Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Οι παίκτες είναι πια τα αφεντικά!!

Οι παίκτες είναι πια τα αφεντικά!
Το ΝΒΑ μπορεί να 'χει την ψευδαίσθηση ότι διοικεί το θεαματικότερο πρωτάθλημα του πλανήτη, η πραγματικότητα όμως, θέλει τους παίκτες να κάνουν ό,τι γουστάρουν. Απόδειξη;
Οι σταρς είναι πια εκείνοι που επιλέγουν τον προορισμό τους. Δεν είναι πια στο χέρι των ομάδων τους να «πάρουν» το πιο δελεαστικό «πακέτο».
 
Ολα ξεκίνησαν με την ειδική εκπομπή που προετοίμασε το ESPN, προκειμένου να ανακοινώσει -πριν δυο καλοκαίρια- ο ΛεΜπρον Τζέιμς τι θα έκανε με την καριέρα του. Μετά τον King ήταν που αντιλήφθηκαν πολλοί και διάφοροι ότι μπορούν να διεκδικήσουν -με αξιώσεις- το δικαίωμα τους να βρεθούν στο ρόστερ που επιθυμούν. Στην τακτική του να διαρρέουν σε διάφορες πηγές αυτό που θέλουν, προστέθηκε εκείνη του να συζητήσουν απευθείας με τον οργανισμό όπου ανήκουν, τι θέλουν να κάνουν και φυσικά το να δηλώσουν δημοσίως πού θέλουν να πάνε.
 
Για αυτό και ο Καρμέλο Αντονι, όταν είδε τους τρεις προεξέχοντες παίκτες της... τάξης του (του ντραφτ του 2003) να ενώνονται, πήγε στους Νάγκετς να... κανόνισε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη. Οχι μόνο για να παίξει σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές όλων των σπορ, αλλά και για να βρεθεί με τον Αμαρέ Στουνταμάιρ.
 
Ο Ντερόν Ουίλιαμς έκανε κάτι άλλο: τα νεύρα του Τζέρι Σλόαν... κουρέλια! Και έτσι ουσιαστικά άνοιξε μόνος του την πόρτα της εξόδου -γιατί αμφισβήτησε το τοτέμ της Γιούτα-, για να βρεθεί στους Νετς. Ομάδα που θα μετακινηθεί του χρόνου στο Μπρούκλιν, άρα θα ανέβει και στην εκτίμηση των media. Μόνο που παραμένει μη ανταγωνιστική, πράγμα που σημαίνει πως ο Ουίλιαμς μπορεί να φύγει... και πάλι. Εκτός και αν προσγειωθεί δίπλα του ο Ντουάιτ Χάουαρντ. Παίκτης που επίσης θα επιλέξει πού θα παίξει. Εκείνος θα πει την τελευταία κουβέντα, σε ό,τι και αν οραματίζεται το Ορλάντο -αν εκείνος δει πως... ταιριάζει δίπλα στον Κόμπε, στους Λέικερς, θα πάρει αυτή την option. 
 
Τώρα που... γράψαμε «Λέικερς», να θυμίσουμε πως ο Κρις Πολ τα τακτοποίησε μια χαρά, προκειμένου να βρεθεί στους «Λιμνανθρώπους» και χρειάστηκε το βέτο του Ντέιβιντ Στερν για να... αράξει τελικά στους Κλίπερς. 
 
Και άντε όλοι αυτοί έχουν έναν λόγο παραπάνω να απαιτούν αυτά που επιθυμούν. Στην παρούσα φάση, υπάρχουν παίκτες που... προ ολίγου απέκτησαν το δικαίωμα να πίνουν αλκοόλ (κάτι που στις ΗΠΑ γίνεται στα 23) και παρ' όλα αυτά, έχουν άποψη. Παράδειγμα; Ο ΝτεΜάρκους Κάσινς, των Κινγκς!
 
Επί της ουσίας, οι NBAers πια, ελέγχουν την καριέρα τους, είτε αρέσει στο ΝΒΑ, είτε όχι -που... είναι βέβαιο ότι δεν του αρέσει, γιατί χαλά τη βασική δομή της «επιχείρησης» που θέλει τους πάντες να είναι μόνο τα νούμερα του συμβολαίου τους. 
*Από το  Bleacher Report


πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: