Κυριακή 14 Απριλίου 2013

«Θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός, αν…»

Στο αποψινό ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αναφέρθηκε ο Λουτσιάνο.

«Θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός, αν…»
Προβλήματα θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός αν παρουσιαστεί σοβαρός απέναντι στον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Λουτσιάνο στην εφημερίδα «SportDay».

«Ο Ολυμπιακός αν θέλει να κερδίσει, θα πρέπει να ξεχάσει ότι έχει πάρει τον τίτλο», τόνισε ο νυν προπονητής του Αιγάλεω και παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα στη SportDay

Σημέρα υπάρχει το ντέρμπι. Υπάρχει φαβορί σε τέτοια παιχνίδια;

«Είναι ένα περίεργο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει πάρει το πρωτάθλημα με διαφορά από πολύ νωρίς και δεν έχει άγχος, όμως ο Παναθηναϊκός έχει κίνητρο και θέλει να μπει στα πλέι οφ. Αν ο Ολυμπιακός δεν ειναι σοβαρός, θα έχει πρόβλημα».

Πού θα κριθεί το ντέρμπι;

«Πιστεύω ότι το ενδιαφέρον που θα δείξουν οι ομάδες, θα κρίνει το παιχνίδι. Είναι από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του κοσμου. Αν σκοράρει νωρίς ο Ολυμπιακός και είναι σοβαρός, μπορεί να κερδίσει. Αν δεν είναι προσεκτικός, θα εκμεταλλευτεί την κάθε ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Ο Ολυμπιακός αν θέλει να κερδίσει, θα πρέπει να ξεχάσει ότι έχει πάρει τον τίτλο».

Ποιοι θα είναι οι παίκτες κλειδιά για τις δύο ομάδες;

«Δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Ολοι είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά. Η ψυχολογία του καθενός θα παίξει μεγάλο ρόλο. Ολα τα παιδιά θα θέλουν να κάνουν τη διαφορά. Οταν ξεκινήσει το ματς, θα φανεί ποιος θα κρίνει το παιχνίδι».

Το 2008 είχατε παίξει στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον είχατε βοηθήσει στην άνοδο στη Σούπερ Λίγκα. Πλέον είναι κοντά στην έξοδό της στην Ευρώπη. Μπορεί να σταθεί;

«Για εμένα δεν παίζει ρόλο η εμπειρία. Με τα παιχνίδια έρχεται η εμπειρία. Χαίρομαι που ο ΠΑΣ ειναι σε αυτή τη θέση και με εναν προπονητή που θεωρούνταν άγνωστος και πολλοί τον κατέκριναν. Ο κύριος Χριστόπουλος μαζί με τους παίκτες δούλεψαν κι έφτασαν εκεί που είναι τώρα. Το κλειδί ήταν ότι ο ΠΑΣ κράτησε τον περσινό κορμό και γι' αυτό έφτασε εκεί που είναι τώρα».

Εχετε αγωνιστεί και στον ΠΑΟΚ, βλέπετε ότι πάει να κλείσει η «ψαλίδα» με την είσοδο του Σαββίδη;

«Οταν δεν ήταν ο ΠΑΟΚ τόσο δυνατός ήταν η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός. Οι μεγάλες ομάδες κοντράρουν πάντα η μία την αλλη. Χαίρομαι που μπηκε ο κύριος Σαββίδης στον ΠΑΟΚ κι έχει όρεξη να επενδύσει, γιατί ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα με κόσμο. Ηταν πάντα δυνατός και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αν η κατάσταση δεν βελτιωθεί για την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ θα είναι η μοναδική ομάδα που θα μπορεί να κοντράρει τον Ολυμπιακό».

Εχετε δηλώσει ότι ο κύριος Δώνης είναι ο καλύτερος Ελληνας προπονητής. Μπορεί με αυτόν ο ΠΑΟΚ να διεκδικήσει τον τίτλο του χρόνου;

«Για εμένα είναι μακράν ο καλύτερος Ελληνας προπονητής. Εχει δουλέψει πολύ όπου κι αν πέρασε. Το πέρασμα από την ΑΕΚ ήταν γρήγορο κι αν είχαν λίγη υπομονή, ίσως η ΑΕΚ να ήταν σε καλύτερη θέση. Πήρε έναν μπερδεμένο ΠΑΟΚ και τον πήγε ψηλά. Από τη στιγμη που έχει τη στήριξη του προέδρου και των παικτών θα πάει καλά. Χρειάζεται υπομονή και ελευθερία».

Ως παίκτης κάνατε πολλά. Τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, ευρωπαϊκές συμμετοχές. Ως προπονητής τι ονειρεύεστε;

«Είμαι ένα παιδί που βγήκε από το πουθενά. Δούλεψα πολύ για να πετύχω. Το όνειρό μου είναι να φτάσω πιο ψηλά σαν προπονητής. Δεν θα χαριστώ και δεν θα αφήσω κανέναν να με εμποδίσει να πετύχω. Από τη στιγμή που έχω όρεξη, θα προσπαθήσω να φτάσω πιο ψηλά ως προπονητής».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Λουτσιάνο στο σημερινό (14/04) φύλλο της SportDay…

Δεν υπάρχουν σχόλια: