Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ανατολάκης: «Ο κόσμος ζει και αναπνέει για τα ντέρμπι»

Για την ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ντέρμπι των αιωνίων μίλησε ο Γιώργος Ανατολάκης στον αέρα του NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ανατολάκης: «Ο κόσμος ζει και αναπνέει για τα ντέρμπι»
Στην ατμόσφαιρα που επικρατεί στα ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε ο Γιώργος Ανατολάκης.

Ο πρώην παίκτης των «ερυθρολεύκων» παρομοίωσε τα ντέρμπι των αιωνίων με τις αναμετρήσεις του Champions League, ενώ τόνισε πως δεν θα έπρεπε ο κόσμος να σταθεί στη μεγάλη βαθμολογική διαφορά των δυο ομάδων.

Ο Ανατολάκης ακόμη χαρακτήρισε την αγωνιστική «περίεργη», καθώς πολλά θα κριθούν στην κόψη του ξυραφιού.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εκπομπή «Κασκόλ, καπελάκι, σημαία, παιδιά» και τους Μάνο Ζερβάκη και Κώστα Παπαγεωργίου:

Για τα ντέρμπι των αιωνίων:
«Τα ντέμρπι έχουν μια ατμόσφαιρα συγκλονιστική, είναι σαν Champions League. Ας μην κοιτάξουμε τη διαφορά των δύο ομάδων, αλλά το παιχνίδι ως ντέρμπι. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά θετικά, το πιο σημαντικό είναι οτι παίζει στην έδρα του, επίσης η διοικητική ηρεμία που υπάρχει, αλλά και η εμπιστοσύνη παικτών σε προπονητή και το αντίστροφο».

Για τον Παναθηναϊκό και την κατάσταση των παικτών:
«Είναι η αλήθεια όταν μπαίνεις μέσα θες να κερδίσεις, τα προηγούμενα χρόνια μπορεί να ήταν καλύτερα τα διοικητικά, αλλά για 90 λεπτά μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο και θες να βγεις νικητής. Δεν σκέφτεσαι τίποτα άλλο, ούτε χρήματα, ούτε συμβόλαια».

Για την προετοιμασία ενόψει ντέρμπι και για τις κόντρες του ως παίκτης:
«Ο κόσμος ζει και αναπνέει για το ντέρμπι. Όσο πλησιάζει ο αγώνας καταλαβαίνεις την επιθυμία του κόσμου για τη νίκη. Όταν βρίσκεσαι στη χειρότερη σου μέρα όλοι οι αντίπαλοι είναι καλοί. Όμως έχουν γίνει ωραίες κόντρες όπως με τον Βαζέχα και τον Λυμπερόπουλο. Η χειρότερη στιγμή μου ήταν στο 1-0 στο Καραϊσκάκη, όπου είχα κάνει ένα λάθος στο τέλος και είχε σκοράρει ο Παπαδόπουλος. Όταν όμως έχει παίξει καταλαβαίνεις, όταν έχεις πάνω από μία σκέψη, τότε τα χάνεις».

Για την ΑΕΚ:
«Η ΑΕΚ έχει μια ιστορία, όταν όμως δεν υπάρχει διοικητική ηρεμία τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Ο Τράι έχει γράψει ιστορία και εύχομαι να πετύχει ακόμη περισσότερα. Η σημερινή αγωνιστική είναι λίγο περίεργη, όλα κρέμονται από μία κλωστή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: