Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η ηθική κάλυψη οδηγεί σε συμφωνία με τον Σαλπιγγίδη!!

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να πείθει τον διεθνή επιθετικό για επέκταση συμβολαίου με μειωμένες αποδοχές, ακολουθώντας μία πολιτική αποκατάστασης του παίκτη απέναντι στη συμπεριφορά που δέχθηκε από τότε που επέστρεψε. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Η ηθική κάλυψη οδηγεί σε συμφωνία με τον Σαλπιγγίδη
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι ένα βήμα μακριά από την επέκταση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, με μειωμένες αποδοχές για κάθε χρόνο συνεργασίας. Ο 30χρονος διεθνής φορ δεν αναμένεται να γίνει θυσία τύπου Βιεϊρίνια σε αυτήν την κρίσιμη σεζόν για την ομάδα του (αλλά και ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο), παρότι κάτι τέτοιο ακουγόταν έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα και κυρίως από την ώρα που ο Ζήσης Βρύζας δεν το απέκλεισε στην πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του.
Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ –και υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος– ήταν και ο άνθρωπος που έθεσε το θέμα Σαλπιγγίδη στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. Αντιλήφθηκε πως θα πρέπει άμεσα να κλείσει το ζήτημα γιατί η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δεν βοηθούσε ούτε την ομάδα ούτε τον κόσμο ούτε και τον ίδιο τον παίκτη, ο οποίος δεν γνώριζε τι θα ξημερώσει στη καριέρα του.
Ολοι μέσα στο Δ.Σ. συμφώνησαν πως ο Σαλπιγγίδης πρέπει να μείνει στον ΠΑΟΚ. Αμέσως μετά, ο παίκτης δέχθηκε ένα τηλεφώνημα και εμφανίστηκε στα γραφεία της Τούμπας. Εκεί, τον υποδέχτηκαν Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης. Ο στόχος των δύο ανθρώπων του ΠΑΟΚ ήταν κυρίως να καλύψουν το ηθικό κομμάτι της πλευράς του παίκτη. Κακά τα ψέματα, και οι ίδιοι αντιλήφθηκαν πως ο Σαλπιγγίδης έμεινε πολλές φορές ακάλυπτος από τη διοίκηση, ενώ είναι και ο πλέον καθυστερημένος σε πληρωμές ποδοσφαιριστής. Ολο αυτό το διάστημα, ο «Σάλπι» δεν μουρμούρισε για τα χρήματα, ενώ υπέγραψε αμέσως τους διακανονισμούς.
Οι Βρύζας και Κωνσταντινίδης ξεκίνησαν την προσπάθεια να πείσουν τον παίκτη εξηγώντας του τον ρόλο που θα έχει στην ομάδα. Του είπαν ότι στην προσπάθεια που γίνεται για να υπάρχει ένας ποιοτικός κορμός Ελλήνων παικτών, ο ίδιος αναμένεται να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο. Επίσης, οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ προσπάθησαν να εξηγήσουν στον Σαλπιγγίδη τους λόγους που έμεινε ακάλυπτος σε φάσεις που θα έπρεπε να υποστηριχτεί από την ομάδα, ενώ έγινε σαφές πως από εδώ και στο εξής ο ΠΑΟΚ θα λειτουργήσει απέναντι στον παίκτη όπως οφείλει.
Ο ποδοσφαιριστής έδειξε πολύ ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως όλοι μαζί, συν τον υπεύθυνο επικοινωνίας της ΠΑΕ Κυριάκο Κυριάκο, συζήτησαν τι θα βγει προς τα έξω και πώς θα διαχειριστούν την υπόθεση. Αμέσως μετά το ραντεβού, ο «Σάλπι» ήταν άλλος άνθρωπος και αυτό έχει μεγαλύτερη αξία από τη στιγμή που δεν είχε δώσει την αίσθηση πως πανηγυρίζει κιόλας για την κουβέντα που έχει ανοίξει δημοσίως για μείωση αποδοχών. Από την όλη στάση του φάνηκε πως το θέμα του δεν είχε να κάνει με το οικονομικό αλλά με το ηθικό σκέλος της σχέσης του με τον επίσημο ΠΑΟΚ. Από τη στιγμή που αυτό λύθηκε, προχώρησε και η υπόθεση.
Πλέον, απομένει ένα ραντεβού με τον πρόεδρο Θοδωρή Ζαγοράκη, αφού στη συνάντηση που έγινε δεν ακούστηκαν νούμερα. Οι Βρύζας και Κωνσταντινίδης υποσχέθηκαν στον Σαλπιγγίδη πως θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στο οικονομικό και άπαντες εικάζουν πως αυτό θα είναι μία πρόταση 500.000 ευρώ τον χρόνο με επέκταση συμβολαίου κατά ένα ή δύο χρόνια.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: