Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Κι όμως είναι ντέρμπι!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τα ντέρμπι των αιωνίων.

Κι όμως είναι ντέρμπι!
Είναι ντέρμπι; Φυσικά! Μα, ο Ολυμπιακός είναι στο +37 από τον Παναθηναϊκό. Εχει πάρει εδώ και καιρό τον τίτλο και ο ΠΑΟ είναι στη χειρότερη κατάσταση της ιστορίας του. Για το πόσα γκολ θα φάει λένε όλοι. Λάθος και μάλιστα μεγάλο για όποιον σκέφτεται κάτι τέτοιο. Το σίγουρο είναι ότι οι «πράσινοι» θα πάνε... υποψιασμένοι στο Φάληρο. Τους έχουν τελειωμένους.

Ολος ο κόσμος βάζει το σπίτι του ότι θα χάσουν. Οπως έγινε με την ΑΕΚ, τέτοια εικόνα υπήρχε πριν τον αγώνα για τον Ολυμπιακό και τον «αιώνιο». Και τώρα φαβορί είναι οι «ερυθρόλευκοι». Δεν αμφιβάλει κανείς για αυτό. Αμφιβάλλουμε όμως για το εύκολο της υπόθεσης. Ακόμη και την κάκιστη «Ενωση» οι Πειραιώτες δεν την νίκησαν τόσο εύκολα και με διασυρμό όπως περίμενε ο περισσότερος κόσμος. Μάλιστα, όταν περιμένεις περίπατο, καταλήγει το παιχνίδι σε ντέρμπι με τα όλα του. Τώρα, παίζεται το γοήτρο.

Για τον Παναθηναϊκό είναι να μην πάθει κάποια χοντρή ζημιά όσον αφορά την έκταση του σκορ. Για τον Ολυμπιακό είναι η ανάγκη να πάρει ένα μεγάλο ματς. Δεν το πέτυχε εκτός έδρας με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ (και Αρη), δεν νίκησε τον «Δικέφαλο» του Βορρά ούτε εντός έδρας. Δεν υποτιμά κανείς την επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου. Κάθε άλλο. Τα ρεκόρ ακόμη γράφουν για την ομάδα του Πειραιά τη φετινή χρονιά.

Είναι όμως αυτό το κάτι παραπάνω. Το «Καραϊσκάκης» διψά για μια μεγάλη νίκη που αλήθεια πως φέτος δεν την έχει δει. Ο Παναθηναϊκός παίζει κι αυτός για το πρεστίζ. Θέλει έστω και στο φινάλε να δείξει ότι δεν έχει πεθάνει. Θα μείνει εκτός Ευρώπης, αλλά έστω στο τέλος έχει την θέληση να πάει σαν καμικάζι στο Φάληρο.

Να δείξει ότι μετράει ακόμη έστω κι αν έχει χάσει από κάθε... πικραμένο. Οσο μεγάλες κι είναι οι αγωνιστικές διαφορές, η βαθμολογική απόσταση, η έδρα και όλα τα σχετικά στον αγώνα το ντέρμπι είναι και θα είναι πάντα ντέρμπι. Για αγωνιστικές αναλύσεις; Ναι, είναι καλύτερος παντού ο Ολυμπιακός, αλλά για να δούμε πως θα τα καταφέρει απέναντι σε μια (αναμενόμενα) κλειστή άμυνα όπως του Παναθηναϊκού που θα παίξει με το ένστικτο της επιβίωσης; Ως τώρα έχει σοβαρά προβλήματα κόντρα σε τέτοιους αντιπάλους. Πόσο μάλλον όταν ο αντίπαλος λέγεται «Παναθηναϊκός»...
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: