Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Φερέιρα: «Με περίμεναν στην γωνία…»

Φερέιρα: «Με περίμεναν στην γωνία…»
Κανένα πρόβλημα με την κριτική που δέχεται δεν έχει ο Φερέιρα σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του, αλλά νιώθει πως κάποιοι τον περίμεναν στην γωνία για να του… επιτεθούν.

Παράλληλα, τονίζει πως αισθάνεται ντροπή για τις εμφανίσεις του Παναθηναϊκού και προαναγγέλει αλλαγές στην ομάδα, κόβοντας κάποια… κεφάλια και δίνοντας ευκαιρία σε άλλους, πιο πρόθυμους…

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πορτογάλος στην τηλεόραση της Nova

Μετά την ήττα από τη Μάριμπορ το κλίμα είναι βαρύ. Υπάρχει σκληρή κριτική τόσο προς εσάς όσο και προς τους ποδοσφαιριστές. Τι μπορεί να αλλάξει μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μέχρι το ματς με τον Ατρόμητο;

«Είναι λογικό να υπάρχουν κριτικές. Όπως επίσης, το να λες αρνητικά πράγματα είναι το πιο εύκολο πράγμα. Τώρα ακούγονται άσχημα πράγματα για όλους και μάλιστα ακούμε να μιλούν άσχημα ακόμα και για κάποιον που πριν μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια. Αναμφισβήτητα όμως εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τις κακές μας εμφανίσεις και σ' αυτές τις καταστάσεις δεν υπάρχουν θαύματα που θα σου λύσουν από τη μία στιγμή στην άλλη τα θέματα.

Δεν θα κάνουμε τίποτα το διαφορετικό από εκείνο που κάναμε μέχρι τώρα. Οι ποδοσφαιριστές είναι οι ίδιοι, δεν μπορούμε να τους αλλάξουμε, η προπόνηση ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι καλή γιατί με την ίδια προπόνηση πετύχαμε όλα όσα πετύχαμε στο παρελθόν, οπότε με την ίδια λογική προπόνησης θα συνεχίσουμε. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά την οποία ούτως ή άλλως κάναμε.

Βεβαίως πρέπει να πούμε ότι είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη όταν παίζεις σε έναν μεγάλο Σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός, όπως γνωρίζω ότι είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη και όταν προπονείς έναν μεγάλο Σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Ίσως μερικοί δεν έχουν ακόμα καταλάβει πόσο σημαντικό είναι να παίζεις σε έναν μεγάλο Σύλλογο όπως είναι ο Παναθηναϊκός. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα συνεχίσουμε την πολλή και σκληρή δουλειά ώστε να επιστρέψει η ομάδα σύντομα στις καλές εμφανίσεις που έκανε κατά την προηγούμενη περίοδο και στην αρχή της φετινής».

-Η διοίκηση σας στηρίζει. Ποιες είναι οι κινήσεις που ετοιμάζεστε να κάνετε;

«Είπα και πριν ότι είναι εύκολο να μιλάς καλά σήμερα και άσχημα αύριο ή το αντίθετο. Γνωρίζω όλα αυτά, αλλά πρόκειται για απόψεις που δεν πρόκειται να επηρεάσουν τη δουλειά μας. Μην ξεχνάμε επίσης το γεγονός ότι έχουμε παιχνίδια σε σύντομο χρονικό διάστημα και πάντα είναι πιο εύκολο και παίρνει λιγότερο χρόνο να διαχειριστείς μια θετική κατάσταση από το να διαχειριστείς μια αρνητική κατάσταση. Σχεδόν δεν υπάρχει χρόνος για να δουλέψουμε και να βελτιώσουμε τα λάθη μας, αλλά όλα εξαρτώνται από τη δουλειά που κάνουμε μέσα σ' αυτό το - έστω σύντομο - χρονικό διάστημα. Αναφορικά με τις αλλαγές, οπωσδήποτε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν καλή απόδοση θα πρέπει να μείνουν στα μετόπισθεν ώστε να δώσουν τη θέση τους σε άλλους συμπαίκτες τους που ενδεχομένως να μπορούν να κάνουν καλύτερες εμφανίσεις. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν είναι σημαντικοί ή ότι δεν χρειαζόμαστε όλους τους ποδοσφαιριστές που έχουμε στο ρόστερ μας».

-Σας πεισμώνει όλη αυτή η κριτική που δέχεστε; Θεωρείτε ότι σας αδικεί το να πέφτει όλο το βάρος της κριτικής σε ένα πρόσωπο;
«Εδώ και πολύ καιρό πολλοί ίσως περίμεναν να έρθουν κάποιες άσχημες ή δύσκολες στιγμές ώστε να αρχίσουν να κάνουν κριτική εναντίον μου, κάτι που δεν είχε γίνει στο παρελθόν. Με κάθε σεβασμό απέναντι στις καλές ή τις κακές κριτικές, τις έντιμες ή ανέντιμες κριτικές, θα σας έλεγα ότι αυτές δεν με αγγίζουν, εκτός αν πρόκειται για κάποιες εποικοδομητικές κριτικές, αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Ήξερα ότι ορισμένοι καραδοκούσαν ώστε να μου ασκήσουν αρνητική κριτική. Είναι σαν να υπήρχε ένα μαχαίρι δίπλα στο πρόσωπό μου και να περίμεναν τη στιγμή για να το χώσουν στο μάγουλό μου και να αρχίσει να ματώνει. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν μιλάω ελληνικά, άρα δεν καταλαβαίνω τι λένε οι εφημερίδες και η τηλεόραση και συνεπώς μερικές κριτικές μπαίνουν από το ένα αυτί και βγαίνουν από το άλλο επειδή δεν τις κατανοώ. Σέβομαι όμως όλους τους ανθρώπους που εργάζονται και έχουν τη γνώμη τους, αλλά δεν έχω κανέναν απολύτως σεβασμό απέναντι σε ανθρώπους που είναι κακοπροαίρετοι και κάνουν κακοπροαίρετες κριτικές. Τουλάχιστον, ας συνεχίσουν να κάνουν κριτική σε εμένα και ας αφήσουν την ομάδα στην ησυχία της».

-Τι παιχνίδι περιμένετε απέναντι σε μια καλή ομάδα και απέναντι σε έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά το ελληνικό πρωτάθλημα όπως είναι ο κ. Μπάγεβιτς;

«Δίνουμε έναν αγώνα εντός έδρας, χωρίς να αγωνιζόμαστε στην έδρα μας και βεβαίως πέραν αυτού, υπάρχουν και άλλα που διαμορφώνουν την κατάσταση. Ο Ατρόμητος είναι μια καλή ομάδα, την οποία γνωρίζουμε ήδη, αλλά θα πρέπει να πω ότι είναι εντελώς διαφορετικά τα παιχνίδια της Ευρώπης από τα αντίστοιχα του Ελληνικού πρωταθλήματος γι' αυτό και ο χειρισμός θα είναι διαφορετικός. Αναφορικά με τις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, εγώ πρέπει να πω ότι ντράπηκα με την εμφάνισή μας και πιστεύω ότι και οι ποδοσφαιριστές ντράπηκαν. Διότι όποιος δεν ντράπηκε, δεν έχει και λόγο να παίζει στην ομάδα. Ελπίζω ότι οι παίκτες μου θα παίξουν καλύτερα με τον Ατρόμητο και με όλες τις άλλες ομάδες για το καλό του Συλλόγου και για τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: