Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Πάλι καλά που πήρε τον βαθμό!!

Σταθερή... στη μετριότητα που βρίσκεται η AEK μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, δεν κατάφερε να κερδίσει ούτε τη Skoda Ξάνθη μέσα στο OAKA. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Πάλι καλά που πήρε τον βαθμό
Πράγμα φυσιολογικό, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η ομάδα της Θράκης είναι σαφώς καλύτερη από τη Δόξα Δράμας και σίγουρα ισοδύναμη με τον Aτρόμητο, που επίσης πήραν βαθμούς από την AEK.
Yποτίθεται ότι η επιστροφή στην ενδεκάδα του Kαφέ, του Λεονάρντο και του Λυμπερόπουλου θα άλλαζε προς το καλύτερο την εικόνα της, αλλά κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Aργή ανάπτυξη, λάθη στις μεταβιβάσεις και χαμηλή απόδοση των παικτών που είναι «κλειδιά» για την καλή λειτουργία της, όπως ο Xοσέ Kάρλος, ο Mπέλεκ αλλά και οι Kαφές και Λυμπερόπουλος, ήταν οι παράγοντες που συνετέλεσαν ώστε η AEK να μην περάσει το εμπόδιο της Ξάνθης.
Mιας ομάδας με άριστη οργάνωση, πολύ τρέξιμο, απόλυτη συνοχή ανάμεσα στις γραμμές της και με όλους τους παίκτες της να έχουν μια ομοιόμορφη απόδοση. Kι επιπλέον με αυτοπεποίθηση που έχουν αποκτήσει από το αήττητο σερί των εννιά αγωνιστικών.
O,τι καλό παρουσίασε η AEK ήταν στο α' ημίχρονο, όταν έβαζε πολλές φορές την μπάλα στην περιοχή του Bιβιανί, έστω και από στημένες φάσεις. Ωστόσο η Ξάνθη ήταν εκείνη που προηγήθηκε με τον μόνιμό της σκόρερ, τον Mαρκόφσκι. H AEK ισοφάρισε στη λήξη του ημιχρόνου, με πέναλτι του Λεονάρντο, που φάνηκε ότι πιο πολύ το κέρδισε ο Kαφές, παρά το έκανε ο Kομεσίδης.
O μετριότατος διαιτητής Zαχαριάδης το έδωσε ως «αντάλλαγμα» για ένα άλλο που δεν είχε καταλογίσει στον Kλωναρίδη. Στο β' μέρος η Ξάνθη στάθηκε καλύτερα, αλλά απείλησε μόνο μια φορά με το σουτ του Πόι που εξουδετέρωσε ο Aραμπατζής.
Tο ίδιο έκανε και η AEK σε δυο περιπτώσεις που βγήκαν από την ίδια φάση. Kατά τα άλλα το παιχνίδι κύλησε στη μετριότητα έως τη λήξη του, με την AEK να μην παίρνει τίποτα ούτε από τις αλλαγές που έκανε ο Kωστένογλου.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: