Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Η δόξα για τον ΟΦΗ και το δράμα για την Δόξα!!

Βαθιά ανάσα με επιστροφή – μετά από 5 αγώνες - στις νίκες! Ο ΟΦΗ γεύθηκε πάλι, το νέκταρ της επιτυχίας. Η ομάδα του Ηρακλείου πήρε την δόξα της νίκης (2-0) κόντρα στην ομάδα της Δράμας. Γράφει ο Άρις Νικολάκης.

Η δόξα για τον ΟΦΗ και το δράμα για την Δόξα!
Σκοράροντας μάλιστα (δια ποδός Παμπουλή) μετά από 560 ολόκληρα λεπτά!

Η ουραγός Δόξα μετά τις ισοπαλίες με ΑΕΚ κι Ολυμπιακό επέστρεψε στις κακές εμφανίσεις της. Και ως εκ τούτου στις ήττες !

Πέραν τούτων; Ουδέν! Δεν καταγράφηκαν άλλα σοβαρά στοιχεία από την εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα της Κρήτης. Ήταν ιδιαίτερα ρηχός σε εντυπώσεις.

Όταν σε 45 ολόκληρα λεπτά οι γηπεδούχοι επιχειρούν ένα (αριθμός 1) σουτ … Ήταν ο Λόπεθ για τον ΟΦΗ στο 27ο λεπτό. Κι όταν οι φιλοξενούμενοι τους μιμούνται ανάλογα με ένα (αριθμός 1) σουτ … Ήταν ο Βάντερσον για την Δόξα στο 29ο λεπτό, τότε δε χωρά κριτική και σχολιασμός. Το «μενού» του Α’ ημιχρόνου στο «Γεντί Κουλέ» δεν «τρωγόταν» με τίποτε ! Ήταν – χωρίς στάλα υπερβολής – αποθέωση του κακού ποδοσφαίρου.

Δεν έκαναν αγγαρεία οι παίκτες. Έτρεχαν πάνω – κάτω και δεξιά – αριστερά. Χωρίς όμως, προγραμματισμό και προσανατολισμό. Μέχρι το 45ο λεπτό στο Ηράκλειο κι ο ΟΦΗ κι η Δόξα κακοποιούσαν το άθλημα και προσέβαλαν εαυτούς κι αλλήλους με την εικόνα τους !

Μετά το 45ο λεπτό; Το γκολ του Παμπουλή (εντυπωσιακή δημιουργία του Ζορμπά) στο 50ο λεπτό άλλαξε άρδην το ρου του αγώνα. Και φυσικά, την εικόνα του. Έτσι η αλλιώς οι Κρητικοί είχαν – στη θεωρία – την υπεροχή στην κατοχή της μπάλας. Τη μετέφρασαν και σε υπεροχή στο σκορ. Και με καλύτερη ψυχολογία άνοιξαν την απόδοση τους. Οι Μακεδόνες ; Μετά το 1-0 ψυχολογικά …γονάτισαν.
Ακόμη κι όταν οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά μετά την υποχώρηση των γηπεδούχων, δεν πίστευαν στην ανατροπή. Ήταν δε, ευάλωτοι οι Μακεδόνες στις αντεπιθέσεις των Κρητικών. Ως εκ τούτου στο 86ο λεπτό έγινε το 2-0 με τον Παμπουλή να «κλέβει» την δόξα του … σιγουρεύοντας το γκολ από το πλασέ Καμπάνταη

Η Δόξα με μόλις 1 γκολ σε 10 αγωνιστικές έδειξε και πάλι …ανήμπορη επιθετικά. Μετά το 50ο λεπτό ο ΟΦΗ ταμπουρώθηκε για κρατήσει το σκορ. Η Δόξα πίεσε χωρίς όμως,, να κινδυνεύσει σοβαρά ο Βεζυρίδης.

Προσπάθησε ο Κατσαβάκης με τις αλλαγές, να βελτιώσει την Δόξα. Ο Αναστόπουλος να οχυρώσει τον ΟΦΗ. Αποτέλεσμα; Ο μεν, ένας απέτυχε. Ο δε, άλλος πέτυχε αλλά … Το ποδόσφαιρο έπαθε ! Μπάλα δεν είδαμε ! Δεν ήταν απλά, κακή η εικόνα. Ήταν … θολή! Κι εάν εξαιρέσουμε τις φάσεις των δύο όμορφων γκολ (οάσεις στην ερημιά) ο αγώνας δεν βλεπόταν. Αυτή είναι η αλήθεια.

Και τούτο επειδή πλέον, σκοπός είναι μόνον οι βαθμοί για την επιβίωση. Κι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα ! Όσο για το θέαμα; Next year !

Ουδέν κακόν πάντως, αμιγές καλού. Η … ανατολή του σταρ (αστέρα) Παναγιώτη Ζορμπά φωτίζει το μέλλον του ΟΦΗ. Εάν (κι) η ομάδα της Κρήτης επιμείνει – επιτέλους - ελληνικά.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: