Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για την εξαιρετική ευκαιρία που δίνεται στον ΠΑΟ να βγει από τη μιζέρια, το άγχος της επιβίωσης, μέσω του γηπέδου και της προσέλκυσης επενδυτών.

Η πρώτη ανάγνωση της απόφασης του ΣτΕ είναι λογικό να ικανοποιεί τον κόσμο του Παναθηναϊκού, καθώς το γήπεδό του, η ιστορική Λεωφόρος που μεγάλωσε γενιές και γενιές, δεν θα κατεδαφιστεί. Το δεύτερο όμως νόημα σαφώς πιό νοητό, αλλά καθόλου απίθανο είναι ότι ο Παναθηναϊκός χάριν στο γήπεδο, μπορεί να βγει από το οικονομικό τέλμα!
      Με ένα καλό συμμάζεμα μόνο στα οικονομικά δεν μπορείς να περιμένεις να ξαναδείς σύντομα την ομάδα σου να πρωταγωνιστεί, πόσω μάλλον να έχει ελπίδες για υψηλές πτήσεις, όπως παλιά στην Ευρώπη! Με ένα γήπεδο όμως… προίκα, έχεις πολλές πιθανότητες να βρεις επενδυτή και θυμηθείτε με, ότι δεν θα αργήσουν να φανούν. Ασφαλώς όλα δεν είναι ρόδινα και χρειάζονται κάποια εκατομμύρια για να χρηματοδοτηθεί το γήπεδο, όμως σκεφτείτε τη δυναμική που δίνει μία τέτοια περίπτωση.
Ο κόσμος, είναι γεγονός ότι θα κρατήσει μικρό καλάθι και καλά θα κάνει.Εδώ και χρόνια ακούει λόγια, παίρνει υποσχέσεις, βλέπει να πληρώνονται και να διαφημίζονται μακέτες, κορμοράνους να ξεπετιούνται, τις εσωτερικές διαμάχες να πληγώνουν το σώμα του ΠΑΟ σαν καρφί, γιατί να μην περιμένει κάτι αντίστοιχο και τώρα; Αυτό ουδείς μπορεί να το προβλέψει, όμως ας είμαστε αισιόδοξοι σε μία τόσο δύσκολη εποχή, που φυσικά δεν αφορά στον Παναθηναϊκό, αλλά την κοινωνία, τον ελληνικό λαό.
Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα πολύ καλό νέο ύστερα από καιρό. Ας μην σταθούμε τόσο πολύ στο τι θα γίνει αν οι Πράσινοι δεν χτίσουν γήπεδο μέσα σε πέντε χρόνια, αλλά τι πρέπει να κάνει. Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα της διοίκησης Αλαφούζου και των επόμενων διοικήσεων του ΠΑΟ. Πως θα φτιάξει το νέο δικό του γήπεδο, πως θα προσελκύσει επενδυτές, που θα βοηθήσουν το σύλλογο να αναπνεύσει ξανά οικονομικά, να δώσει ελπίδα στους οπαδούς του. Τρώγοντας λένε έρχεται η όρεξη. Αυτή η απόφαση ήταν ένα πολύ καλό ορεκτικό. Αν δεν μαγειρέψεις όμως, θα μείνεις στη συνέχεια σχεδόν με άδειο στομάχι…
      Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία του να ξεφύγει από τη μίζερη κατάσταση που έχει αρχίσει και διαμορφώνεται, από το άγχος της επιβίωσης, που τον τσακίζει, όπως ο δυνατός άνεμος το κλαράκι. Όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά κινηθεί, όσο πιο γρήγορα κτυπήσει καλές πόρτες (αν δεν του… κτυπήσουν), με βασικό θέμα συζήτησης τον ΠΑΟ της επόμενης μέρας και το γήπεδο, τόσο πιό γρήγορα θα βγει από το τούνελ, όχι μόνο το ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και τα ερασιτεχνικά που μαραζώνουν…