόλα αυτά στάθηκε καλά, σίγουρα θα πρέπει να εγκλιματιστεί περισσότερο, να βρει καλύτερα τη θέση του, και ελπίζουμε να μας βοηθήσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: