Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Μας χρεοκοπεί ο Fitch!!

O οίκος αξιολόγησης θα θέσει τη χώρα μας σε καθεστώς περιορισμένης χρεοκοπίας.
Μας χρεοκοπεί ο Fitch
Το μακροπρόθεσμο χρέος της Ελλάδας θα μπει σε καθεστώς “περιορισμένης χρεοκοπίας” (restricted default) από τον οίκο αξιολόγηση Fitch σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Αυτό θα γίνει την ημερομηνία που λήγει η προτεινόμενη περίοδος της ανταλλαγής ομολόγων με τον ιδιωτικό τομέα και θα θέσει την αξιολόγηση του ελληνικού κράτους, ως ομολογιακού εκδότη, σε “περιορισμένη χρεοκοπία” και θα υιοθετήσει αξιολογήσεις “χρεοκοπίας” (deafault) στα εμπλεκόμενα στη σχετική συμφωνία ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Όπως εξηγεί, «η συμμετοχή των ιδιωτών σε ένα νέο πρόγραμμα των Ε.Ε.-ΔΝΤ για τη στήριξη της Ελλάδας, όπως περιγράφεται στην πρόταση του Institute for International Finance (IIF) που έγινε γνωστή στη Σύνοδο, αποτελεί κατά τη Fitch εξέλιξη που συνιστά ΄Restricted Default΄ (RD). Σύμφωνα με το IIF, η προτεινόμενη ανταλλαγή χρέους υποδηλώνει ζημία 20% στην καθαρή παρούσα αξία για τις τράπεζες και άλλους κατόχους ελληνικού χρέους.
Μια ανταλλαγή που προσφέρει νέους τίτλους με όρους δυσμενέστερους από τους αρχικά συμβατικά συμφωνημένους για το υπάρχον χρέος και, όταν το εν λόγω κράτος βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια, συνιστά γεγονός χρεοκοπίας» σύμφωνα με τα κριτήρια του οίκου.
Ο οίκος αξιολογήσεων αναφέρει σε σχετική του έκθεση με σημερινή ημερομηνία ότι η σύνοδος της ΕΕ για την Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό και θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της χρηματοοικονομικής σταθερότητας στην ευρωζώνης.
Πηγή: newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: