Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Bιεϊρίνια: "Πρέπει να στοχεύουμε κορυφή"


Ο Βιειρίνια πανηγυρίζει Για πρωταθλητισμό μίλησε κι ο Αντελίνο Φρέιτας Βιεϊρίνια, ο ποδοσφαιριστής που αποτελεί σημείο αναφοράς για τον φετινό ΠΑΟΚ. Ο Πορτογάλος έχει κλέψει καρδιές με τις εμφανίσεις του και δικαιώνει απόλυτα όσους τον εμπιστεύθηκαν και περίμεναν καρτερικά να τον αποκτήσει ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι που πέρασε, με ελεύθερη μεταγραφή, έναντι ποσού που ήταν πενιχρό σε σύγκριση με την πραγματική εμπορική του αξία.

Ο Βιερίνια, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μetrosport», επιμένει ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να διατηρεί ως βασικό στόχο την πρώτη θέση.

- Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο του διπλό για φέτος, όμως στο δεύτερο ημίχρονο προβλημάτισε με την απόδοσή του...
«Όπως έχω ξαναπεί σε κάθε παιχνίδι αυτό που μετράει είναι οι βαθμοί. Κι εμείς πήραμε τους τρεις της νίκης στην Κομοτηνή. Είμαστε συνειδητοποιημένοι. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν παίξαμε καθόλου, πρέπει να το διορθώσουμε αυτό. Δε γίνεται να παίζουμε έτσι, ειδικά όταν κερδίζουμε αντιπάλους ομάδες χαμηλότερης δυνατότητας από εμάς. Οφείλουμε να συγκεντρωθούμε και να βελτιωθούμε».

- Η κακή εικόνα του δευτέρου μέρους ήταν απόρροια της πίεσης του Πανθρακικού ή ευθύνη των παικτών του ΠΑΟΚ;
«Πάντα θα παίζουμε με αντιπάλους 11 παίκτες, που και αυτοί είναι επαγγελματίες με ποιότητα, ασχέτου βαθμολογικής θέσης. Εμείς χαλαρώσαμε μετά το 0-2, ο Πανθρακικός ήθελε οπωσδήποτε να σκοράρει, έκανε τα πάντα και το κατάφερε. Εμείς μετά τρέξαμε πάρα πολύ για να κρατήσουμε τη νίκη και ευτυχώς την πήραμε» .

- Για ένα ακόμη παιχνίδι βρήκες δίχτυα, ανοίγοντας το δρόμο για τη νίκη. Που το πάει ο φετινός Βιεϊρίνια; Μήπως για. πρώτος σκόρερ;
«Δε σκέφτομαι να γίνω πρώτος σκόρερ, αλλά να βοηθάω την ομάδα μου. Υπάρχουν μερικά πιο σημαντικά γκολ από κάποια άλλα. Τα πιο σημαντικά είναι αυτά που κερδίζουμε τα παιχνίδια. Αυτά που έβαλα με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό τελικά δεν αποδείχθηκαν αρκετά, αφού χάσαμε στα δύο ματς. Δουλειά μου είναι να βοηθάω την ομάδα, αν δε σκοράρω εγώ να το κάνουν οι συμπαίκτες μου και να κερδίζουμε. Όσο με εμπιστεύεται ο προπονητής, θα προσπαθώ να δίνω τα πάντα για να κερδίζει ο ΠΑΟΚ».

- Η διακοπή του πρωταθλήματος θα επηρεάσει αρνητικά τον ΠΑΟΚ ή θα τον ωφελήσει;
«Θα είναι καλό αφού θα έχουμε περισσότερο χρόνο να προετοιμαστούμε καλύτερα για τα δύο παιχνίδια που έπονται με Aρη και ΑΕΚ. Ίσως να είναι και κακό, γιατί μπορεί να μας κόψει το ρυθμό. Αυτό θα φανεί μετά το τέλος του αγώνα με τον Aρη από το αποτέλεσμα. Πάντως, για μας δεν είναι διάλλειμα, αντιθέτως θα δουλέψουμε σκληρά και θα προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα, ειδικά για το ματς με τον Aρη που ακολουθεί. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, θα τα δώσουμε όλα για το τρίποντο».

- Διανύσατε ήδη το ένα τρίτο του πρωταθλήματος και είστε τρίτοι στη βαθμολογία, εν μέσω περιπετειών και προβλημάτων. Πως έχει η κατάσταση πλέον στην ομάδα;
«Με δεδομένα όλα όσα περάσαμε φέτος, η ομάδα βρίσκεται ψηλά. Και πρέπει πάντα να είναι ψηλά, λόγω του μεγαλείου που έχει ο ΠΑΟΚ και φυσικά λόγω του κόσμου του. Πράγματι είχαμε πολλά προβλήματα κι ένα δύσκολο ξεκίνημα. Το πιο δύσκολο ήταν ο αποκλεισμός από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει την απαίτηση από τον εαυτό του να παίζει πάντα στην Ευρώπη. Μας στεναχώρησε πολύ ο αποκλεισμός. Μετά τα πρώτα δύσκολα παιχνίδια, ήρθαν οι νίκες. Πατάμε πλέον καλύτερα. Επιδείξαμε σύνεση και επαγγελματισμό, για να συνέλθουμε, να γίνουμε ομάδα και να επιστρέψουμε στις επιτυχίες. Στόχος μας θα πρέπει να είναι η 1η θέση, όχι ότι θα ήταν αποτυχία η 2η, αλλά η πρωτιά είναι πρωτιά. Αυτό είναι το πιο βασικό».

- Το Σάββατο, το γήπεδο της Κομοτηνής ήταν. ασπρόμαυρο. Πως αισθάνθηκες βλέποντας τους χιλιάδες φιλάθλους του ΠΑΟΚ εκεί;
«Παίζαμε σε μια μικρή Τούμπα! Είναι φανταστικό, καμιά ομάδα δεν έχει τόσο κόσμο παντού. Κάνανε δυο ώρες δρόμο για να έρθουν να δούνε ένα ματς και να γυρίσουν πίσω. Είναι εκπληκτικό. Ο συμπατριώτης μου ο Φαγιάρδο του Πανθρακικού, μου είπε: "είναι δική σας η έδρα!". Για αυτόν τον κόσμο και μόνο, αξίζει σε κάθε ματς να νικάς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: