Κυριακή 14 Απριλίου 2013

«Πρέπει να υπάρξουν τα ανάλογα έσοδα στις άλλες κατηγορίες»

Την πίστη ότι το πρωτάθλημα της Football League θα είναι περισσότερο ενδιαφέρον από το φετινό εξέφρασε ο Στέλιος Σφακιανάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Πρέπει να υπάρξουν τα ανάλογα έσοδα στις άλλες κατηγορίες»
Στο τηλεοπτικό τοπίο στα πρωταθλήματα της Football League και της Football League 2 αναφέρθηκε ο Στέλιος Σφακιανάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

«Αν αλλάξουν τα βασικά συστατικά στοιχεία έχεις το δικαίωμα να διαπραγματευτείς από την αρχή», ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Β’ και Γ’ Εθνικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέλιος Σφακιανάκης στην εκπομπή «Στάση Media» με τον Νίκο Μαυρομάτη

«Αν υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον, θα επαναδιαπραγματευτούμε και θα βρούμε τι είναι καλύτερο για τις ομάδες της Ένωσης. Δεν υπάρχουν έσοδα η Ένωση. Η σύμβαση προβλέπει ότι τα χρήματα πηγαίνουν κατευθείαν στις ομάδες.

Στις 18 ομάδες παίρνει η καθεμία γύρω στα 100.000 ευρώ. Στις 28 ομάδες αν είναι ίδια τα χρήματα, δεν θα έχουν τα ίδια έσοδα οι ομάδες. Τώρα θα είναι πολύ ενδιαφέρον το πρωτάθλημα της Football League, αφού εκπροσωπεί τις επαρχιακές ομάδες και θα είναι ολόκληρο το εύρος της επικράτειας.

Η Football League 2 θα γίνει ερασιτεχνική. Πλέον γίνεται περισσότερο ενδιαφέρον το τηλεοπτικό τοπίο. Η συμβατική μας υποχρέωση προβλέπει δύο παιχνίδια κάθε αγωνιστική. Τώρα, όμως, δεν ξέρω τι θα γίνει από την επόμενη σεζόν. Κάθε ΠΑΕ παίρνει 95.000 ευρώ για τα παιχνίδια που μεταδίδονται.

Αυτό, όμως, θα εξαρτηθεί από το ενδιαφέρον που θα προκύψει στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Και εκεί θα υπάρχει μία διαφοροποίηση στα έσοδα των ΠΑΕ.

Για αυτό πρέπει να συζητήσουμε με την ΟΤΕ TV τι μέλλει γενέσθαι σε αυτό το θέμα. Αν αλλάξουν τα βασικά συστατικά στοιχεία έχεις το δικαίωμα να διαπραγματευτείς από την αρχή.

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν προβληθεί από άλλο Μέσο αγώνας της δεύτερης κατηγορίας.

Δεν το αρνείται η ΠΑΕ, αλλά το θέμα είναι τι προβλέπει η σύμβαση. Το θέμα είναι ότι θα έπρεπε να έχουν έσοδα και οι ομάδες που συμμετέχουν στα μπαράζ της διοργάνωσης. Ίσως να γίνει ένα μπαράζ για την έκτη ομάδα, κάτι όμως που δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Μέχρι πέρσι υπήρχαν αξιώσεις. Η Football League είχε ενδιαφέρον με τα μπαράζ, όμως θα έπρεπε να υπάρχει ενδιαφέρον.

Όσον αφορά τον χωρισμό των ομίλων, έχουμε κάνει μία προεργασία. Ωστόσο, δεν μπορούμε να καταλήξουμε για τους ομίλους και υπάρχουν αρκετά παράπονα για αυτό το πράγμα. Αν ανέβουν παραπάνω ομάδες από το Βόρειο όμιλο και συμπληρώνεται ένας αριθμός πάνω από 14 ομάδες, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε στον άλλο όμιλο μία ομάδα που θα ανήκει γεωγραφικά στον Βόρειο; Πρέπει να την φέρουμε στον Νότιο για να είναι ίσος ο αριθμός. Δεν χρειάζεται να κάνουμε ένα πρωτάθλημα με ρεπό.

Με τη λήξη των αγωνιστικών της Γ’ Εθνικής - Football League 2 – θα ξέρουμε ποιες ομάδες ανεβαίνουν και πώς διαμορφώνονται πλέον οι όμιλοι της κατηγορίας με 1-2 αποκλίσεις. Αυτό οφείλεται στις ομάδες που ανεβαίνουν στην Σούπερ Λίγκα. Υπ’ όψιν ότι στον έναν όμιλο υπάρχουν δύο αγωνιστικές
».

Δεν υπάρχουν σχόλια: