Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Στην «Μπάρτσα» η πρώτη κούπα στην Ισπανία

Η Μπαρτσελόνα πήρε την πρώτη κούπα της σεζόν στην Ισπανία, καθώς με το υπέρ της 4-0 στο «Καμπ Νου» ανέτρεψε το εις βάρος της 3-1 του πρώτου αγώνα και πανηγύρισε την κατάκτηση του φετινού «Σούπερ Καπ»!Μεγάλος πρωταγωνιστής των Καταλανών ήταν ο Λιονέλ Μέσι, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ. Το πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε παράσταση για ένα ρόλο, με την Μπαρτσελόνα να κυριαρχεί από την αρχή μέχρι τη λήξη του. Αυτή τη φορά, ο Πεπ Γκουαρδιόλα χρησιμοποίησε σχεδόν όλους τους βασικούς του παίκτες, πλην των Πουγιόλ, Ιμπραχίμοβιτς, Βίγια και Ινιέστα, ωστόσο ήταν «ηλίου φαεινότερο» ότι η ομάδα του λειτουργούσε πολύ καλύτερη, συγκριτικά με το παιχνίδι της Σεβίλλης.

Το 1-0 ήρθε σχετικά νωρίς (13'), με τον Πέδρο να κάνει υπέροχη ατομική προσπάθεια από δεξιά και στο σουτ που επιχείρησε η μπάλα βρήκε στο σώμα του Κονκό και κατέληξε στα δίχτυα του Πάλοπ. Έντεκα λεπτά αργότερα, ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε λογαριασμό σε επίσημο επίπεδο για τη φετινή σεζόν, καθώς αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κάθετη μπαλιά του Τσάβι και με πλασέ έκανε το 2-0. Οι ευκαιρίες χάνοντας σωρηδόν για τους Καταλανούς, για να έρθει και το 3-0 στο 44’, που ήταν προϊόν υπέροχης πάσας του Άλβες και ακόμα πιο όμορφου τελειώματος του Μέσι.

Στην επανάληψη, το παιχνίδι είχε λιγότερες συγκινήσεις, ωστόσο είχε και την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο των Δαβίδ Βίγια και Αντρές Ινιέστα, δύο παικτών που αποθεώθηκαν κυριολεκτικά από το κοινό του «Καμπ Νου». Μάλιστα, από υπέροχη συνεργασία των δύο τους, ο Μέσσι πέτυχε και το τρίτο γκολ στην αναμέτρηση (89'), δίνοντας θριαμβευτικό χαρακτήρα στην επικράτηση της Μπάρτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: