Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Σαραβάκος: «Δεν παίζει ρόλο το +37»

Θέμα γοήτρου έθεσε ο Δημήτρης Σαραβάκος για το αποψινό ντέρμπι του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού.

Σαραβάκος: «Δεν παίζει ρόλο το +37»
Κανένα ρόλο δεν παίζει η βαθμολογική διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακός, όπως δήλωσε ο Δημήτρης Σαραβάκος στην εφημερίδα «SportDay».

«Δεν παίζει ρόλο, γιατί κατά κύριο λόγο είναι παιχνίδια γοήτρου. Το γόητρο είναι μεγάλη υπόθεση...», τόνισε ο παλαίμαχος άσος του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Σαραβάκος στη SportDay

Παίζει ρόλο η διαφορά των 37 βαθμών στο ντέρμπι;

«Οχι, γιατί κατά κύριο λόγο είναι παιχνίδια γοήτρου. Το γόητρο είναι μεγάλη υπόθεση...».

Πού πιστεύεις ότι θα κριθεί το ντέρμπι και τι πιθανότητες δίνεις στον Παναθηναϊκό να πάρει αποτέλεσμα;

«Από την πλευρά μας, θα κριθεί στη δύναμη και το πάθος σε όλο το 90λεπτο. Ο Ολυμπιακός έχει καλύτερη ομάδα, με περισσότερες λύσεις, ενώ ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται να συμπληρώσει μια καλή και δυνατή ενδεκάδα. Παίζει και εκτός έδρας. Αν μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα, ακόμα και ισοπαλία, θα είναι καλό για το γόητρο. Φυσικά και δίνω πιθανότητες στην ομάδα να τα καταφέρει».

Θυμάσαι κάποιο ντέρμπι που να είχες παίξει και να υπήρχε τέτοια διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων;

«Οχι, ποτέ. Ούτε για τον Ολυμπιακό ούτε για εμάς. Ακόμα και στα ντέρμπι, όμως, που υπήρχε μια σημαντική βαθμολογική διαφορά, το πρεστίζ έπαιζε πάντα τον ρόλο του. Κι όταν μπαίναμε στο γήπεδο, ξεχνούσαμε τους βαθμούς που μας χώριζαν».

Αν σου ζητούσαν να μιλήσεις στους παίκτες που θα παίξουν, τι θα τους έλεγες;

«Να είναι συγκεντρωμένοι και να τα δώσουν όλα. Αυτά τα ματς σε προκαλούν να δείξεις τον καλύτερό σου εαυτό και σε μια "καυτή" έδρα».

Ποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού θα καθορίσουν το αποτέλεσμα;

«Ο Παναθηναϊκός δεν έχει παίκτες-ηγέτες. Ποντάρει στο σύνολο. Μόνο αν βρεθούν όλοι μαζί σαν σύνολο, μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα. Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες που κάνουν τη διαφορά και αρκετούς που σκοράρουν. Ο Ιμπαγάσα είναι ρυθμιστής, ενώ επικίνδυνοι είναι και ο Τζεμπούρ με τον Αμπντούν. Επίσης, έχει και αμυντικούς που σκοράρουν».

Τι ρόλο θα παίξει η έδρα στο τελικό αποτέλεσμα;

«Η έδρα παίζει ένα ρόλο, αλλά είναι κάτι που το ξέρουν όλοι. Δεν πάνε σε... εκκλησία να παίξουν μπάλα. Και η ατμόσφαιρα εκεί είναι πιο ζεστή σε σχέση με το ΟΑΚΑ. Πιστεύω ότι θα πάνε προετοιμασμένοι και δεν πρέπει να έχουν νεύρα, γιατί δεν ευνοούν κανένα. Να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα πάντα».

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μπει με επιθετικό ή με αμυντικό πλάνο;

«Πρέπει να παίξει με αντεπιθέσεις. Δεν μπορεί να παίξει ανοιχτό ποδόσφαιρο. Δεν έχει τόσο καλούς παίκτες για να το κάνει. Πρέπει να παίξει κλειστά και να βγαίνουν κάποιοι να βοηθούν στις αντεπιθέσεις, όπως ο Τοτσέ ή ο Φιγκερόα, ο Σισοκό και ο Σο».

Ποιο ήταν το καλύτερο παιχνίδι που θυμάσαι από τότε που έπαιζες;

«Εχουμε παίξει πολλά. Ο τελικός του 1988 που τελείωσε 2-2 στην παράταση και τον κερδίσαμε στα πέναλτι ήταν το πιο συγκλονιστικό παιχνίδι».

Το ντέρμπι που σε είχε στενοχωρήσει περισσότερο;

«Στο Κύπελλο που ήρθε 3-3 στο ΟΑΚΑ το 1990. Προηγηθήκαμε και 3-1 στην παράταση, αλλά μας ισοφάρισαν και αποκλειστήκαμε».

Τι φοβάσαι περισσότερο από τον Ολυμπιακό;

«Να μη βρεθεί στην καλύτερή του μέρα. Στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να συμβούν. Αν παίξεις με σωστή τακτική και έξυπνα, θα μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: