Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Δεν χαΜΠΑριάζει!!

Δεν χαΜΠΑριάζει!
Μπορεί ο Ντεμπά Μπα και μαζί του τα 15 γκολ στο πρωτάθλημα να βρίσκονταν χιλιόμετρα μακριά, η Νιούκαστλ ωστόσο βρήκε τον τρόπο να συνεχίσει νικηφόρα την εξαιρετική πορεία της στο πρωτάθλημα. Με σκόρερ τον Λίον Μπεστ, οι «καρακάξες» επικράτησαν δύσκολα με 1-0 της ΚΠΡ στο ντεμπούτο του Μαρκ Χιουζ στον πάγκο των φιλοξενούμενων.

Στην 6η θέση και τους 36 βαθμούς πέρασαν οι γηπεδούχοι, την ίδια ώρα που οι «ρέιντζερς» έμειναν στους 17 και κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού.

Α’ ημίχρονο

Πιο… ζωηροί φάνηκαν στην αρχή της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενοι, που απείλησαν πρώτοι με τον Χέλγκιουσον, ενώ διαμαρτύρονται και για μια περίπτωση πέναλτι για χέρι του Σίμπσον μέσα στην περιοχή.

Στη συνέχεια η πρωτοβουλία των κινήσεων πέρασε στις «καρακάξες», ωστόσο οι Λονδρέζοι συνέχισαν να απειλούν, χάνοντας μάλιστα σπουδαία ευκαιρία να πάρουν κεφάλι στο σκορ, όταν η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι σε προσπάθεια του Ράιτ-Φίλιπς.

Τελικά η Νιούκαστλ ήταν αυτή που, παρά την αναγκαστική αλλαγή του Καμπάιγ, πήρε το προβάδισμα, με το γκολ του Μπεστ στο 37ο λεπτό να φέρνει το ματς στο 1-0.

Β’ ημίχρονο

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με την ΚΠΡ να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να είναι πιο απειλητική, ωστόσο σε δύο περιπτώσεις ο Μποθρόιντ δεν κατάφερε να νικήσει τον Κρουλ.

Μετά το 70’ η Νιούκαστλ όχι μόνο ισορρόπησε, αλλά κατάφερε να πάρει και τα ηνία της αναμέτρησης, απειλώντας με τη σειρά της, αλλά τόσο ο Μπεστ (δις) όσο και Γκουτιέρεζ δεν κατάφεραν να βρουν στόχο.

Το τελευταίο δεκάλεπτο πέρασε χωρίς τη μεγάλη φάση, με το 1-0 να «σφραγίζει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιούκαστλ: Κρουλ – Σίμσον, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Σαντόν – Τέιλορ (82’ Γκόσλινγκ), Γκάθρι, Καμπάιγ (25’ Μπεν Άρφα), Γκουτιέρες – Μπεστ (77’ Περτς), Αμεόμπι

ΚΠΡ: Κένι, Γιανγκ, Γκάμπιντον, Φέρντιναντ, Χιλ, Ράιτ-Φίλιπς, Ντέρι, Μπουζάκι (76’ Μακέντα), ΜακΚι, Χέλγκουσον (65’ Σμιθ), Μποθρόιντ

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: