Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου: Τέλος ο βραχνάς της χρεοκοπίας!!

Ιστορικής σημασίας χαρακτήρισε τις αποφάσεις της χθεσινής Συνόδου Κορυφής ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι συνιστούν ένα «τεράστιο βήμα μπροστά» τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Ευρώπη.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι τα αποτελέσματα της Συνόδου εγγυώνται τη βιώσιμη πορεία της χώρας, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αλλά και ένα αναπτυξιακό πακέτο για την Ελλάδα, ένα ευρωπαϊκό πακέτο Μάρσαλ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι χάρη στις σκληρές διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης, ο ελληνικός λαός απαλλάχθηκε «από το βραχνά της χρεοκοπίας».

Όλα αυτά, πρόσθεσε, κατέστησαν εφικτά χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού. «Η χθεσινή επιτυχία είναι πρώτα από όλα επιτυχία του ελληνικού λαού. Να είστε όλοι περήφανοι για τη χώρα μας», σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, επισημαίνοντας ότι η κρίση δεν έχει περάσει.

"Καταφέραμε να δημιουργήσουμε εκ του μηδενός τον μηχανισμό κρίσης που έσωσε την Ελλάδα και στην πορεία άλλες χώρες. Η Ευρώπη αλλάζει βήμα-βήμα. Η διαπραγμάτευση ήταν σκληρή" πρόσθεσε.

Ο κ. Παπανδρέου ήταν επικριτικός απέναντι στη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Άκουσα και ακούσαμε πολλά, κυρίως από αυτούς που ευθύνονται γι’ αυτή την κατάσταση. Περίσσεψε η υποκρισία, η πατριδοκαπηλία, η αφοριστική κριτική. Πολλοί διέπρεψαν στη μάχη για να πειστούν οι πολίτες ότι ο αγώνες είναι μάταιος. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχασε μια ιστορική ευκαιρία. Διάλεξε να είναι στην εξέδρα και όχι στο στίβο της μάχη προκειμένου να καρπωθεί κομματικά οφέλη".

Εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα αλλάξει, δημοκρατικά αλλά ριζικά και αποφασιστικά.

Η ομιλία του πρωθυπουργού έκλεισε εν μέσω χειροκροτημάτων από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, που τον υποδέχτηκαν επίσης με χειροκροτήματα όταν μπήκε στην αίθουσα της συνεδρίασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: