Κυριακή 14 Απριλίου 2013

«Πρώτη η φανέλα, μετά η κατάσταση…»

Την άποψη ότι στα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού αυτό που παίζει βασικό ρόλο είναι η φανέλα και μετά… έρχεται η αγωνιστική κατάσταση, εξέφρασε ο Νίκος Καρούλιας στο NovaΣΠΟΡ FM.
«Πρώτη η φανέλα, μετά η κατάσταση…»
Λίγες ώρες πριν το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, ένας άνθρωπος που ξέρει πολύ καλά τι σημαίνουν αυτά τα ματς, ο Νίκος Καρούλιας, μίλησε στο NovaΣΠΟΡ FM.

Ο παλαίμαχος παίκτης των «πράσινων» αναφέρθηκε στην δεδομένη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων αλλά υποστήριξε ότι στα ματς αυτά η φανέλα και η ψυχολογία παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο.

«Καλύτερα θα ήταν να είχαν δύο-τρεις βαθμούς διαφορά οι ομάδες. Η διαφορά δυναμικότητας είναι γεγονός δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Οπωσδήποτε όμως στα ντέρμπι πιο πολύ ρόλο παίζει η φανέλα και το όνομα. Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής και κάπως αδιάφορος σε κάποια ματς αλλά απέναντι στον Παναθηναϊκό παίζει ένα ντέρμπι και θέλει νίκη. Αυτό είναι το κίνητρο. Δεν κρίνεται κάτι άλλο. Ο Παναθηναϊκός θέλει να αποδείξει ότι δεν είναι για 37 βαθμούς πίσω. Υπάρχει μία ευκαιρία να δείξουν ότι δεν είναι για τόσο μεγάλη διαφορά. Στην πράξη θα φανεί κατά πόσο αυτά θα μετρήσουν. Αν ο Ολυμπιακός μπει σαν να κρίνεται ο τίτλος, δεν θα έχει τύχη ο Παναθηναϊκός. Όμως ο παίκτης συμπεριφέρεται διαφορετικά όταν είναι ένα παιχνίδι που δεν κρίνει τίποτα βαθμολογικά», τόνισε αρχικά ο Νίκος Καρούλιας και πρόσθεσε:

«Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός αν περάσει το πρώτο τέταρτο χωρίς γκολ, μπορεί να κάνει κάτι μέσα στο ματς. Έχει δείξει σε κάποια παιχνίδια ότι μπορεί. Στο χώρο του κέντρου αν ο Ζέκα, ο Βιτόλο και ο Σο είναι καλά και κρατήσουν μπάλα… Και στην άμυνα όμως ο Παναθηναϊκός είναι ευάλωτος. Αν η ψυχολογία είναι καλή και θεωρώ ότι ο Βονόρτας έχει βοηθήσει σε αυτό, πιστεύω ότι θα έχει κάποια τύχη. Αλλιώς μην εκπλαγείτε αν δούμε βαρύ σκορ».

Ερωτηθείς για τα ντέρμπι της προηγούμενης 20ετίας και πως αντιμετωπίζονταν από τον κόσμο, σχολίασε: «Τότε συνδέοταν η επιτυχία με τον κοινωνικό περίγυρο. Τα αποτελέσματα είχαν άμεσο αντίκτυπο στην γειτονιά. Αλλιώς έβγαινες μετά από νίκη και αλλιώς μετά από ήττα. Πριν τα ματς οι Παναθηναϊκοί μας εμψύχωναν, εγώ ανταποκρινόμουν βέβαια στο κάλεσμα του κόσμου. Εμψυχώνουν τον παίκτη και τον κάνουν να τα δώσει όλα. Ο ποδοσφαιριστής πρέπει να μάθει να είναι νικητής, δεν γίνεται αλλιώς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: