Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Μάικ για Αρμάνι, αλλά ο Παναθηναϊκός ...χαρμάνης!!

Κακή εμφάνιση από τον Παναθηναϊκό στο Αλεξάνδρειο, νίκησε δύσκολα τον Άρη με 72-68, χάρη στις προσπάθειες του Αμερικανού στο τέλος, λίγες μέρες πριν από το ματς με την Αρμάνι Μιλάνο...

Μάικ για Αρμάνι, αλλά ο Παναθηναϊκός ...χαρμάνης!
Ο Παναθηναϊκός λοιπόν ήθελε να κάνει πρόβα εν όψει έναρξης ΤΟΡ 16, αλλά ο εξαιρετικός Άρης τον ανάγκασε να προβληματιστεί και η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή έχασε μεγάλη ευκαιρία για νίκη!
Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή προσπάθησε να θυμηθεί τα παλιά, αλλά, αν και με αρκετές κακές επιλογές σε άμυνα κι επίθεση, ο Παναθηναϊκός την άφησε με την ιδέα για 11η συνεχόμενη φορά στην Α1. Η αναμέτρηση κρίθηκε στις λεπτομέρειες κι αυτές ήταν υπέρ της ομάδος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που θα χρειαστεί να ανεβάσει λίγο τον τόνο της φωνής του μέχρι το τζάμπολ στο Μιλάνο (19/1).
Το τελικό 68-72 άφησε τον Παναθηναϊκό στη συγκατοίκηση με τον Ολυμπιακό (12-1), με τον οποίο, ακόμη κι αν έχανε, θα τα παίξει όλα, ενώ άφησε τον Άρη (5-8) στο όριο των θέσεων για τα playoffs.
ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ακόμη και στην κακή βραδιά του ο Παναθηναϊκός είχε τον τρόπο να πάρει τη νίκη. Την κατάλληλη στιγμή η κακή άμυνα κι οι τραγικές επιλογές στην επίθεση έδωσαν τη θέση τους στο σοβαρό μυαλό, όπως και ψυχραιμία στον Στράτο Περπέρογλου να βάλει σωστά το χέρι ανάμεσα σε αυτά του Ρόναλντ Ντέιβις και να του κόψει την όρεξη στην τελευταία επίθεση του Άρη.
MVP: Ο Μάικ Μπατίστ έχει ανεβάσει την απόδοσή του την κατάλληλη στιγμή και για πολλοστή φορά οι εμφανίσεις του αποδεικνύονται πολύτιμες για τον Παναθηναϊκό. Απ' τους μόλις 4 πόντους του ημιχρόνου ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ βρέθηκε να αποχωρεί απ' το παρκέ με 21 πόντους, όντας εκείνος που κράτησε την ομάδα του στα δύσκολα, πριν αναλάβει δράση ο «Πέρπε».
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Ρομέιν Σάτο έχει αποδείξει σε αρκετές απ' τις φετινές εμφανίσεις του πως η περσινή χρονιά ήταν προσαρμογής. Η εκτελεστικότητά του έλειψε από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού (0π. με 0/1δίπ., 0/2τρίπ.), ενώ στη άμυνα, που είναι το ατού του, αποχώρησε με 5 φάουλ.
ΚΕΥ ΡΟΙΝΤ: Με το σκορ στο 68-70 κι 1'20'' να απομένουν για τη λήξη ο Παναθηναϊκός δεν εξαργύρωσε το λάθος του Δημήτρη Τσαλδάρη κι αμέσως μετά επανέλαβε το ίδιο λάθος. Χωρίς τίποτα να έχει αλλάξει ως προς το σκορ και με 34,9'' για το τέλος ο Νταν Μαυραειδής δεν άντεξε στην πίεση του Μάικ Μπατίστ κι η μπάλα πέρασε εκτός. Στην επίθεση που ακολούθησε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αστόχησε από πλάγια θέση, αλλά ο Iron Mike βρήκε όσο χρειαζόταν τη μπάλα και την έστειλε στον Στράτο Περπέρογλου, που στη συνέχεια δέχτηκε φάουλ. Ο «Πέρπε» έκανε 0/2 βολές κι ο Άρης είχε σε 9,9'' τη μοναδική ευκαιρία να κυνηγήσει ό,τι άξιζε βάσει εμφάνισης, αλλά ο διεθνής φόργουορντ έκλεψε τη μπάλα απ' τον Ρόναλντ Ντέιβις κι έβαλε τέλος σε όλα.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Ο Άρης μόνο εντυπωσιακά δεν έχει αρχίσει τη χρονιά, αλλά ο κόσμος είναι πάντα κοντά του, ιδίως σε αναμετρήσεις με ομάδες βεληνεκούς όπως ο Παναθηναϊκός. Το Αλεξάνδρειο έσφιζε από ζωή και περισσότεροι από 5.000 φίλοι της ομάδος δημιούργησαν μία αξιοζήλευτη μπασκετική ατμόσφαιρα. Όλα αυτά όσο υπήρχε δράση, γιατί με τη λήξη υπήρχε αρκετή αναστάτωση. Κάποιοι θερμόαιμοι προσπάθησαν να πλησιάσουν τους διαιτητές, η προσπάθεια του προέδρου της ΚΑΕ, Γιάννη Δαμιανίδη, απέτυχε και για περίπου 10 λεπτά τα πνεύματα δεν έλεγαν να ηρεμήσουν.
Τα δεκάλεπτα: 12-14, 32-31, 51-48, 68-72
Άρης (Αλεξανδρής): Μαυραειδής 2 (0/2τρίπ., 5λ.), Κερούς 18 (3/4τρίπ., 9ρ.), Ταπούτος 13 (1/4τρίπ., 5ρ., 2λ.), Τζέιμς 11 (1/6τρίπ., 3ασ.), Τσαϊρέλης (2κοψ.), Ντέιβις 8 (0/1τρίπ., 4λ.), Κρούσιτς1, Μπόγρης 7 (5ρ.), Μάλντροου 5 (0/1τρίπ., 5ρ.), Τσαλδάρης 3 (1/2τρίπ., 2λ.), Βεργίνης
Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς 2, Περπέρογλου 2 (0/3τρίπ., 5ρ., 4ασ., 2κλ.), Μπατίστ 21 (7/01δίπ., 7/9β., 3κλ.), Σάτο (0/2τρίπ., 8ρ.), Τσαρτσαρής 2 (0/1τρίπ.), Διαμαντίδης 14 (2/4τρίπ., 3ασ.), Βουγιούκας 2, Καλάθης Ν. 8 (0/2τρίπ., 2λ.), Σμιθ 9 (1/2τρίπ., 5ρ., 4λ.), Καϊμακόγλου 5 (1/2τρίπ., 2λ.), Γιασικεβίτσιους 7 (0/2τρίπ., 3ασ., 2λ.)
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: