Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Βέλλιος: "Το περίμενα σαν τρελός"


Ο Βέλλιος πανηγυρίζει το γκολ στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" Μετά τον αγώνα κόντρα στον Ολυμπιακό, ο Σάββας Κωφίδης και οι συνεργάτες του προπόνησαν, στις Εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα, την ομάδα, με πρόγραμμα αποκατάστασης, για όσους αγωνίστηκαν και κανονικό, για τους υπολοίπους.

Ο Μπόσνιακ συνέχισε το ατομικό πρόγραμμά του και, με βάση το γεγονός της διακοπής της αγωνιστικής δράσης, αναμένεται να είναι έτοιμος για την επόμενη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση της ομάδας.

Ο Παπαστεριανός αισθάνεται ενοχλήσεις από ελαφρύ τραύμα στον τετρακέφαλο, ωστόσο η διακοπή κάνει το ιατρικό επιτελείο να μην ανησυχεί. Ο 'κυανόλευκος' μέσος άρχισε φυσιοθεραπεία.

Ο Ιάκομπ συνέχισε την ανάρρωσή του από την ίωση, που τον ταλαιπωρεί.
Αδειούχοι είναι οι Κοβλέφσκι (μετέβη στην Πολωνία και αναμένεται την Πέμπτη, Κονέ και Ηλιάδης, με τους δύο τελευταίους να έχουν παραμείνει στην Αθήνα για προσωπικές υποχρεώσεις τους και να αναμένονται κανονικά στην επόμενη προπόνηση.

Ο Ματίας Λέκι επιστρέφει από το Μπουένος Αιρες στη Θεσσαλονίκη. Το αρχικό, μετεγχειρητικό διάστημα ολοκληρώθηκε για τον Αργεντινό κεντρικό αμυντικό και οι πρόσφατες εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε είναι πολύ θετικές, ως προς την αποκατάσταση του τραυματισμένου μηνίσκου του. Οι μέρες της προπόνησης φτάνουν για τον υψηλόσωμο αμυντικό και έφτασε η ώρα της επιστροφής, ώστε να περάσει αυτό το κρίσιμο διάστημα δίπλα στην ομάδα και υπό την επίβλεψη του ιατρικού και του τεχνικού τιμ των «κυανολεύκων». Ο Λέκι αναμένεται στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη το βράδυ.

Κονέ: "Ακόμη καλύτεροι στο μέλλον"

Ο Παναγιώτης Κονέ σε δηλώσεις του για την ισοπαλία στο Καραϊσκάκη, υπογράμμισε: «Ήμαστε πολύ χαρούμενοι για το βαθμό, αλλά θα πρέπει να κερδίσουμε τα δυο παιχνίδια που ακολουθούν στην έδρα μας, να πάρουμε τους έξι βαθμούς και να συνεχίσουμε έτσι. Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια, ούτε για πεντάδα, ούτε για τίποτε άλλο. Και οι δυο ομάδες είναι επικίνδυνες και δεν θα έρθουν στο Καυτατζογλειο για να παίξουν άμυνα. Θα παρουσιαστούμε ακόμη καλύτεροι στο μέλλον, καθώς θα δουλέψουμε τις επόμενες 10 ημέρες. Ήταν θέμα ψυχολογίας πιστεύω. Ο Ηρακλής μπορεί να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο, να ικανοποιήσει τον κόσμο του και να πάρει βαθμούς. Θα δουλέψουμε στο διάστημα που ακολουθεί. Πιστεύω ότι όλες οι ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, αν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, οπότε, όλα μπορεί να αλλάξουν για εμάς, με δυο συνεχόμενες νίκες. Εχω απαιτήσεις από τον εαυτό μου και γι αυτό δουλεύω σκληρά.»

Βέλλιος: "Το περίμενα σαν τρελός"

Δεν θα πρέπει να έχει κλείσει μάτι ο Αποστόλης Βέλλιος μετά το γκολ που σημείωσε στο Καραϊσκάκη. Δεν είναι λίγο. Αποτέλεσε τη χρυσή αλλαγή για τον Ηρακλή, στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό και το πρώτο σημαντικό γκολ της καριέρας του. Στα 17 του νοιώθει να παίρνει το παράσημο του βασικού και, εφόσον συνεχίσει στους ίδιους εντυπωσιακούς ρυθμούς, θα αναγκάσει τον Κωφίδη να τον συμπεριλαμβάνει μονίμως στα πλάνα του.

Ο δρόμος φαίνεται να έχει ανοίξει για τον γιο Κώστα Βέλλιου, που σημειωτέων είχε αγωνιστεί ως αλλαγή στην τελευταία εκτός έδρας νίκη του Ηρακλή επί του Ολυμπιακού (1-2).

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Μέτροσπορτ», απαντά σε μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούν στον ίδιο και την παρουσία του στον Ηρακλή:

- Αποστόλη, πως ένιωσες όταν πήρες εντολή να μπεις στο παιχνίδι;
«Ήθελα πραγματικά πάρα πολύ να μπω στον αγώνα και να βοηθήσω την ομάδα. Όταν κλήθηκα για να περάσω στο γήπεδο. μετρούσα τα δευτερόλεπτα μέχρι να πάω στον 4ο διαιτητή και να γίνει η αλλαγή! Αισθάνθηκα πολύ χαρούμενος. Εκτός όμως που ήθελα να πω στο παιχνίδι, ήθελα και πολύ να σκοράρω. Για να φανταστείς κάθε ένα λεπτό που περνούσε κοιτούσα τον πίνακα για να δω πόσος χρόνος απομένει, για να προλάβω να το βάλω. Το περίμενα σαν τρελός»!

- Βλέπεις τον Γιαννούλη να περνάει στον Επστάιν και να βγάζει τη σέντρα. Πως κινείσαι εκείνη τη στιγμή;
«Λειτούργησα. μηχανικά. Και να έκλεινα τα μάτια που λέει ο λόγος πάλι το ίδιο θα έκανα για να μπει το γκολ. Έκανα ένα βήμα πίσω και ξεμαρκαρίστηκα από τους αντιπάλους αμυντικούς. Το σουτ δεν ήταν δυνατό. Αν το έπιανα με δύναμη μπορεί η μπάλα να έφευγε ψηλά. Σούταρα όσο έπρεπε. Όλα αυτά είναι εικόνες και φάσεις που δουλεύουμε και στην προπόνηση».

- Πιστεύεις πως η ομάδα μπορούσε να πάρει και τη νίκη;
«Όπως είπα και μετά τον αγώνα, αυτός ήταν ο στόχος μας. Να κερδίσουμε. Το νιώθαμε και ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι ψυχολογικά και σωματικά. Με καλή και σωστή προετοιμασία από τις προπονήσεις της εβδομάδας που πέρασε. Ξέραμε τον αντίπαλο, τις αδυναμίες και τα ατού του, αλλά και το ότι είχε κούραση. Με σοβαρότητα και πίστη στην ομάδα, άσχετα από τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα, είχαμε στόχο να κερδίσουμε».

- Ήταν καταλυτική η παρουσία του Σάββα Κωφίδη για την «μεταμόρφωση» της ομάδας;
«Ο κ. Κωφίδης έχει παίξει χρόνια στον Ηρακλή. Διαδραματίζει σημαντικό ρόλο. Δεν ήταν τυχαίος παίκτης. Ίσα-ίσα ήταν από τους σημαντικότερους που έχει αγωνιστεί στην ομάδα. Θέλω να τον ευχαριστήσω καθώς μου δίνεται η ευκαιρία για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου. Μας τόνωσε ψυχολογικά και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Οι δύο εβδομάδες που μεσολαβούν μέχρι το επόμενο παιχνίδι μας, θα μας βοηθήσουν ψυχολογικά, αλλά και να μάθουμε καλύτερα όλα όσα θέλει να περάσει στην ομάδα».

- Μετά τη διακοπή η ομάδα έχει δύο εντός έδρας παιχνίδια.
«Είναι σημαντικοί αγώνες τόσο αυτοί, όσο ο καθένας στο πρωτάθλημα. Πρέπει να δείξουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα και να πάρουμε τους βαθμούς. Μέσα από τις προπονήσεις και με δουλειά να είμαστε έτοιμοι. Βαθμολογικά θέλουμε να πάμε τον Ηρακλή όσο πιο ψηλά γίνεται».

- Θυμάμαι πως μετά το φιλικό με τον Λεβαδειακό που είχες σκοράρει, είχες πει πως θα βάλεις πολλά γκολ με την ομάδα.
«Ναι, το είχα πει όντως. Θέλω να βάλω πολλά γκολ. Θα το προσπαθήσω. Για την ομάδα. Πάνω από όλα ο Ηρακλής. Μέσα από δουλειά θα περιμένω τις ευκαιρίες για να τις αξιοποιήσω σωστά. Έχει δουλειά όλη η ομάδα και κυρίως εγώ σαν μικρός. Πάνω από όλα όμως ο Ηρακλής».


Έξτρα πριμ. προσεχώς. Ο Ρέμος υποσχέθηκε πριμ 70.000 ευρώ αν οι παίκτες του Ηρακλή καταφέρουν να κάνουν το «2 στα 2» στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο και Εργοτέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: